Unde scrie în Biblie: ,,pe vremea lui s-a împărțit pământul“ ?
Lăsând la o parte cam 270 de milioane de ani, ideea pare interesantă.
Lăsând la o parte cam 270 de milioane de ani, ideea pare interesantă.
Pe jos, din Spania în Canada – cum ar fi arătat lumea dacă supercontinentul Pangeea ar mai fi existat
Cum ar fi arătat lumea de astăzi dacă Pământul ar mai fi fost organizat în supercontinentul Pangeea, care s-a format acum 270 de milioane de ani?
Pangeea s-a format acum 270 de milioane de ani, în timpul perioadei Permiene şi continentele s-au despărţit 70 de milioane mai târziu, formând continentele de astăzi. Pangeea nu avea oameni, dar într-un exerciţiu interesant de imaginaţie, cei de la Open Culture şi-ai imaginat cum ar fi ţările de astăzi în Pangeea.
Pe harta Open Culture ne putem da seama că în supercontinentul Pangeea Canada ar fi fost lângă Rusia, iar din Spania am fi putut trece în Portugalia şi apoi în Canada. De asemenea, Maroc ar fi fost lângă Statele Unite. De ce? Pentru că Africa de astăzi ar fi fost lângă America de Sud şi Statele Unite, iar Australia ar fi fost lipită de Antarctica şi de India.
Ideea existenţei continentului Pangeea a fost postulată pentru prima oară în 1915 de către Alfred Wegener. El a numit Pangeea “URkontinent” şi la momentul respectiv a luat prin surprindere lumea ştiinţifică. Ideea că lumea de astăzi a fost cândva un singur continent nu mai fusese prezentată până atunci.
Pangeea a existat pentru că fosile ale unor specii identice au fost descoperită atât în Africa de Sud, cât şi în India sau Australia. Acest lucru înseamnă că oceanele nu s-au interpus între continente şi existau specii comune între continentele de astăzi.
Citeste mai mult: adev.ro/n9h7uj
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu