30-07-2020 20:39:39
Un grup de specialiști de la Viena a evidențiat o creștere accentuată a violenței anti-religioase din Franța din ultimii 12 ani. Mai multe incidente având loc în ultima perioada, incluzând incendiul recent din interiorul Catedralei istorice din Nantes.
În prezent, grupul de la Viena privind intoleranța și discriminarea împotriva creștinilor din Europa – OIDACE, este singurul de pe continent care abordează discriminările cu care se confruntă creștinii europeni.
Luni, directorul executiv OIDACE, Ellen Fantini, a evidențiat problema incidentelor actuale într-un interviu acordat postului The Christian Post.
„Guvernul francez a raportat 275, așa numite, acte anti-creștine, în 2008, incluzând orice are legătură cu o acțiune negativă săvârșită împotriva creștinilor, de la vandaliarea unei biserici, a unei statui, a unui cimitir sau chiar atacuri directe împotriva acestora, fizice sau morale. Dacă ne uităm la anii 2018 și 2019, numerele sunt puțin peste 1.000 în fiecare an, deci cu 285% mai multe”, a declarat Fatini.
Un raport al Ministerului de Interne Francez a arătat că au existat aproximativ 1.052 de incidente împotriva creștinilor înregistrate în 2019. Acestea au fost în principal acte de vandalism. Actele de anul trecut au fost împărțite în două categorii, „fapte”, 996 incidente și „amenințări”, 56 de incidente” a spus Fatini.
„Ceea ce este șocant în acest sens este cât de scăzute sunt numerele date de către guvern”, a adăugat aceasta. „Nu este clar de ce acele numere nu se potrivesc si guvernul francez nu a fost transparent cu privire la motivul pentru care ele nu sunt în concordanță, ceea ce putem spune cu siguranță este că guvernul raportează aceste numere. S-ar sugera că cifra inferioară trebuie să fie minimul absolut, iar cifra raportată către OSCE este probabilă, deși bănuiesc chiar că acest număr este mai mic decât cifrele reale”, a notat Fantini.
În ceea ce privește motivul care stă la baza atacurilor, Fantini a spus că acestea sunt adesea acte de „vandalism cu un mesaj”.
„Nu sunt ca niște graffiti unde se poate identifica ceea ce își doresc acești oameni, în comparație cu Spania”, a spus ea. „În Franța, vedem decapitarea statuilor, vedem distrugerea obiectelor prețioase, aici nu mă refer la valoarea materială, ci distrugerea, de exemplu, a unor lucruri valoroase din punct de vedere spiritual. Practic nu ai putea face ceva mai rău într-o biserică decât să distrugi un lucru valoros spiritual.”
Directorul executiv OIDACE consideră, de asemenea, că atacurile provin de obicei de la extremiștii islamiști sau diferite grupuri cu înclinații radicale de stânga, cum ar fi Antifa, anarhiști și feministe radicale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu