sâmbătă, 20 iunie 2020

Jurnal de rugăciune Wycliffe România: Rugăciune pentru liderii mișcării de traducere a Bibliei din Europa















 Gabriela Augustinov  18-06-2020 18:05:07


Buletin de rugăciune
18-24 iunie 2020
Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Bolewa, Nigeria După calendarul lunar, în luna iunie ne rugăm pentru poporul Bolewa din Nigeria, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca înregistrările audio cu mesaje din Scriptură care sunt disponibile în limba Bole să fie larg difuzate prin radio. Rugați-vă ca acest popor să-L cunoască pe Isus ascultând emisiunile creștine și să primească Biblia în limba lor. Rugați-vă pentru pace și protecție de grupările teroriste.

Provocări pentru sănătate: Europa Unii lideri cheie ai mișcării de traducere a Bibliei din Europa se confruntă cu provocări semnificative de sănătate. Un lider a mers recent la o clinică timp de o lună pentru a se recupera după o intervenție chirurgicală majoră. Un altul a avut o intervenție chirurgicală neașteptată și se va reface pentru o perioadă. Un lider a avut un accident și se recuperează acasă. Alți lideri din Europa urmează tratament pentru diferite boli. Rugați-vă pentru vindecarea lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru asigurarea financiară a lui Dumnezeu pentru costurile medicale. Cereți-I lui Dumnezeu să dea răbdare acestor conducători, în timp ce ei așteaptă să-și reînnoiască puterea (Isaia 40:31).

Nevoie de noi membrii în bordul de conducere Wycliffe Caraibe: Caraibe Sediul central Wycliffe Caraibe se află în Jamaica. Cu toate acestea, diverse popoare din zona Caraibelor lucrează prin Echipele Naționale Wycliffe pentru a forma organizația Wycliffe Caraibe. Bordul de conducere încearcă să identifice membri adiționali pentru bord, din diferite popoare din Caraibe. Rugați-vă pentru înțelepciune și călăuzirea Duhului Sfânt pentru membrii bordului actual, în timp ce aceștia selectează persoane dedicate să slujească.

Următorul director executiv: Singapore Cereți înțelepciune de la Dumnezeu pentru liderii Wycliffe Singapore au de luat decizii importante în căutarea următorului director executiv (ED). Lăudați-L pe Dumnezeu pentru lucrarea și credincioșia Sa prin conducerea actualului director David Tan. Echipa se roagă, planifică și se pregătește pentru următorul ED care va conduce Wycliffe Singapore începând cu martie 2021. Rugați-vă pentru îndrumarea Domnului, în timp ce bordul de conducere examinează criteriile procesului de selecție. Acesta este un moment critic pentru bord și echipă, deoarece fac acest lucru în timpul crizei COVID-19.

Amintirea liderilor bisericii: Global Membrii PAAM ne amintesc să ne rugăm pentru păstori și ceilalți conducători ai bisericilor din Panama și din toate țările. În timpul acestei pandemii, mulți nu primesc darurile și zeciuielile obișnuite pentru a susține slujbele bisericii și misionarii pe care îi susțin. În unele cazuri, nu există fonduri pentru salariile lor. Cu toate acestea, pastorii și conducătorii continuă să slujească cu credincioșie. Ei folosesc rețelele de socializare și telefoanele mobile pentru a fi atenți la nevoile congregațiilor lor. Rugați-vă pentru comunitatea creștină să își amintească faptul că acești lideri au nevoie de sprijinul și rugăciunea noastră pentru susținere, putere, înțelepciune și har. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să îi călăuzească și să-i păzească în această perioadă de criză mondială.

Timpurile în schimbare, nevoile în schimbare: Taiwan Situația traducerii Bibliei din Taiwan s-a schimbat odată cu evoluția limbii și culturii. Este o încurajare pentru Wycliffe Taiwan să înceapă programe de dezvoltare a limbilor, folosirea Scripturii, etno-artă, crearea de dicționare și povestirea orală a Bibliei printre grupurile de limbi indigene. Rugați-vă pentru echipa de conducere Wycliffe Taiwan, condusă de directorul executiv Albert Fung, deoarece își reorganizează structura pentru a încorpora personalul cu expertiză pentru aceste noi programe. Cereți-I lui Dumnezeu înțelepciune și discernământ, deoarece conducătorii iau decizii pentru a răspunde nevoilor de traducere a Bibliei în schimbare din țară.

Sănătatea membrilor bordului: Camerun Președinta bordului de conducere al Asociației de traducere a Bibliei și alfabetizare din Camerun (CABTAL) se simte rău de câteva luni și urmează un tratament. Ea a servit cu credință în bord timp de șase ani. Lăudați-L pe Domnul pentru serviciul ei și rugați-vă pentru călăuzirea lui Dumnezeu pentru echipa medicală care o îngrijește. Rugați-vă și pentru harul lui Dumnezeu și vindecarea lui Nanfack în această perioadă dificilă din viața ei.


Sursa: Buletinul de Rugăciune Wycliffe România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu