marți, 26 mai 2020

AFRICA DE VEST Liderul grupării Boko Haram batjocorește guvernarea și intensifică atacurile asupra locuitorilor aflați în carantină













Liderul grupării Boko Haram numește coronavirusul un „produs al celui rău”, batjocorește măsurile în domeniul sănătății și continuă atacurile asupra populației aflată în condiții de restricții impuse de Covid-19.

Liderul terorist nigerian al Boko Haram, Abubakar Shekau, a declarat că pandemia coronavirusului „a fost provocată de cel rău”, în timp ce a ridiculizat măsurile luate de guvern în domeniul sănătății mpotriva Covid-19, într-un mesaj audio postat pe Twitter pe 14 aprilie.
Între timp, analiștii au semnalat că atacurile se intensifică în Africa de Vest, deoarece Boko Haram și alte grupări teroriste profită de concentrarea întregii lumi asupra coronavirusului. Activitățile grupărilor Boko Haram și Statul Islamic din provincia Africa de Vest (ISWAP) în jurul regiunii Lacului Ciad se intensifică, în timp ce restricțiile impuse de criza Covid-19 continuă în Ciad și în Nigeria.
Shekau a declarat că „nimic nu s-a schimbat” în viața de zi cu zi a grupării islamiste. „Ne rugăm de cinci ori pe zi… rămânem împreună. Dăm mâna unii cu alții. Mâncăm dintr-un bol. Ne descurcăm foarte, foarte, foarte bine. Avem anti-virus. Voi aveți coronavirus, noi avem anti-coronavirus.”
„Suntem mulțumitori pentru această pandemie”, a susținut jihadistul care a continuat să exprime insulte la adresa liderilor guvernamentali, inclusiv la adresa președinților Ciadului, Nigerului, Nigeriei și Statelor Unite. Tirada lui era întreruptă de focuri de armă în fundal.
Alte grupări jihadiste, inclusiv Statul Islamic și al-Qaeda, au sărbătorit și ele coronavirusul, descriind contagiunea ca fiind un „mic soldat al lui Allah”. Revista online a Statului Islamic evidențiază faptul că virusul a ucis mai mulți americani decât atentatele din 11 septembrie.
Rugați-vă ca Domnul să încurce și să nimicească planurile acestor oameni violenți. Rugați-vă ca ei să audă chemarea lui Dumnezeu, astfel încât amărăciunea, furia și mânia din inimile lor să fie înlocuite cu compasiune și iertare (Efeseni 4:31-32).
Sursa: Fondul Barnabas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu