marți, 3 martie 2020

Crestinii din rasarit isi pierd vietile, dar crestinii din Occident isi pierd sufletele











Iata un articol cuprinzand relatarile si comentariile lui Matt Walsh, un tanar autor si blogger catolic:
“Recent am fost invitat sa particip si sa vorbesc la o vigilie pentru Crestinii persecutati, la o biserica din Maryland. Biserica spera sa fie prezenti in jur de 150 de membri ai congregatiei. Au venit doar trei.
Era intr-adevar o vreme rea in acea dupa-amiaza… Exista un milion de motive pentru care sa nu fii prezent la un astfel de eveniment. Dar a fost trist sa vezi bancile goale si sa asculti cativa vorbitori tinand discursuri frumoase si pline de pasiune intr-o biserica goala.
La sfarsit au strans donatii pentru o scoala crestina din Irak. Dar nu era nimeni care sa doneze.
Citisem un raport conform caruia persecutia si genocidul asupra Crestinilor sunt acum cele mai grave dn istorie. Crestinii din Afganistan, Somalia, Sudan, Pakistan, Coreea de Nord, Libia, Irak, Yemen, Iran, Egipt, si multe alte tari sunt deseori arestati, torturati, batuti, violati si martirizati. Bisericile lor sunt distruse. Casele le sunt arse. Ei traiesc intr-un pericol permanent.
Aproximativ 215 milioane de Crestini se confrunta cu ceea ce se numeste “persecutie extrema” pentru credinta lor – se estimeaza ca in jur de un milion au fost ucisi pentru credinta lor din 2005. Nu putem sti o cifra exacta.
Acesti crestini se intalnesc si fac slujbele in secret, riscandu-si viata pentru asta. In unele tari din Orientul Mijlociu crestinii au supravietuit aproape 2000 de ani. Traditia ne spune ca Sfantul Marcu a adus crestinismul in Egipt in secolul I. Astazi samanta pe care a plantat-o este smulsa din pamant. Doua biserici au fost atacate – anul trecut de Florii 44 de crestini au fost masacrati; alti 28 au fost omorati in timpul unui pelerinaj la o manastire. Atacantii musulmani le-au dat posibilitatea sa recite o profesiune de credinta islamica. Ei au refuzat si astfel au fost impuscati in cap. Acest tip de evenimente este frecvent in Egipt si in alte natiuni din lume.
Dar ne pasa noua oare? Noua ne pasa mai mult de scandalurile sexuale de la Hollywood, de ce a mai spus Trump pe tweeter … De ce?
Am ajuns sa cred ca dezinteresul nostru izvoraste nu numai din apatia generala care defineste societatea occidentala si biserica ei, ci si din lasitate morala. Pentru ca a constientiza drama fratilor si surorilor noastre este a ne confrunta cu noi insine. Acesti crestini prefera sa fie impuscati in desert decat sa renunte la crednta lor si asta ne face sa vedem cat de demna de mila, jalnica si lipsita de substanta este credinta noastra. Sa vedem pe Crestinii care si-ar risca viata pentru a merge la biserica si a predica Evanghelia inseamna a ne intreba de ce noi nu vrem sa facem aceste lucruri, desi suntem perfect liberi si capabili de asta. Nu ne putem confrunta cu aceste adevaruri despre noi insine, prin urmare, nu vrem sa privim la adevarul persecutiei Crestine.
Bisericile din Orientul Mijlociu au fost asaltate violent, dar cu toate acestea dusmanii lui Cristos nu le-au invins. Ei au facut ca membrii Bisericilor sa scada in numar, dar Biserica este puternica si a rezistat acolo unde se afla.
La noi situatia este exact opusa. Ne-am supus fortelor intunericului. Ne-am plecat genunchiul in fata satanei si dusmanii credintei nu a trebuit sa traga niciun foc de arma pentru a ne face sa ne predam. Satana nu ne bate cu batul; ne ademeneste, ne adoarme, ne distrage atentia, ne ispiteste. Nu e nevoie sa ne ucida, nu prezentam niciun pericol pentru el. Crestinul din Afganistan da, el este o amenintare. El trebuie distrus. Dar un Crestin lenes, moale si confuz din Occident? Nu are rost sa fie persecutat. Nu este demn de asta. Doar sa ii dam un televizor si internet si se va condamna singur.
Legiunile satanei din America – si aici includem si agentii sai din Biserica, pentru ca sunt multi – si-au dat seama care este secretul. Nu le puneti un pistol la tampla si le spuneti sa nu mai fie Crestini. Dati-le altceva de facut.Orice ar fi sa nu ii faceti sa se teama, pentru ca astfel le treziti curajul si atunci planul vostru este in pericol.
Adevarat este ca daca persecutia produce un numar de Crestini curajosi si inflacarati, atunci trebuie sa fiti siguri ca ii executati pe toti. Daca lasati chiar si unul in viata, sunteti pierduti. Un astfel de Crestin – unul care nu poate fi intimidat sa taca, sa se conformeze, sa fie controlat de fortele pamantene – este puternic dincolo de orice inchipuire. Tot ce puteti sa faceti este sa il omorati. Este prea periculos. Minciunile voastre nu vor avea efect asupra lui. El are harul lui Dumnezeu si voi nu aveti nimic mai bun sa ii oferiti.
Din perspectiva diavolului, acest lucru nu este de dorit. Sa omori un astfel de Crestin inseamna sa il trimiti direct in Cer …pe de o parte demonii se bucura la vederea imensei suferinte, pe de alta parte ei pierd pentru totdeauna sufletele care zboara in bratele Tatalui Atotputernic. Satana prefera cu siguranta situatia din Occident. Noi credem ca suntem binecuvantati sa fim liberi de incercarile prin care trec fratii si surorile noastre, dar diavolul stie mai bine. Ne relaxam si ne complacem in falsul sentiment de securitate in timp ce el se pregateste sa ne devoreze.
… Noi nu ne agatam cu disperare de Dumnezeu. Ne agatam de alte lucruri: de slujba noastra, de relatii, ambitiile noastre, prietenii nostri, telefoane, animale etc. Nici macar nu ne gandim la El in majoritatea timpului. Nu facem niciun efort sa ne conformam viata cu Poruncile sale sau sa mergem pe calea cea stramta pe care Cristos ne-a deschis-o. Suntem prea ocupati pentru asta, si noi luam indemnul lui Cristos: “Ia-ti crucea si urmeaza-ma.” ca fiind optional. Lasam crucea pe marginea drumului si intram inauntru la caldura sa ne uitam la ultimul serial pe Netflix. Ne spunem ca totul va fi bine in cele din urma, pentru ca suntem oameni de treaba, ducem vieti normale, credem in Isus, sau cam asa ceva.
Si Satana rade. El nu vrea sa ne trezeasca din aceasta amorteala si fara indoiala a dat ordin legiunilor sale in cosecinta. Cei care persecuta Biserica in America au chiar o slujba usoara. Pentru ei strategia este clara. Nu-i speriati pe acesti oameni. Nu faceti din ei martiri.Nu-i lasati sa ghiceasca faptul ca exista un razboi nevazut si soarta sufletelor lor este in joc. Lasati-i sa nu se gandeasca la moarte. Sa priveasca tot ce spun eu acum ca “pesimist” si “negativ”. Lasati-i sa se distreze. Lasati-i in indiferenta lor spirituala si ajutati-i sa o imbrace in termeni ca “pozitivitate” si “speranta”. Lasati-i sa aiba de toate. Potriviti-le perna si deschideti-le televizorul, dati-le telecomanda. Hraniti-i. Rasfatati-i. Faceti-le pe plac. Dati-le tot ce le doreste inima… Si priviti-i cum cad ca mustele …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu