sâmbătă, 30 mai 2020

Uniunea Europeană îndemnată să investigheze ofertele de „inversări de avort”














 Poteraș Ionuț  28-05-2020 15:04:41
Mai multe solicitări au fost făcute pentru investigarea unor asociații care s-au oferit să ajute doctorii din Irlanda să realizeze „inversări de avort”, o tehnică anti-avort folosită în Statele Unite şi care se doreşte a se folosi şi în Irlanda.
Activişti pro-viață au solicitat ca femeile însărcinate din Irlanda, care intenţionează să facă un avort, să fie informate despre posibilitatea „inversării avortului”, deşi HSE (Serviciul de Sănătate din Irlanda) spune că avortul nu este reversibil.
Ziarul Irish Independent a publicat o ştire conform căreia dr. Fiona O’Hanlon, un doctor de familie din localitatea Cavan şi care este membră a organizaţiei Doctors for Life (Doctori Pro-Viață), s-a oferită să scrie o reţetă pentru progesteron unei jurnaliste sub acoperire, care pretindea că este o femeia însărcinată care luase medicamente pentru declanşarea avortului şi dorea o inversare a procedurii.

Doctors for Life lucrează împreună cu Heartbeat Internaţional, o organziatie pro-viață cu sediul în Ohio, cu scopul de a oferi inversări de avort.

Heartbeat Internaţional a fost criticată de către raportorul Parlamentului European pentru sănătate, drepturi sexuale şi reproductive pentru activităţile desfăşurate în colaborare cu alte asociații din unele ţări europene, cum ar fi Irlanda şi Italia.
Frances Fitzgerald, membră a partidului irlandez Fine Gael, parlamentar european şi raportor din umbră a Parlamentului European pentru sănătate, drepturi sexuale şi reproductive a declarat că autorităţile Uniunii Europene ar trebuie să monitorizeze grupări precum Heartbeat International.
„Protecţia drepturilor omului, inclusiv drepturile sexuale şi reproductive, stau la baza valorilor Uniunii Europene şi oricine le încalcă trebuie să răspundă pentru asta,” a declarat ea.
„Se pare că aceste cazuri şi această organizaţie ar trebui investigată de autorităţi.”
În Irlanda, o sarcină de până la 12 săptămâni poate fi terminată printr-un avort declanşat prin ingerarea a două pastile: misoprostol şi mifepristone.
Activiştii pro-viață susţin că prin administrarea de progesteron, după ce au fost luate pastilele pentru avort, poate avea ca efect inversarea avortului.
În Statele Unite, în mai multe state există prevederi legale prin care doctorii sunt obligaţi să informeze femeile care caută să facă avort despre posibilitatea inversării acestuia.
Infro-o scrisoare de informare trimisă către susţinători, Life Institute, o asociație pro-viață din Irlanda, spune că sunt gata să trimită o solicitare oficială către Guvern pentru a determina autorităţile să informeze femeiele că „avortul lor poate fi inversat.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu