marți, 30 iunie 2020

Detalii incredibile despre un continent dispărut – cum poate ştiinţa să ne înveţe să avem încredere în Creator













Cu toţii am învăţat la şcoală că Terra are 7 continente: Africa, Antarctica, Asia, Europa, America de Nord, America de Sud şi Oceania (care include şi Australia). Însă oamenii de ştiinţă ne spun că de fapt, la începuturi, au fost opt.
Zeelandia este o masă de scoarță de aproximativ 5 milioane de km2, îngropată adânc sub oceanul Pacific. Unul din oamenii de ştiinţă care studiază continentul a descris-o în felul următor: „Dacă am avea o modalitate prin care să scoatem dopul şi să golim parţial apa oceanului s-ar putea vedea cum Zeelandia iese în evidenţă; dacă nu ar fi fost acest nivel al oceanului am fi recunoscut de mult timp ca Zeelandia este un continent.”
În ultimii ani, cercetători au cartografiat acest continent scufundat în detalii foarte precise. Îi putem vedea acum profilul tectonic, încadrat de fundul oceanului de care este înconjurat. Această lucrare face parte dintr-un efort mai mare de a cartografia întreg fundul oceanului planetar până în anul 2030, care va cuprinde descrierea liniilor de coastă, a limitelor teritoriale şi a tuturor formaţiunilor majore aflate sub ape.
O descoperire eachivalenta susţine o posibilă existenţă a unui fost ocean pe o planetă aflată la marginea sistemului nostru solar. Cercetătorii spun că au găsit dovezi care arată că planeta Pluto ar fi putut fi în întrecut suficient de caldă încât să fi avut apă lichidă. Cercetătorii au folosit simulări ale unor modele termale precum şi poze luate de către vehiculul spaţial New Horizon pentru a-şi susţine afirmaţiile.
Ce ne poate învăţa ştiinţa despre Creator?
Trăim într-o societate modernă care ne învaţă că materia este ceea ce contează cel mai mult. Secularismul şi consumul sunt valori de bază pentru gândirea omului modern.
Dar aproape în fiecare zi, se mai descoperă câte ceva care ne arată cât de puţin, de fapt, ştim despre lumea care ne înconjoară şi cât de limitată este concepţia secularistă.
Astfel de momente sunt o invitaţie de a ne schimba direcţia de încredere de la creatură, la încredere în Creator, de la uman la divin.
Folosim cuvântul „a evolua” când descriem cum s-au schimbat lucrurile. Ne gândim la tehnologie şi la modul în care aceasta evoluat doar în ultimii 30 de ani de exemplu, cum de la un simplu computer care putea face doar nişte operaţii simple, avem acum dispozitive sofisticate care sunt conduse de inteligenţă artificială. Însă toate acestea nu au „evoluat” de la sine, în spatele acestor schimbări şi apariţii ale unor produse tot mai complexe există un efort concertat al inteligenţei umane care a gândit întotdeauna mecanisme tot mai dezvoltate pentru a creşte productivitatea, a aduce valoare şi a uşura sarcinile pe care oamenii le au de executat.
Dacă avansul ştiinţei este posibil datorită inteligenţei umane, cu cât mai mult ştie Tatăl Ceresc, care posedă inteligență supremă, toate detaliile despre Zeelandia şi Pluto, de exemplu, pe care ştiinţa le va descoperi vreodată. El ştie mai mult despre noi, decât vom şti noi vreodată. Când ne gândim doar la corpul uman, în ciuda progresului medicinei, există mai mult din ceea ce nu ştim decât din ceea ce ştim.
Dumnezeu însă ştie totul şi El stă gata să te ierte, să te echipeze şi să te călăuzească în cea mai bună viaţă pe care o poţi trăi pe acest pământ. (Romani12:2).
Responsabilitatea noastră este de a căuta iertare, putere de sus şi îndrumare. Trebuie să recunoaştem că noi suntem creatura şi El e Creatorul. Să zicem împreună cu proorocul: „Dar Doamne Tu eşti Tatăl nostru; noi suntem lutul şi Tu eşti olarul care ne-ai întocmit: suntem cu toţii lucrarea mâinilor Tale.” Şi apoi să lăsăm Olarul Divin să modeleze El lutul într-un vas care îl va glorifica pe El şi îi va împlini scopul.
Sursa: Denison Forum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu