Anul 2020 va rămâne în memoria noastră toată viața, fie tineri, fie vârstnici. Motivele le cunoaștem cu toții. Oamenii cu rațiune, însă, se întreabă cum va fi reconfigurată lumea post 2020 și, mai ales, cine ori care grup își va imprima agenda, ideologia ori gândirea mai profund ca alte grupuri în noua societate globală? Va fi noua lume una a valorilor ori a non-valorilor? Una în care valorile creștine și creștinismul în general vor domina, ori vor fi marginalizate?
Cresterea analfabetismului valoric
Înainte de a discuta subiectul acesta, însă, e important să discutăm altul, la fel de important: analfabetismul valoric al anului 2020. Secularismul și revoluția sexuală au transformat generațiile de după 1960 în generații analfabete din punct de vedere valoric. Secularismul, elita politică, instituțiile europene și cele globale și mass-media au reușit să ne transforme în analfabeți valorici. Dacă din 1960 încoace s-a făcut progres în domeniul științei, sănătății, economiei și în domenii similare, în domeniul valorilor s-a produs o involuție rapidă si deloc de bun augur.
Fără valori nu poți clădi o societate ori un viitor. Trecutul și istoria ne dovedesc lucrul acesta. Trecutul a fost clădit pe valori, iar când valorile au fost ignorate și înlocuite cu non-valori, au intervenit rectificări ocazionale care au readus societatea la normal. Se va întâmpla acest lucru și în lumea post 2020?
Un exemplu e familia. Occidentul a distrus noțiunea de familie și căsătorie. Cu o agresivitate fără precedent, din 1960 încoace Occidentul a făcut eforturi susținute și intenționate să distrugă cea mai veche, elementară și stabilă instituție socială cunoscută omenirii: familia și căsătoria naturală. Obstinația și pasiunea cu care Occidentul a urmărit acest obiectiv sunt greu de justificat, atât la nivel rațional, cit și la nivelul conștiinței. De la an la an, generațiile tinere sunt tot mai analfabete privind familia și căsătoria. Aceste instituții devin tot mai străine în mințile lor și, în timp, vor putea chiar dispărea în întregime. Tot mai mulți tineri nu mai văd nicio valoare, și nici nu mai atașează nicio importanță socială acestor instituții.
Divorțurile devin excedentare în raport cu căsătoriile, tot mai puțini tineri se căsătoresc, iar numărul copiilor care se nasc în familii naturale ori intacte devine tot mai mic.
Din Germania în Singapore și din Finlanda în Filipine, realitatea este aceeași: familia și căsătoria sunt instituții tot mai străine tinerilor. Asta este dovedit de datele provenite din aceste țări doar în cursul săptămânii trecute.
Există o corelație între abandonarea creștinismului în Occident și analfabetismul valoric? Fără îndoială. Începutul anilor 60 în Europa Occidentală a coincis cu începutul unei perioade de prosperitate economică în Europa fără precedent. Ironic, în aceeași ani s-a produs și un declin radical în interesul occidentalilor în creștinism, religie în general, și în viața de familie. Un rezultat al acestor factori a fost, inevitabil, declinul instituției familiei și căsătoriei cu obiectivul de a le abandona în întregime.
Barnevernetul norvegian e un exemplu a ceea ce se întâmplă când generația tânără devine analfabetă valoric. Tinerii scandinavi nu știu cum să formeze relații de intimitate și de familie trainice. Nici cum să crească copii. Statul secular a inventat familia socială pentru a umple această lacună: copiii sunt luați de la părinții lor biologici cu miile și sunt crescuți de adulți pregătiți și plătiți de stat ca să îngrijească copiii și să-i crească.
Alfabetizarea valorică
În lumea post-Covid 19 va fi nevoie de alfabetizare valorică. Lăcustele secularismului au transformat Occidentul în deșert valoric, iar în era nouă în care intrăm va fi nevoie de alfabetizare valorică și de învățători care să-l alfabetizeze valoric. Cum și cine va alfabetiza valoric Occidentul?
La mijlocul lui iulie elita politică a Uniunii Europene ne-a spus că îi pasă de bunăstarea noastră materiala și pretinde să fi dovedit lucrul acesta alocând 750 de miliarde de euro pentru combaterea consecințelor economice impuse de pandemie. Intrăm, deci, în era postpandmie cu un sprijin financiar deloc neglijabil, chiar gigant, de fapt, dacă luăm în considerare miile de milioane de dolari pe care UE deja le-a alocat ori intenționează sa le aloce pentru relansarea economiei țărilor membre.
La sufletul nostru, însă, nu s-a gândit nimeni, dimensiunea morală fiind în întregime irelevantă pentru UE. Dimensiunea morală, însă, e cea mai importantă, una în care societatea trebuie să investească mai mult ca în orice pentru a supraviețui. Declinul virtuții i-a adus Romei antice colapsul, la fel Greciei antice și Egiptului antic. UE nu se poate sustrage acestei reguli a istoriei.
Ce impune alfabetizarea valorică? O relansare în spațiul public a unei conversații serioase și permanente despre importanța virtuții și a moralității în viața individuală și colectivă a societății.
Impune o renaștere valorică, morală și spirituală în fiecare dintre noi. La europarlamentare am lansat, ca tema principală a campaniei mele, importanța renașterii Europei, dar și a României, prin reînnoirea valorică a fiecăruia dintre noi. Renașterea Europei începe cu fiecare dintre noi, în fiecare dintre noi, înțelegând că fără reînnoire valorică personală nici Occidentul nu se va putea reînnoi valoric.
Nu anticipasem în prima jumătate a lui 2019 când am ales renașterea morală ca temă a campaniei mele că doar un an mai târziu acest subiect va căpăta o relevanță și importanta și mai mare. Renașterea morală e relevantă în reclădirea Europei și a lumii post-Covid 19.
Anarhia, pandemia, rescrierea istoriei, cancel culture, disprețul dovedit de elita politică din Bruxelles față de persoanele tradiționale și valorile noastre, ne-au afectat negativ, iar pe unii dintre noi i-au dezorientat. Reînnoirea minții e, deci, absolut necesară în noua era în care intrăm.
Cine va alfabetiza valoric noua lume post Covid 19? Fără îndoială cei care practica valorile, virtutea, moralitatea. Speram ca fiecare cititor care citește aceste rânduri să fie în această categorie și sa devină un învățător harnic al virtuții. E important să alfabetizăm valoric viitorul, adică generația tânără, în importanța familiei, în rostul căsătoriei naturale, în importanța moralității personale, a valorii vieții, de la concepție până la moarte naturală, a credinței în Dumnezeu, a creștinismului,
LA MULTI ANI! MISCAREA PRO-FAMILIE DIN ROMANIA LA 15 ANI
Ieri, 5 august, s-au împlinit 15 ani de la începutul mișcării pro-familie din România. Îi spunem la mulți ani. Ea a fost o binecuvântare pentru România și dorim să continue să fie o binecuvântare. In 5 august 2005 eram la o conferință pro-moralitate care se ținea la Vatra Dornei. Ne amintim sala de conferință, relativ mică, în care eram aproximativ 15 persoane. Ne amintim persoanele care au participat. Au fost invitați mulți alții, dar au participat puțini. Preocuparea majoră a celor care au participat a fost impactul aderării României la Uniunea Europeană asupra valorilor morale, libertății religioase și a drepturilor parentale.
În acea zi si acolo s-a născut viziunea revizuirii Constituției României (Articolul 48) pentru păstrarea și protejarea căsătoriei naturale în România. De atunci, majoritatea dintre voi cunoașteți istoria mișcării pro-familie din România. Primul proiect a eșuat în 2007, dar tot în același an mișcarea pro-familie a fondat Alianța Familiilor din România. În 2015 colegii nostri au format o coalitie si mai mare si au dus mai departe viziunea începută la Vatra Dornei în august 2005, lansând a doua încercare de revizuire a Constituției.
În 2018, la referendum, mișcarea pro-familie din România a ajuns la 3,5 milioane de cetățeni, 20% din electoratul României. De la 15 persoane în august 2005, mișcarea a crescut, neoficial, la 3,5 milioane. O creștere impresionantă dar, din nefericire, încă fără impact politic. Noi suntem mișcarea autentic conservatoare a României, nu partidele politice ale Romaniei.
Folosim acest prilej pentru a mulțumi colegilor nostri din mișcarea pro-familie care au muncit în acești ani, fără să fie plătiți, cunoscuți, ori elogiați, pentru ridicarea valorilor creștine și pro-familie la rang de primă importanță în România. Colegii nostri care au muncit din greu sunt cu miile, prea mulți pentru a-i menționa pe toți. Lor le datoram cinstea, prietenia și aprecierea creștină.
După 2007 încoace a devenit, dintr-o dată, la modă, să te declari pro-familie, să scrii cărți pe tema familiei, să organizezi ori să participi la conferințe de acest gen, ori să folosești platforma pro-familie pentru a atrage voturi. Avem convingerea că cei care citesc aceste gânduri au discernământul să diferențieze între cei cu adevărat pro-familie, prin convingere, și cei care folosesc discursul pro-familie în sens oportunist.
Veteranii mișcării pro-familie din România parvin din toate confesiunile religioase și grupurile etnice ale României. Ei merită aprecierea noastră a tuturor. Unii dintre ei au trecut la cele veșnice și încă așteptă, la fel ca și noi cei care încă suntem în viață, ziua în care viziunea lor pentru România va deveni legea supremă a României.
Eșecul din 2018 nu e sfârșitul mișcării pro-familie din România. E începutul unui nou capitol. Nu e momentul să fim descurajați, ci să luptăm cu și mai multă sârguință pentru valorile supreme care ne sunt dragi nouă tuturor: valorile creștine.
ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI
Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!
JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!
Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.
ANUNTURI
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu