miercuri, 29 ianuarie 2020

Strigătul Bisericii Prigonite


Catalin Sturza
Când un vultur pescar este mai „demn să apară la știri” decât 4.500 de creștini martirizați
Ieri am văzut o știre despre un vultur pescar care a murit după ce a zburat 7000 de kilometri, din Finlanda până în Kenya. Știrea a fost dată de Agerpres și a fost preluată de Hotnews, Digi.24, Ziare.com, și de multe alte site-uri de știri. Mi-a părut rău pentru pasăre, dar nu am înțeles de ce aceasta ar trebui să fie o știre, mai ales pe agențiile naționale. De ce trebuia să ajungă acel vultur la știri? Era ultimul din specia sa? Nu există și alți vulturi care zboară 7000 de kilometri, și mai mult?
M-am gândit în acest timp la alte știri care nu au fost prezentate pe nici una dintre agențiile sau site-urile mari de știri. Care nu au avut nici măcar vreo notiță de subsol, pe nicărieri.
De exemplu, 11 creștini nigerieni au fost decapitați de Crăciun, la sfârșitul anului trecut.
O catolică, Martha Bulus, a fost decapitată în statul nigerian Borno, împreună cu domnișoarele ei de onoare, cu cinci zile înainte ca femeia să se mărite.
Satul nigerian Gora-Gan, din statul Kaduna, a fost ținta unui raid terorirst, în a treia săptămână din luna ianuarie. Satul era locuit de creștini catolici și evanghelici. Islamiștii au tras în oricine mișca. Două fete, de 18 și 19 ani, au fost ucise, și alți creștini au fost răniți – inclusiv un băiețel de 12 ani.
Un student creștin a fost ucis în a treia săptămână din ianuarie, în Nigeria, de jihadiști. Aceștia au filmat execuția.
Pastorul Lawan Andimi, un lider local al Christian Association of Nigeria, a fost decapitat pe 22 ianuarie.
„În fiecare zi, spune părintele Bature Fidelis, din Maiduguri, surorile și frații noștri sunt măcelăriți pe străzi. Vă rog să ne ajutați și să nu tăceți în fața exterminării în masă care are loc în tăcere în Nigeria.”
Se pare că avem de-a face cu un adevărate „câmpuri de exterminare”, foarte asemănătoare cu câmpurile de exterminare create de Khmerii Roșii în Cambodgia pentru a-i extermina pe toți disidenții care nu îmbrățișau regimul comunist. Numai că de această dată ținta exterminării sunt creștinii. În jur de 4.500 de creștini au fost uciși, doar anul trecut, în Nigeria.
Ați văzut vreuna dintre aceste știri preluată pe undeva, pe la noi? Măcar menționată, vreo trimitere? Pentru că, după cum ziceam, știrea despre vulturul pescar a fost preluată peste tot, de la Agerpres la Hotnews la Digi24. Să nu valoreze viața a 4.500 de creștini nigerieni martirizați, dintre care mulți sunt adolescenți și copii, măcar cât viața acelui vultur pescar?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu