marți, 30 iunie 2020

Răbdarea – Un atribut puternic











   12-11-2018 


Răbdarea, sau o lipsă a acesteia, se revărsă în fiecare aspect al vieții noastre. De exemplu, când aștepți un lift care se mișcă foarte încet, ești răbdător sau apeși în mod repetat butonul? Dacă ești la rând într-un magazin, aștepți calm sau în interiorul tău ești neliniștit și începi să te gândești la cât de rău funcționează magazinul?
Într-o oarecare măsură temperamentele noastre determină capacitatea noastră de a aștepta, felul răbdării pe care Dumnezeu îl dorește de la creștini este acela care este produs de Duhul Sfânt ( Galateni 5: 22-23 ). Fără El, vom deveni, în mod firesc, nerăbdători când oamenii ne vor supăra sau circumstanțele nu sunt exact cum ne-am fi dorit.
„Fructul spiritual” al răbdării ne face să spunem: sunt dispus să las de îndată mulțumirea și să aștept ca Domnul să ofere. Este o liniște și încredere interioară care vine numai de la Dumnezeu. Aceasta nu înseamnă că nu vom simți niciodată presiune sau stres, dar când eliberăm așteptările noastre față de Domnul, El ne va liniști inima și mintea.
David a înțeles asta. În timp ce aștepta să devină rege, avea mai multe oportunități de a-l ucide pe Saul, conducătorul actual al națiunii. Refuzând să profite de situație, David a înțeles răbdarea și credința. ( 1 Samuel 24: 10-11 ; 1 Samuel 26: 10-11 ).
Răbdarea este o încredere în Dumnezeu. Ești dispus să îți eliberezi așteptările atât pentru evenimentele mici cât și pentru cele mari din viața ta? Poți recunoaște că timpul Domnului este mai de încredere decât al tău? Dacă da, ești pe cale să devii o persoană cu adevărat răbdătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu