luni, 29 iunie 2020

O biserică din SUA ține slujbe în faţa unei clinici de avort













Cel mai mare furnizor de servicii de avort din SUA, Planned Parenthood,  a dat în judecată ‘Biserica de la Planned Parenthood’ (BPP), o biserică locală care se întâlneşte în mod regulat în exteriorul clinicii de avort din oraşul Spokane, statul american Washington.
„Planned Parenthood nu îşi face griji în legătură cu sănătatea pacienţilor lor. Noi ne întâlnim o dată pe lună, seara după ce se termină programul clinicii. Vor doar să ne reducă la tăcere,”  declarat Ken Peters, pastorul bisericii, într-un interviu pentru Christian Post.
„Le este frică de rugăciunile şi închinarea noastră. Noi nu venim acolo ca să le facem deranj, suntem acolo pentru a atinge Cerul şi pentru a fi o lumină în această lume. Suntem acolo pentru că vrem să fim o voce profetică, că noi biserica nu suntem de acord cu crimele împotriva copiilor nenăscuţi.”
Rețeaua de clinici de avort urăşte însă acest mesaj.
„Chiar acum ei ne-au dat în judecată pentru ‘prejudicii psihologice’ cauzate angajaţilor şi pacienţilor. Îmi pare rău, dar ei fac mult mai mult rău femeilor şi copiilor decât le fac rugăciunile sau cântările noastre,” a mai spus Peters.
Avocaţii clinicii de avort spun că adunările bisericii, care uneori atrag sute de oameni, interferează cu operaţiunile clinicii şi intimidează pacienţii şi angajaţii.
„Aceştia nu sunt protestatari – sunt indivizi puşi pe ceartă care încearcă să tulbure asistența medicală necesară pentru femei, bărbaţi, comunitatea LGBT şi persoanele de culoare din Spokane,” a declarat Karl Eastlund, manager regional al Planned Parenthood.
Litigiul urmăreşte obţinerea de daune şi o decizie permanentă de a interzice adunările BPP din fața clinicii. Pe website-ul propriu BPP spune despre slujbele lor ca nu reprezintă un protest.” Ei se întâlnesc acolo încă din anul 2018.
„Aceasta este închinare lângă poarta Iadului. BPP este o comunitate de creştini care se închină lui Dumnezeu, se roagă în comun, cheamă o biserică apatică la pocăinţă şi cere iertare pentru tot sângele nevinovat vărsat în acest holocaust care o reprezintă avortul,” mai precizează website-ul bisericii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu