sâmbătă, 30 mai 2020

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoarele fără Biblie – Jambi, Indonezia












În perioada 28 mai – 3 iunie 2020 ne rugăm pentru poporul Jambi din Indonezia, pentru Filipine, Sudan și America, cât și pentru lucrarea Alianței Globale Wycliffe în Europa și peste tot în lume.
Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Jambi, Indonezia După calendarul lunar, în luna mai ne rugăm pentru poporul Jambi din Indonezia, neatinși cu Evanghelia. Recent s-au tradus pasaje din Biblie în limba lor. Rugați-vă ca să nu se mai simtă exploatați de alte popoare care s-au mutat în zonă, ci să cunoască dragostea lui Dumnezeu.
Rugați-vă pentru plantarea de biserici creștine în locul moscheilor.
Rugați-vă ca proiectul de traducere al Scripturii în limba lor să continue.

Lucrând împreună: Filipine Lăudați-L pe Dumnezeu pentru oamenii care slujesc în parteneriat în Filipine. Wycliffe Filipine și SIL Filipine lucrează împreună la traducerea Vechiului Testament Kalanguya. Rugați-vă pentru unitate pentru echipă, în timp ce se pregătesc să publice Biblia completă în limba Kalanguya. Cereți-I lui Dumnezeu siguranță și protecție pentru cuplul care lucrează la logistică.
Mulțumiți-I Domnului pentru participarea și sprijinul activ al pastorilor și conducătorilor bisericilor din zona Kalanguya

Rugăciune pentru parteneri financiari: Global Întrucât multe țări din întreaga lume instituie „blocaje” pentru a încetini răspândirea COVID-19, criza economică este de așteptat să fie extrem de gravă. Multe companii vor avea de suferit și se estimează că multe persoane vor intra în faliment. Cereți-I lui Dumnezeu să acopere din belșug nevoile celor care sprijină în mod constant organizațiile Alianței și membrii personalului.
Rugați-vă ca organizațiile Alianței să găsească modalități de a ajuta și de a încuraja oamenii și bisericile partenere care ar putea suferi în declinul economic preconizat.

Nevoie de personal în birou: Alianța Globală Wycliffe, Europa Multe organizații mai mici din Alianța Globală Wycliffe din Europa au nevoie de unul sau mai mulți oameni pentru a ajuta în birourile lor principale. În unele organizații, directorii trebuie să facă multe lucrări suplimentare din cauza lipsei de personal. Rugați-vă pentru persoane noi de care e nevoie pentru a sluji în aceste organizații de traducere a Bibliei. Mulțumiți-I Domnului pentru cei care deja lucrează din greu pentru a avea grijă de activitatea administrativă. Personalul alocat în altă parte nu și-ar putea continua munca vitală fără acest personal credincios.

Bucurie în bunătatea lui Dumnezeu față de Alianța Globală Wycliffe: global Lăudați-L pe Dumnezeu pentru credincioșia Sa față de Alianța Globală Wycliffe, în ultimii 12 ani și jumătate.
Mulțumiți-I Domnului pentru conducerea vizionară a Dr. Kirk Franklin, care a condus Alianța prin multe schimbări în acest timp. Kirk va renunța la funcția de director executiv al Alianței Globale Wycliffe pe 3 iunie. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a realizat sub conducerea lui.
Mulțumiți-I Domnului pentru creșterea Alianței și pentru parteneri.
Mulțumiți-I Domnului pentru fiecare popor care are acces la Cuvântul lui Dumnezeu în propria limbă datorită lucrării organizațiilor din Alianță.
Ne exprimăm recunoștința față de Dumnezeu că în această perioadă înțelegerea noastră despre Misiunea lui Dumnezeu s-a dezvoltat și a crescut.

Slujind pe Dumnezeu în circumstanțe dificile: Sudan Biserica Episcopală a Departamentului de Traducere din Sudan (ECSTD) este partea Bisericii care este dedicată traducerii Bibliei în limbile locale. Cele mai multe dintre aceste limbi se găsesc în Munții Nuba din Kordofanul de Sud. Grupurile etnice sunt cunoscute colectiv ca Poporul Nuba. Majoritatea traducătorilor sunt din Munții Nuba și au fost separați de familiile lor de mai bine de zece ani din cauza conflictelor armate din regiunea Kordofanul de Sud. Au fost victime ale discriminării religioase și etnice în diverse moduri. Rugați-vă cu ECSTD pentru următoarele probleme:

Un membru al personalului și soția sa au pierdut recent un băiețel. Au pierdut și o fetiță în urmă cu doi ani și sunt profund răniți și zdrobiți emoțional. Rugați-vă pentru mângâierea și puterea lui Dumnezeu pentru ei. Rugați-vă pentru familia lor extinsă și pentru urmașii lui Isus, care sunt foarte răniți și descurajați de aceste morți tragice.
Soția directorului a fost programată pentru o intervenție chirurgicală la gât, dar programarea a fost anulată pe termen nelimitat din cauza COVID-19. Rugați-vă pentru sănătatea ei, în timp ce așteaptă să fie efectuată operația.
Unul dintre traducătorii seniori, liderul departamentului, este blocat în Egipt. El a rămas acolo datorită suspendării călătoriilor internaționale din cauza pandemiei COVID-19. Rugați-vă pentru ceea ce are nevoie zilnic și, de asemenea, pentru siguranța și liniștea sa sufletească. Rugați-vă să se poată întoarce curând acasă.

Promovarea traducerii Bibliei: America
Profesioniștii în comunicare din organizațiile Alianței Globale Wycliffe din America se întâlnesc periodic din 6 aprilie, pentru a face schimb de idei și a împărtăși inițiative folosind tehnologia virtuală. Grupul dorește să mențină mișcarea de traducere a Bibliei vizibilă publicului în timpul crizei de sănătate care afectează întreaga lume. Ei înțeleg că Biblia mângâie și încurajează milioane de oameni. De asemenea, doresc ca toată lumea să știe că mulți alții nu au niciun verset din Cuvântul lui Dumnezeu tradus în limba lor. Rugați-vă pentru creativitate și inovație pentru cei care lucrează în comunicare. Rugați-vă să se folosească de platformele tehnologice disponibile, astfel încât mai multe persoane să se angajeze să se implice în traducerea Bibliei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu