vineri, 26 iunie 2020

Liderii religioşi din Hong Kong ar putea fi arestaţi dacă noua lege chineză privind securitatea națională va intra în vigoare















 Poteraș Ionuț  24-06-2020 12:48:47

O nouă propunere legislativă chineză privind securitatea a stârnit îngrijorări privind o posibilă pierdere a libertăţii în rândul slujitorilor religioşi din mica insulă.
Comitetul Permanent al Congresului Naţional al Poporului, care este corpul legislativ din China, lucrează încă la detaliile noii legi.
International Christian Concern (ICC) a semnalat faptul că măsurile propuse în noua lege vor avea în vedere patru categorii de fapte: succesiunea, subminarea puterii statului, activităţi teroriste locale şi colaborarea cu puteri sau forţe străine care pun în pericol securitatea naţională.
Sub o astfel de lege, clericii din Hong Kong care au fost foarte vocali în a susţine mişcarea pentru democraţie din Hong Kong, cum sunt de exemplu Cardinalul Joseph Zen, episcopul Joseph Ha Chi-shing şi alţii, vor putea fi extrădaţi în China continentală pentru a fi judecaţi, din moment ce Beijingul îi considera o ameninţare la adresa regimului, conform ICC.
Mai mult, noua lege de securitate va oferi oficialilor puterea de a desemna anumiţi judecători care să judece cazurile de încălcare a securităţii, ceea ce va reduce independența sistemului judiciar al ţării şi libertatea de exprimare a cetăţenilor din Hong Kong.
Legislatorii chinezi au anunţat duminică că vor organiza un nou protest public care va ţine trei zile, începând cu 28 iunie.
Dacă legea intră în vigoare, Hong Kong-ul ar putea avea o reluare a protestelor masive care au început anul trecut şi care au degenerat în violențe între poliţie şi protestatari.
Sistemul legal chinez este recunoscut pentru modul rapid în care poate condamna pe oricine care se opune regimului, iar respectiva persoană poate ajunge imediat la închisoare.
Conform CBN News, pastorii chinezi Wang Yi şi John Cao, au fost arestaţi datorită represiunii continue pe care autorităţile comuniste chineze o derulează împotriva gurpurilor religioase din China.
Sursa: CBN News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu