sâmbătă, 20 iunie 2020

Creştin din India ucis pentru credinţa lui














 Poteraș Ionuț  18-06-2020 19:01:35

Kande Mudu,un bărbat de 27 de ani care s-a convertit la credinţa în Hristos acum 4 ani, a fost asasinat în satul Bari din districtul Khunti, statul Jharkhand pe 7 iunie anul acesta. Familia lui era singura familie creştină din sat şi au fost nevoiți să îndure în ultimii ani multă opoziţie şi ameninţări, inclusiv un atac violent asupra locuinței lor în anul 2018.
Soţia lui Kande şi cele două fiice ale lor, cu vârste de 1 şi 3 ani, au fost nevoite să fugă din sat după crima care le-a luat tatăl.
Atacul a avut loc pe 7 iunie în jurul orei 8 seara. Soţii Mudu tocmai luaseră cina şi se pregăteau de rugăciune, când bătăi puternice s-au auzit în uşa de la intrarea casei. Un grup de şase-opt oameni înarmaţi cu cuţite şi bâte strigau către Kande să iasă afară din casă. Sătenii furioşi au spart în cele din urmă uşa şi l-au târât pe Kande afară din casă, în ţipetele sfâşietoare ale soţiei sale. După ce au reuşit să o dea pe soție la o parte, intrușii însetați de sânge au început să-l hăcuiască pe Kande cu armele pe care le aveau la ei.
Doamna Mudu i-a spus unei persoane afiliată cu organizația Christian Solidarity Worldwide (CSW)  că, după ce au auzit bubuiturile de la uşă, soţul ei şi-a dat seama imediat că vieţile lor erau în pericol şi că oamenii care sunt afară au cele mai rele intenţii. El i-a spus soţiei că s-ar putea să fie ucis şi a rugat-o să fie puternică şi să nu renunţe la credinţa în Isus Hristos, chiar dacă el ar urma să fie ucis. Ea şi-a luat copiii şi a fugit la vecini strigând după ajutor, însă nimeni nu i-a deschis uşa. CSW a aflat mai târziu că sătenilor le-a fost frică să deschidă, pentru că fuseseră ameninţaţi de atacatori să nu iasă din case în acea noapte. După o fugă de câţiva kilometri, doamna Mudu şi fiicele ei şi-au găsit refugiu în casa unui alt membru al bisericii unde au rămas peste noapte.
Kande Mudu, sursă foto: CSW
Trupul fără viaţă a lui Kande a fost descoperit de către fratele lui, la câteva ore după ce crima a avut loc şi acesta a alertat poliţia. S-a făcut imediat o autopsie iar pe 8 iunie a avut loc înmormântarea. Doamna Mudu le-a spus celor de la CSW că după înmormântare tatăl ei a îndemnat-o să îşi abandoneze noua religie dacă vrea să rămână în viaţă şi i-a adus aminte cum mama ei a fost răpită şi violată în 2018, în atacul precedent asupra familiei, la care ea a răspuns: „Voi trăi pentru Isus şi voi muri pentru Isus, însă nu voi renunţa niciodată.”
Conform spuselor dnei Mudu, locuitorii satului ştiau despre credinţa creştină a familiei ei şi că soţul ei era un membru activ al bisericii. Ea spune că soţul ei avea tot timpul de înfruntat ostilitatea comunităţii locale după ce s-a convertit la creştinism şi că era deseori chemat în adunările satului să dea socoteală pentru credinţa sa. Ameninţările la viaţa lui au continuat să fie tot mai dese în special datorită refuzului de a contribui financiar și de a participa la rugăciunile satului.
În 2018 Kande şi familia lui au scăpat cu greu de atacul asupra casei lor, atac în timpul căruia însă soacra lui a fost violată de în grup de câțiva locuitori din sat. Şase bărbaţi au fost acuzaţi de viol atunci, însă doar cinci au fost arestaţi, condamnaţi şi trimişi la o pedeapsă de 7 ani de închisoare. Al şaselea făptaş, care nu a fost urmărit de poliţie, a continuat să o hărțuiască pe persoana vătămată ca să-şi retragă acuzaţiile împotriva lui şi a și ameninţat-o că îi va face rău dacă nu-şi va abandona credinţa. Hărţuielile şi ameninţările din partea acestuia şi a altor locuitori din sat au continuat timp de 2 ani.
O plângere către poliţie a fost înregistrată după crima asupra lui Kande Mudu. Investigaţiile sunt în curs şi nici un suspect nu a a fost încă arestat. Doamna Mudu şi copiii ei se află într-o locaţie secretă.
Sursa: csw.org.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu