joi, 18 iunie 2020

Primele slujbe în interiorul locașurilor de cult ar putea avea loc începând de duminică












Credincioșii ar putea asista de duminică la slujbele organizate în interiorul bisericilor. Este ultima decizie a Guvernului, care a ridicat marți şi alte restricţii, dar a cerut prelungirea stării de alertă cu încă o lună.
Hotărârea trebuie votată însă şi de parlamentari, care vor, printre altele, oprirea achiziţiilor directe şi o perioadă mai scurtă de interdicţii.
Ludovic Orban: “Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pe o perioadă de 30 de zile”
Față de măsurile de relaxare intrate în vigoare de săptămâna aceasta, premierul Ludovic Orban a venit şi cu un anunț-surpriză.
Ludovic Orban: “Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interior. Va fi un număr redus de credincioşi care vor putea asista la slujbe în interior. Regulile vor fi stipulate foarte clar, distanţa fizică, purtatul măştii în interior şi dezinfectarea spatiilor comune”
Luni, premierul nu era atât de sigur că astfel de reguli pot fi respectate în biserici.
Ludovic Orban: “Preoţii, păstorii, oficiază fără mască, corul din biserică fără mască, bisericile nu au spaţii foarte largi şi e foarte greu de asigurat distanta. Parada de credinţă a PSD e o demagogic deșănțată care n-are legătură cu adevărata credinţă”
Oficierea slujbelor în interiorul bisericilor va fi făcută cu un număr limitat de enoriaşi, fiecare va trebui să aibă la dispoziţie 4 mp. Bineînţeles, cei care au semne de infecţie respiratorie nu vor putea intra, obiectele de cult vor fi curăţate des, cei care nu vor încăpea, vor asista afară la slujbă. Condiţiile exacte sunt stabilite, prin ordin comun, de Ministerul Sănătăţii şi de cel de Interne.
Prelungirea stării de alertă trebuie să fie votată de Parlament, în cel mult cinci zile.
Sursa: Stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu