marți, 30 iunie 2020

Ridică-te, încă nu e totul pierdut!











   01-10-2018 .
Îmi place frumusețea Cuvântului lui Dumnezeu. Este precis, bine pus la punct și are un scop bine definit. Dumnezeu vede totul și orchestrează evenimentele din istoria umană și din viețile noastre individuale – toate pentru gloria Lui Mare.
Când Agar și fiul ei Ismael au fost izgoniti în pustie, Îngerul lui Dumnezeu i se adresează  lui Agar. Deși fiul ei era sub un tufiș, la distanță, pentru ca Agar să nu-l vadă cum moare, Dumnezeu o liniștește prin prezența Lui și apoi îi dă o poruncă: „Scoală-te, ia copilul și ţine-l de mână, căci voi face din el un neam mare.” (Geneza 21:18). Cu alte cuvinte, îi spune: „Scoală-te și ia copilul că încă nu am terminat, încă am de lucrat prin el…”.
După mult timp, în Noul Testament, Isus călătorește din cetate în cetate, din oraș în oraș, vindecă oameni și chiar îi învie pe unii din morți. Aceeași poruncă pe care Dumnezeu a dat-o lui Agar, Isus o dă unui om paralizat, fiului mort al văduvei îndurerate și din nou unei fetițe care a murit: „Scoală-te!” („Egertheis” în greacă).
„Agar, scoală-te; Bărbatule, scoală-te; Copile, scoală-te…! Încă nu am terminat, mai am de lucru cu voi…”.
Preaiubiților, nu s-a terminat! Chiar acolo unde sunteți, Dumnezeu vă cheamă: ridicați-vă!
În fiecare scenariu, situația era fără speranță. Fiul lui Agar moare, omul este paralizat, copilul este mort, iar Regele Gloriei este pe cale să fie arestat, judecat și ucis. Dar Dumnezeu privește din ceruri și vede în spatele cortinei. El vede ceea ce nimeni altcineva nu putea să creadă: ei chiar se vor ridica!
Efeseni 2:6-8 ne asigură de asta și pe noi: „El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus, ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi în Hristos Isus. Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.”
Verbele „înviat” și „ședem” din Efeseni 2: 6 sunt prezentate în greacă ca o declarație, de fapt. Pentru El, atâta timp cât trăim după Cuvânt, suntem deja înviați și așezați cu Hristos în locurile cerești și nimic din întreaga creație nu poate schimba acest adevăr. Aceasta este temelia speranței noastre! Nădejdea noastră nu este doar o dorință sau un basm, ci un adevăr etern, o promisiune reală.
„S-a terminat!” (Ioan 19:30)
Lăudat să fie Domnul! Isus Hristos a biruit moartea, a câștigat cununa! Crucea demonstrează marea Sa dragoste pentru noi. Învierea Lui arată puterea Sa asupra morții și a mormântului. El a făcut totul pentru ca noi să devenim copii ai lui Dumnezeu, sfinți și iubiți înaintea Lui.
Care dintre aceste adevăruri trebuie să ți se reamintească astăzi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu