În România oamenii se roagă. Dimineața, seara, în biserici, la icoane, la mormintele sfinților, în spitale, la examene, la ananghie, când pornesc în călătorie, când au pruncii probleme… Întrebarea însă este dacă citesc Biblia?
Biblia e hrana sufletului. Nu există carte care să sature mai bine. Cu toate acestea oamenii trăiesc fără ea. Și astfel lumea e mai plină de inaniți spirituali decât de subnutriți patologici.
Biblia e ghidul vieții. Paradoxal, unii vor să ne învețe că putem trăi și fără ea. E ca și cum ai pune un pigmeu venit direct din jungla Congo să conducă un autobuz plin ochi prin New York.
Biblia nu e numai o carte pe care o citești. Ci una care te citește pe tine. De fapt singura care citește oameni. Ea nu e o carte numai despre Dumnezeu, ci despre oameni!
Biblia e singura armă cu care pot lupta în ispite, în decepții, în avalanșa de informații care vin să mă dărâme, în stres, în panică, în pandemie, în confruntările zilei… Trăim un război spiritual în fiecare secundă… De aceea orice zi se începe cu ea!
Citim Biblia dimineața pentru că avem mintea mai limpede. Iar informația se sedimentează mai greu într-un cap răvășit. Obosit.
Citim Biblia dimineața pentru că e oglinda zilei. Una care îmi arată cum să mă îmbrac pe dinăuntru. Degeaba ies fercheș din casă dacă sufletul miroase a baltă stătută.
Citim Biblia dimineața pentru că ne poate vorbi despre o anumită acțiune pe care trebuie să o facem în timpul zilei. Dacă dăm de adevărul respectiv înainte de culcare, poate fi prea târziu…
Citim Biblia dimineața pentru că Dumnezeu vrea să-mi țină tovărășie în arșița zilei. De aceea îmi vorbește în răcoare. Apoi eu Lui. Eu cred că rugăciunea e un drum cu dublu sens: eu îi vorbesc lui Dumnezeu și El mă ascultă, El îmi vorbește mie și eu îl ascult!
„Doamne, auzi-mi glasul dimineața! Dimineața, eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aștept” (Psalmul 5:3), spunea regele David. Ce anume aștepta după rugăciune? Ca Dumnezeu să îi vorbească… Din Tora, din fapte…
Rugăciunea de dimineață e refresh pentru suflet. Iar citirea Bibliei e roua care-l răcorește. Ai grijă: „arșița” zilei a doborât pe mulți!
NICOLAE GEANTĂ
Pastor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu