joi, 25 iunie 2020

PAKISTAN și AFRICA DE EST | Agricultorii s-au pregătit pentru un al treilea val devastator de lăcuste












Agricultorii din Pakistan și Africa de Est sunt pregătiți pentru un al treilea val de lăcuste care urmează să eclozeze în iunie și iulie, avertizând că roiurile s-ar putea răspândi și în Sahel și Africa de Vest.
Miliarde de insecte au devastat recoltele în primul val, la începutul anului 2020, apoi un al doilea val, format din miliarde de lăcuste, a făcut ravagii în a doua fază de plantare a culturilor.
Invazia de lăcuste, de o amploare nemaiîntâlnită cel puțin în ultima generație, reprezintă o „amenințare fără precedent” pentru securitatea alimentară, potrivit ONU. Dezastrul vine într-un moment în care regiunea este într-o perioadă de dificultăți economice din pricina crizei Covid-19.
Africa de Est se confruntă cu greutăți suplimentare cauzate de ploile torențiale care au dus la inundații și alunecări de teren. Cel puțin 100.000 de persoane au fost strămutate în Kenya. Apele au inundat peste 3000 de hectare de culturi care au scăpat de invazia de lăcuste. Fondul Barnabas a furnizat alimente pentru familiile creștine afectate de lăcuste și inundații.
Pakistanezii mai săraci, printre care și mulți creștini, au suferit o pierdere a veniturilor, deoarece lăcustele le-au devorat culturile și acum oamenii se străduiesc se străduiesc să găsească o cale de a-și hrăni familiile.
Fondul Barnabas a furnizat colete cu alimente la 700 de familii de creștini pakistanezi vulnerabili din sudul provinciei Sindh, care a fost afectată în special de invazia lăcustelor. Thako și soția sa, Dannie, au spus că pachetul a venit ca „un răspuns la rugăciunile lor”, deoarece nu mai aveau aproape nimic pentru a-și hrăni cei patru copii. „Ne rugam ca Dumnezeu să trimită îngeri în ajutor”, a spus Thako. „Rugăciunile noastre au fost ascultate și Dumnezeu a trimis Fondul Barnabas pentru a ne hrăni pe noi, fermierii săraci.”
Rugați-vă ca Domnul să oprească invazia de lăcuste, la fel cum a făcut-o pe vremea lui Moise (Exodul 10:19). Cereți intervenția lui Dumnezeu pentru a ușura suferința celor flămânzi în această perioadă de catastrofă alimentară (Evrei 4:16).
Sursa: Fondul  Barnabas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu