duminică, 21 iunie 2020

Fă primul pas











Toată lumea trebuie să înceapă de undeva.
Dacă sunteți ca mine, contemplarea unui nou început poate provoca îndoieli de sine și, uneori, teamă. Cu toate acestea, progresul pe orice aspect al vieții nu este automat. Indiferent dacă învățați o abilitate specială, căutați o afacere sau căutați un partener de viață, fiecare trebuie să înceapă undeva. Doar făcând primul pas ne apropie de rezultatul dorit.
Am învățat să merg pe bicicletă la vârsta de șapte ani. Tata a cumpărat cu 5$ o bicicletă folosită. Fratele meu și un prieten au stat mereu aproape pentru a-mi oferi ajutor și instrucțiuni în caz de nevoie, mama a capturat asta într-o fotografie pe care o prețuiesc chiar și în ziua de azi.
Încă îmi amintesc frica! Bicicleta era de talia cuiva de două ori mai mare decât mine. În ciuda excelenților „antrenori” și a încurajărilor din partea lor, până când nu am urcat pe scaun și mi-am asumat riscul de a cădea și de a mă lovi, nu am putut să învăț. Zeci de ani mai târziu, mă bucur că am riscat și am acceptat provocarea. Împreună cu frumoasa mea soție, am parcurs peste 11.000 de kilometri prin întreaga Americă, am avut parte de aventuri care ne-au schimbat viața.
Indiferent de angajament, nu putem face progres fără să ne asumăm un risc și să ne îndreptăm spre necunoscut. De exemplu, nimeni nu poate conduce o mașină de curse fără antrenamentul unui șofer profesionist, doar conducând mașina părinților sau practicând pe un tractor, nu vei ajunge șofer de curse.
Eclesiastul 11:4 spune: „Cine se uită după vânt nu va semăna și cine se uită după nori nu va secera.”
Frică de necunoscut are puterea de a ne ține în loc – dacă o lăsăm să facă asta. Și să recunoaștem: „vântul și norii” pot lua orice formă în orice situație și ne pot trage înapoi. Situații perfecte nu vor fi niciodată. Așteptându-le, pur și simplu, nu ne fac decât să stăm în loc pe termen lung. Dacă Dumnezeu ar fi permis ca circumstanțele să ne dicteze destinul, nu ne-ar fi dat niciodată dorința de a acționa singuri în primul rând. El oferă curajul de a merge mai departe prin credință atunci când răspundem chemării.
Întâlnirea durerilor în viață este obligatorie. Învățăm succesul prin eșec, cu jenă și dezamăgire, uneori. Cu toate acestea, prețul pe care îl plătim este mic în comparație cu recompensele care ne așteaptă. Primind ajutor și încurajare de la ceilalți și a nu renunța, asta asigură progresul.
Am fost scriitor suficient de mult timp pentru a ști cât de mare e provocarea de a reuși. Cu toate acestea, cu suficientă dorință, încă mă aștept să dezvolt abilitățile mai bine și să iau decizii mai bune. Cu timpul, sper să duc acest efort la niveluri mai înalte decât părea posibil la început. Este ușor să uiți că Dumnezeu este mulțumit pur și simplu de ascultarea mea și dorința de a-i ajuta pe alții. Mergând înainte și a lăsa ceea ce va urma asupra Sa, mă ajută să urmăresc această nouă aventură cu mai multă mulțumire și mai puțină anxietate.
Fă primul pas ACUM
În loc să permitem fricii și incertitudinii să ne încetinească, putem urma exemplul apostolului Pavel:
„Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. Dar bine aţi făcut că aţi luat parte la strâmtorarea mea.”
În ciuda dificultăților sale în avansarea Evangheliei în mijlocul ostilității, Pavel a urmărit „chemarea de sus”. El a făcut acest lucru anticipând un viitor mai bun, în loc să se ancoreze de eșecurile anterioare.
Realizarea unui obiectiv poate avea mai multă importanță decât începutul lui. Cu toate acestea, călătoria însăși reprezintă o satisfacție și mai mare în viață. Oricare ar fi provocarea, cucerirea ei ne va scăpa până când vom schița un curs, vom sări pe șa și vom apăsa pedală.

Devotional - Calauzire de la Duhul Sfant

Scopul lui Dumnezeu pentru copii Săi este să ne predăm domniei și stăpânirii Duhului Sfânt: „Dacă trăim prin Duhul, să şi umblăm prin Duhul” (Galateni 5:25). Cu alte cuvinte: „Dacă locuiește în tine, lasă-L să te conducă!”

Devotional - Lucrarea nevazuta din inima

Se pare că există ceva contrafăcut pentru aproape orice în zilele noastre. Se întâmpla că, pe măsură ce mergeaţi pe străzile din New York City, puteaţi întâlni vânzătorii de stradă cu ceasuri Rolex „autentice”, genţi de designer, bijuterii și alte produse. Arătau minunat, dar erau imitații ieftine ale lucrurilor reale.

Devotional - Un nou pe care sa-l urmezi

„Dacă norul se oprea deasupra Cortului două zile, sau o lună, sau un an, copiii lui Israel rămâneau tăbărâți și nu porneau; și când se ridica, porneau și ei. Tăbărau după porunca Domnului și porneau după porunca Domnului; ascultau de porunca Domnului, de porunca Domnului dată prin Moise” (Numeri 9:22–23).

Devotional - Dragostea tandra a Tatalui

Pentru multe persoane este dificil să se gândească la Dumnezeu ca la un Tată iubitor. Nu se pot abține să-L vadă pe Dumnezeu prin ochii experiențelor trecute cu un tată lipsit de evlavie sau cu un tată vitreg. Este foarte trist. Dar priviți la modul în care Dumnezeu S-a revelat lui Moise: „Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: "Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie, care Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul, dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat, şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!“ (Exodul 34:6-7)

Devotional - Ridica-te si lupta

Cât de mulți creștini se numesc războinici, dar nu au fost niciodată testați sau instruiți? Auzim despre mulți luptători în rugăciune în această națiune. Dar tristul adevăr este că marea majoritate a acestora nu au fost niciodată instruiți - nu sunt pregătiți să lupte. Mulți creștini autentici refuză să lupte împotriva diavolului sau meargă la luptă împotriva împărăției sale.

Devotional - Imbratisand voia glorioasa a lui Dumnezeu

Fiecare ucenic adevărat al lui Isus Hristos spune că vrea să facă voia lui Dumnezeu, cu toate că majoritatea creștinilor consideră voia Lui ca un lucru care le este impus - ceva neplăcut și dificil, pe care sunt nevoiți să-l facă. Mulți și-L imaginează pe Dumnezeu cerându-le să împlinească un set greu de reguli și condiții: „Lucrează așa cum îți spun Eu sau vei fi pe cont propriu!” Cât de greșit!

Devotional - Speranta pentru inima ratacitoare

Ești ispitit și observi că rezistența ta este tot mai slabă. Cuvântul lui Dumnezeu pare că nu te poate inspira, iar viața ta de rugăciune este slabă și anemică. Chiar și pasiunea ta pentru Hristos este în mod ciudat diminuată. Ce se întâmplă? S-ar putea să fi căzut în starea spirituală căldicică – însă nu dispera. Există speranță pentru tine! Mântuitorul lucrează în dreptul tău, pentru a te smulge din somnul sufletului și a aprinde un foc proaspăt în duhul tău.

Devotional - O chemare clara

"M-am făcut robul tuturor, ca să câştig pe cei mai mulţi." (1 Corinteni 9:19) În acest verset vedem că Pavel începe să înțeleagă care este misiunea sa în viaţă – aceea de a câştiga suflete pentru Isus Hristos! În versetul 16 el spune: „şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu