luni, 15 iunie 2020

Reformele poliției iau repede în America. Doar începe De Ray Sanchez, CNN













Actualizat 2306 GMT (0706 HKT) 14 iunie 2020

(CNN)O reformă abrogă un statut al statului New York care ținea secretul personalului și al documentelor disciplinare ale polițiștilor, lăsând publicul în întuneric despre istoricul abuzurilor ofițerilor.
Alte măsuri, din Florida până în California, interzic chokehold-ul și restricțiile de gât, precum cea folosită în George Floyd în ziua în care a murit în custodia poliției din Minneapolis.
O altă mișcare, inspirată de clamorul la nivel național pentru reformă a protestatarilor după moartea lui Floyd în Ziua Memorialului, a propus o reducere dramatică de până la 150 de milioane de dolari pentru finanțarea către Departamentul de Poliție din Los Angeles.
La mai puțin de trei săptămâni de la moartea bărbatului negru în vârstă de 46 de ani, oficialii din toată țara au introdus sau au trecut reforme mărețe, fără precedent, împotriva dublului flagel al violenței polițienești și al nedreptăților rasiale.
"Este extrem de important să nu pierdem încă un moment în care amintim continuu cât de mult persistă atât rasismul cât și lipsa răspunderii poliției în America", a spus Craig Futterman, profesor la Universitatea din Chicago Law School.
„Singurul mod în care, în cele din urmă, vom vedea politici mai bune, mai corecte și mai simple în America este prin a face ceva diferit de ceea ce am făcut înainte.”
    Rămâne multă muncă, potrivit experților.
    „Nu este nicăieri destul de aproape”, a declarat Jonathan Smith, fostul șef al secției speciale de litigii din cadrul Diviziei Drepturi Civile a Departamentului Justiției, despre refugiul reformelor poliției.
    "Oamenii se grăbesc să apuce fructele cu agățat scăzut, iar o parte din fructele cu agățare scăzută sunt într-adevăr importante. Interzicerea blocajelor este într-adevăr importantă. Crearea mai multă transparență este într-adevăr importantă. Dar problemele se derulează mult mai adânc. Va fi nevoie de un serios efort susținut ".

    Nu există standard național pentru 18.000 de agenții de poliție din SUA

    Șeful Poliției din Houston, Art Acevedo, a participat la „Justice for George Floyd”.  eveniment la Houston din 30 mai. Acevedo spune că susține standardele naționale de poliție.
    În ciuda opoziției unor puternice sindicate de poliție, măsurile de reformă fără precedent au fost împinse în mare parte de către oficialii statului și ai locului, într-un moment în care s-a menținut supravegherea guvernului federal asupra aplicării legii.
    "Mă simt ca acum se pot face mult mai multe lucrări (de reformă) la nivel de stat și local, pentru că există un set politic mai larg de susținători pentru asta", a declarat Christy Lopez, profesor de avocatură din Georgetown și fost avocat DOJ în cazurile de practică ale poliției. . „Dar nu cred că neagă necesitatea executării federale și, mai important, a conducerii federale pe această problemă”.
    Șeful Poliției din Houston, Art Acevedo, spune că susține standardele naționale de poliție.
    „Avem 18.000 de departamente de poliție cu 18.000 de moduri de a face afaceri și 18.000 de seturi de politici, a spus el.” Trebuie să avem standarde naționale. în termeni de politică, lege și cerințe de instruire. "
    Standardele universale pentru raportarea abaterilor și abuzurilor ar ajuta la soluționarea problemei, potrivit Futterman, directorul proiectului de drepturi civile și responsabilitate al poliției din cadrul școlii de drept.
      "Rămâne dincolo de rușine că nu știm încă și nu solicităm departamentelor de poliție să raporteze atunci când ofițerii de poliție ucid oameni", a spus el.
      "Prin urmare, instituirea unor standarde naționale pentru transparență, pe care fiecare departament de poliție trebuie să le raporteze într-un mod similar atunci când ofițerii folosesc forța, când sunt acuzați de conduită incorectă, când opresc oamenii, când cercetează oameni, acestea sunt reforme importante."

      Președintele promite ordinul executiv al reformei poliției

      Trump avertizează împotriva „etichetării false” a oamenilor ca rasi 01:40
      Modificările politicii polițienești au fost rapid adoptate în toată țara de când un videoclip îl arăta pe fostul ofițer Derek Chauvin luna trecută îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de mai bine de opt minute. "Nu pot respira", a spus Floyd, strigând după mama sa înainte de moartea sa. Protestele - unele violente - au izbucnit în SUA și în străinătate. Chauvin a fost concediat și, în cele din urmă, acuzat de omor de gradul doi. Alți trei ofițeri au fost, de asemenea, concediați și acuzați de infracțiuni.
      Joi, la Dallas, președintele Donald Trump a declarat că doar câteva „mere rele” sunt responsabile pentru conduita incorectă a poliției. El a avertizat împotriva etichetării „zeci de milioane de americani decenți drept rasisti sau bigoti”. Tentativele sale de conciliere rasială, a insistat Trump, se vor mișca „rapid și ușor”.
      La o masă rotundă care a inclus lideri religioși și forțele de ordine, președintele a promis să semneze un ordin executiv care încurajează poliția la nivel național să „îndeplinească cele mai actuale standarde profesionale pentru utilizarea forței, inclusiv tactici pentru descarcerare”.
      Trump a descris vag ca „forța cu compasiune” standardul de forță pe care ordinea sa executivă îl va propune.
      Washingtonul a abandonat toate, în afară de investigațiile departamentului de justiție cu privire la practicile de poliție neconstituționale , lăsând o mare parte din activitatea de reformă guvernelor locale și statale. Trump a fost criticat pe scară largă după ce protestatarii pașnici au fost dispersați cu forță în afara Casei Albe în această lună cu iritanți chimici înaintea unei oportunități foto prezidențiale.
      "Această administrație nu numai că s-a retras din reformele aplicării legii, dar vedeți președintele și avocatul general să acționeze în moduri ostile comunității și încurajând conduita rea ​​din partea poliției", a spus Smith, directorul executiv al Comitetului Avocaților din Washington pentru drepturile civile. și Afaceri urbane la Washington.
        "De aceea, comunitățile sunt atât de furioase și cer acum o schimbare atât de profundă acum."
        De la orașele de coastă până la mijlocul Americii, protestele continuă să crească.

        Legislația federală se concentrează pe deșezare și formare

        Democrații propun legislația pentru reforma forței de poliție 02:09
        Un răspuns la solicitările protestatarilor a fost legislația care vizează brutalitatea poliției și nedreptatea rasială introdusă în această săptămână de către democrați.
        Legislația este cel mai extins efort din ultimii ani pentru a aborda practicile naționale de poliție la nivel federal. Dar se confruntă cu rezistența republicanilor, a sindicatelor de poliție și a unor oficiali locali.
        Proiectul de lege cuprinde interzicerea comenzii de sufocare și crearea unui Registru național de conduită necorespunzătoare a poliției „pentru a împiedica ofițerii cu probleme să schimbe jurisdicțiile pentru a evita răspunderea”, potrivit unui document sumar.
        "Interzicerea chokeholds-ului va ajuta la salvarea de vieți și la reducerea daunelor începând de acum", a spus Lopez. „Mie mi se pare că nu este un creier”.
        Cel puțin 20 de orașe și municipalități din SUA încep să interzică sau au interzis utilizarea reziduurilor de sufocare, potrivit CNN.
        Aceste orașe includ Philadelphia, Phoenix, Los Angeles, Sacramento, San Diego, Miami, Chicago, Washington, DC, Minneapolis, New York, Denver și Houston.
          „Cele mai multe departamente nu au permis să se afle de puțini de zeci de ani”, a declarat Joe Gamaldi, vicepreședinte național al Ordinului de Poliție Fraternal, care reprezintă peste 350.000 de ofițeri de aplicare a legii din SUA.
          "Suntem în sprijinul pregătirii pentru descarcerare. Majoritatea departamentelor fac deja acest lucru. Dar, dacă trebuie să existe o pregătire standard și o politică din partea guvernului federal cu privire la decalare, putem fi în sprijinul acestui lucru."
          Proiectul de lege al democraților de la Casă stabilește anumite restricții privind transferul echipamentelor de grad militar în forțele de ordine locale și statale și necesită oferte federale uniformizate de poliție pentru a purta camere de luat vederi pentru corp. De asemenea, acesta mandatează ofițerii de predare a prejudecăților rasiale și predarea ofițerilor cu privire la „datoria lor de a interveni”.
          "Răspunsul în mod obișnuit pentru un scandal al poliției este:" Vom face doar mai multe antrenamente ", a spus Futterman. "Este un lucru ușor de făcut ... Fără îndoială, polițiștii trebuie să fie mai bine pregătiți și învățați să descarce. Trebuie să existe politici mai stricte care să prevină coluzia după un incident de conduită incorectă, că ofițerii sunt separați ca martorii sunt despărțiți și nu au voie să vorbească unul cu altul ".

          Parlamentarii vizează „imunitatea calificată”

          Legislația federală ar avea drept scop doctrina legală cunoscută sub numele de „imunitate calificată”, care protejează aplicarea legii împotriva proceselor care susțin că au încălcat drepturile constituționale ale oamenilor.
          Doctrina în vârstă de 40 de ani îi protejează pe responsabili și oficialii guvernamentali de răspundere, potrivit criticilor. Susținătorii susțin că protejează capacitatea unui ofițer de a lua o decizie rapidă în situații potențial periculoase.
          Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a spus că încheierea imunității calificate este o prioritate maximă pentru democrați în orice discuții bipartidiste care ar putea avea loc.
          Trump consideră că încetarea imunității calificate este „nonstarter”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany.
          „Unul dintre modurile în care ofițerii au scăpat în mod regulat de răspundere, chiar și atunci când s-a constatat că au încălcat drepturile civile și constituționale ale oamenilor, este prin acea doctrină a imunității calificate care protejează toate actele de poliție, cu excepția celor mai rău intenționate și clar incompetente, "A spus Futterman.
          În plus, contractele sindicale ale poliției adesea fac mai dificilă înlăturarea ofițerilor semnași pentru o conduită incorectă, potrivit guvernului și foștilor oficiali de poliție și experți în muncă. Unele acorduri sindicale prezintă cât timp poliția trebuie să aștepte pentru a investiga un incident, cum pot interoga ofițerii și ce pot cere și cât de repede trebuie finalizate anchetele.
          Jim Pasco, directorul executiv al Ordinului național de poliție național, cel mai mare și mai puternic sindicat al forțelor de ordine din țară, a declarat că organizația sa se va așeza cu „oricine, oricând dorește să aibă o discuție bazată pe fapte” privind siguranța publică și a poliției, și că aceste discuții erau în desfășurare.
          "Cred că este greu să vezi o căptușeală argintie în acest moment, dar, pe termen lung, situații de acest gen oferă o oportunitate de creștere", a spus Gamaldi. „Nu greși: nimeni nu urăște un polițist rău mai mult decât un polițist bun.”
          Șeful Poliției Minneapolis, Medaria Arradondo, a declarat săptămâna aceasta că se retrage din negocierile contractuale cu uniunea poliției , pe care a acuzat-o de constrângerea reformei.
          Federația ofițerilor de poliție din Minneapolis a cerut șefului și orașului să revină la negocierile contractuale. Uniunea a spus că urmărește „să stabilească așteptări clare, să antreneze angajații cu privire la aceste așteptări și să îmbunătățească responsabilitatea atât pentru ofițeri cât și pentru supraveghetorii care nu reușesc să se comporte în consecință”.

          Există o căutare de transparență și deschidere

          Domnul guvernator din New York, Andrew Cuomo: Reforma poliției a rămas mult timp la ora 02:18
          Vineri, la New York, guvernul Andrew Cuomo a semnat ceea ce el a numit „cel mai agresiv” pachet legislativ de reformă a poliției din națiune, într-o acțiune menită să-i facă responsabilii mai responsabili.
          O măsură-cheie a legislației - opusă vehement de o coaliție a sindicatelor de aplicare a legii - va zdrobi vălul secretului că o lege din 1976 asigura personalului poliției și documente disciplinare.
          Legea controversată împiedică eliberarea de evidență disciplinară pentru polițiști, pompieri sau ofițeri de corecție fără acordul lor scris. Statutul este cunoscut sub denumirea de Secțiunea 50-a din Legea drepturilor civile ale statului New York, care a fost adoptată pentru a scuti ofițerii de poliție de a fi examinați încrucișat în timpul urmăririlor penale, conform proiectului de lege.
          Sindicatele și-au exprimat îngrijorarea că toate plângerile - inclusiv cele neinvestigate sau justificate complet - vor fi eliberate. Coaliția a declarat că judecătorii au deja discreție cu privire la eliberarea unor astfel de înregistrări și că ofițerii îngrijorați nu vor avea nicio șansă să fie audiați.
          Chauvin, fostul polițist Minneapolis, acuzat de uciderea lui Floyd, a depus 18 plângeri anterioare pentru afaceri interne împotriva sa. El a primit mustrări pentru doi dintre ei . Natura plângerilor este neclară.
          "Am fost prea dispuși să acordăm poliției o trecere pentru supraveghere", a spus Lopez.
          Ofițerii care se angajează în abuzuri abuzive au adunat de obicei numeroase plângeri de-a lungul mai multor ani, potrivit Futterman.
          "Niciun departament din Statele Unite nu a folosit în mod regulat aceste informații ... pentru a investiga tiparele evidente ale abuzului și apoi pentru a căuta să scape și să ofere ofițeri de pompieri sau grupuri de ofițeri care nu au nicio treabă cu un ecuson sau o armă", a spus el. spus.
          Legislația statului New York va desemna procurorul general ca procuror independent în cazurile care implică decese civile.
          "Este cea mai veche întrebare despre cine politizează poliția, iar ceea ce am văzut este că poliția s-a dovedit incapabilă să facă poliția", a spus Futterman. „Acesta este unul dintre lucrurile pe care departamentele de poliție din toată țara le fac mai rău”.

          Există apeluri către agențiile de poliție defundate

          Ofițer de poliție negru: Mă simt rupt între cursa și ecusonul meu 02:40
          Zgomotul pentru schimbare a dus la apeluri drastice la acțiune în unele locuri.
          New York și Los Angeles depun milioane de dolari în reducerile de finanțare ale poliției.
          Lopez a numit propunerile de reducere a finanțării poliției „mișcările cele mai intenționat transformatoare” ale momentului.
          "Dar mă preocupă un pic pentru că s-au întâmplat atât de repede și nu cred că este o idee bună ... să alegi doar un număr și să spui bugetul cu atât de mult sau să scapi de acest număr de ofițeri fără să facă treaba să-ți dai seama ce va înlocui asta și ce dorești, de fapt, ca forțele de ordine să facă ”, a spus ea.
          Primarul din New York, Bill de Blasio, a anunțat o schimbare a finanțării departamentului de poliție către tineret și servicii sociale.
          Un grup de membri ai consiliului municipal își propune să reducă 1 miliard de dolari din bugetul de aproape 6 miliarde de dolari din NYPD. Freddi Goldstein, secretarul de presă al primarului, a declarat sâmbătă pentru CNN că de Blasio este „angajat să repriorizeze finanțarea și să caute economii, dar nu crede că o reducere de 1 miliard de dolari este calea de a menține siguranța”.
          La Los Angeles, primarul Eric Garcetti a fost de acord să reducă între 100 de milioane și 150 de milioane de dolari în finanțarea LAPD propusă după ce californienii au decretat o propunere de a-și majora bugetul la 1,86 miliarde de dolari.
          Coaliția pentru Bugetul Popular LA a numit angajamentul lui Garcetti „un început”, dar a spus că o reducere de 150 de milioane de dolari va „lăsa în continuare LAPD cu 51% din veniturile fără restricții ale orașului”.
          "Este uimitor", a spus Lopez despre suma rămasă după reducerea propusă. "Să mă gândesc la ce s-ar putea cheltui acești bani și la binele pe care îl poate face pentru comunități. Mă consider că probabil un prim pas bun în LA și în alte comunități ar trebui să privesc abordări similare."
          La New York, Cuomo a semnat vineri un ordin executiv prin care finanțarea de către stat a contingentului poliției pentru agențiile de aplicare a legii elaborează un plan până la 1 aprilie pentru „reinventarea și modernizarea strategiilor poliției”, inclusiv utilizarea ghidurilor de forță. Aceste planuri vor fi adoptate în lege după consultarea comunității.
          Gamaldi, vicepreședintele național al Ordinului Fratiei al Poliției, a respins apelurile către defundarea sau desființarea departamentelor de poliție ca fiind „o reacție în genunchi”.
          „Este foarte, foarte periculos și tot ceea ce va face este să rănesc comunitățile noastre cu venituri mici, deoarece se bazează foarte mult pe noi, iar comunitățile cu venituri mai mari urmează să își angajeze propria securitate privată sau polițiști”, a spus el.
          Acevedo, șeful poliției din Houston, a numit desființarea unui departament de poliție „o invitație la haos”.
          Dar defundarea poate muta banii polițiștilor către sănătate mintală, violență în familie, persoane fără adăpost și educație.
          „Polițiștii ar fi primii care vă vor spune:„ Ni se cere să rezolvăm toate problemele națiunii și nu suntem pregătiți să facem asta ”, a spus Futterman.
          Smith, directorul executiv al Comitetului Avocaților de la Washington pentru drepturile civile și afacerile urbane, a declarat că eforturile de reformă ale poliției din America au fost pe această cale de multe ori.
          „Mișcarea pentru justiția rasială în sistemul nostru penal nu se va întâmpla cu o legislație nouă și în schimbare”, a spus el. "Este un proiect mare și va dura timp și efort."
          În 2016, Philando Castile a fost împușcat mortal de poliție în timpul unui stop în trafic în Minnesota. La un forum după moartea lui Floyd cu Institutul pentru inovație în urmărire de la Colegiul John Jay , mama sa, Valerie Castile, a lamentat „Iată-ne din nou”.
          „Am avut atât de multe grupuri de lucru”, a spus ea despre eforturile de reformă. "Am avut atâtea recomandări ... Am stat și am discutat timp de patru ani, dar aici mă regăsesc din nou. Aceeași situație."

          Niciun comentariu:

          Trimiteți un comentariu