sâmbătă, 27 iunie 2020

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru reînceperea activităților












25 iunie – 1 iulie 2020
Wycliffe România
Rugăciune pentru familia Dumitriu Mulțumim Domnului care a ascultat rugăciunile și ne-a deschis uși să ne putem întoarce în România pentru câteva luni, chiar și în condițiile nefavorabile de călătorie datorită COVID-19. Am ajuns acasă pe data de 19 iunie după o călătorie de aproximativ 45 de ore. Suntem deocamdată în izolare la domiciliu pentru 2 săptămâni și în recuperare după o săptămână extenuantă. Starea de sănătate a tatălui lui Hajni este stabilă. Mulțumim Domnului pentru frați și surori dragi și mama lui Hajni, care ne-au ajutat să găsim o locuință, să procurăm alimente, sau și-au exprimat dragostea în alt fel. Domnul este bun, și ce minune este să fii în trupul lui Hristos! (Efeseni 4:16) Vineri, 26 iunie, la 7:00 dimineața va fi prima încercare de a ne conecta online cu câțiva oameni de bază din poporul patep din Papua Noua Guinee (PNG). Rugați-vă ca tehnologia să funcționeze și în PNG și omul de legătură să poată să mânuiască tehnologia cu care nu este încă suficient de familiarizat.

Rugăciune pentru Luminița Prisecaru Luminița ne solicită ajutor în rugăciune pentru următoarele: „Dragii mei de departe, vă salut cu drag de aici, unde trăim ca și voi, fiecare zi ca un dar de la Dumnezeu. Prin mila Lui infinită față de noi, suntem încă în viață și aparent încă sănătoși. Am putut continua să lucrăm iar săptămâna trecută am terminat de verificat împreună cu consultantul cartea Faptele Apostolilor. Acum am început să lucrăm ca echipă pe cartea Geneza. Multumiți-I Domnului împreună cu noi și continuați să vă rugați să avem înțelepciune unii cu alții. Dumnezeu a raspuns și rugaciunii pentru un nou membru în echipă: numele său este Mihirețu. Rugați-vă pentru el. Cereți împreună cu noi înțelepciune de sus în această lucrare imposibilă de altfel cu mijloace omenești. Un alt motiv de rugăciune ar fi permisul meu de muncă și de ședere ce sunt blocate undeva în birourile de la imigrație, căci erau în proces când toată această criză a început. Până acum la bancă m-au primit cu permisul etiopian de conducere dar poate că mi-ar trebui acele acte…Dumnezeu stie! Vă încredințez în dragostea Lui mare! Cu drag, în El, a voastră Lumi.”

Rugăciune pentru familia Taciuc Mulțumim Domnului că starea de urgență în PNG a fost ridicată și acum putem relua oficial activitățile interne în cadrul SIL. Rugați-vă să putem avea un nou manager la departamentul de telecomunicații. În prezent unul din colegii noștri de la rețelistică ține locul actualului manager plecat în furlough și îi este greu sa facă mai multe slujbe în același timp. Așteptăm un nou învățător de școală primară care ar trebui să preia din august clasa a 3-a în care va fi si Iustin. Este un tânăr misionar din Anglia. Sa ne rugăm ca Domnul să-l ajute sa ajungă aici cu bine la timp în ciuda restricțiilor internaționale de călătorie.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Bolewa, Nigeria După calendarul lunar, în luna iunie ne rugăm pentru poporul Bolewa din Nigeria, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca înregistrările audio cu mesaje din Scriptură care sunt disponibile în limba Bole să fie larg difuzate prin radio. Rugați-vă ca acest popor să-L cunoască pe Isus ascultând emisiunile creștine și să primească Biblia în limba lor. Rugați-vă pentru pace și protecție de grupările teroriste.

Isus ca lider model: Global Isus ne-a arătat un model excelent de conducere prin slujire. El a instruit și s-a îngrijit bine de ucenicii Săi. Ca lider, el ne-a arătat ca model și importanța rugăciunii. Pentru Isus, rugăciunea era o necesitate. El a ieșit intenționat dimineața devreme într-un loc liniștit pentru a petrece timp singur cu Dumnezeu. S-a rugat pentru Sine și a mijlocit pentru alții. Acesta era obiceiul lui. Rugăciunea a menținut viziunea și misiunea lui Hristos clare înaintea Lui. Rugați-vă pentru liderii din traducerea Bibliei din întreaga lume. Rugați-vă să își modeleze stilul de conducere după exemplul lui Hristos din Noul Testament.

Probleme de sănătate: Coreea de Sud
Liderii nu sunt scutiți de încercările vieții, inclusiv bolile. Rugați-vă pentru Traducătorii Bibliei Globali (GBT) din Coreea de Sud. Câțiva dintre liderii și personalul lor au fost diagnosticați cu diferite tipuri de cancer. Cereți-I lui Dumnezeu cunoștință și discernământ în timp ce aleg opțiunile de tratament. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru liderii GBT, în timp ce planifică și iau decizii cu privire la îngrijirea acestor membri ai personalului în timpul pandemiei COVID-19.

O repornire / noi începuturi: Wycliffe Franța Wycliffe Franța și-a întrerupt temporar activitatea pentru traducerea Bibliei. Ei trebuie să restructureze organizația pentru a se conforma mai bine standardelor guvernamentale actuale. Bordul de directori al Wycliffe Franța continuă să se întâlnească și să lucreze din greu în acest demers, iar ei progresează. Rugați-vă pentru membrii bordului, precum și pentru consultantul care lucrează cu aceștia. Cereți-I lui Dumnezeu să-i ghideze și să-i direcționeze în diferitele detalii care au nevoie de atenție. Rugați-vă pentru dezvoltarea unei strategii de recrutare care să construiască o echipă nouă care să răspundă dorinței bisericilor franceze de a participa în traducerea Bibliei.

Sursa: Buletinul de rugăciune Wycliffe România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu