sâmbătă, 30 mai 2020

UN MORMÂNT GOL!













Mesajul meu de azi nu poate fi decât cu referire la Sărbătoarea Învierii Domnului Isus și la noi, desigur.  Dacă acest eveniment – central și fundamental pentru creștinism și viața creștină – nu ne mișcă, nu ne sensibilizează, atunci nu mai știu ce altceva ar putea s-o facă.
Este știut că fiecare evanghelist ne spune ceva despre Învierea lui Isus. Să-l luăm, de exemplu pe Luca. În capitolul 24, cel în care este descris și evenimentul Învierii, observăm patru atitudini diferite ale inimii la care Cristos are patru răspunsuri specifice.
În primul rând, în versetele 1-12 – oameni cu inimi perplexe. Despre ucenici și despre femei e vorba. Soluția lui Dumnezeu: un mormânt deschis! Piatra mormântului nu a fost dată la o parte pentru ca Isus să poată ieși! (știm că înviat, El intra prin ziduri și uși închise!) Piatra a fost dată la o parte pentru ca femeile și ucenicii să poată să intre!
În al doilea rând, versetele 13 – 35 – oameni cu inimi descurajate.  Soluția lui Dumnezeu: ochi deschiși! A fost vorba, atunci de cei doi ucenici descurajați, în drumul lor spre Emaus și cum le-a deschis Isus ochii la frângerea pâinii!
În al treilea rând, versetele 36-46 – oameni cu inimi tulburate. Soluția lui Dumnezeu: minți deschise!
În fine, versetele 47-53 – oameni cu inimi pline de bucurie. “Soluția” lui Dumnezeu: guri deschise!
De observat  că doar celor bucuroși Dumnezeu le poate cere ceva. Este ceea ce ne cere tuturor! Bisericii Sale! Copiilor Săi!
Avem suficientă bucurie în inimă ca să ne deschidem gura și să vorbim?
El a deschis mormântul, ne deschide ochii și mintea. Pasiunea noastră pentru El ne va face să ne deschidem gura!
Christos a înviat și este viu !
Sursa foto aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu