vineri, 31 ianuarie 2020

Atacuri fără precedent în 2019: 260 de milioane de creștini au fost prigoniți anul trecut

Lumea a devenit un loc din ce în ce mai puțin tolerant pentru sute de milioane de creștini de pe întregul glob. Aceasta este una dintre descoperirile din raportul World Watch List, cercetare anuală condusă de organizația Open Doors, prin care suntem informați care sunt cele mai periculoase 50 de țări pentru creștini. Coreea de Nord rămâne cea mai primejdioasă țară pentru creștini, fiind în capul listei încă de la început, din 2002.

Numai în topul celor 50 de țări, 260 de milioane de creștini se confruntă cu un nivel al persecuției măsurat drept extrem, folarte ridicat sau ridicat. În discursul susținut cu prilejul lansării listei World Watch la Londra, la Parlamentul Marii Britanii, Henrietta Blyth, director executiv al Open Doors (filiala Marea Britanie și Irlanda) a declarat că, în 2019, creștinii au trecut printr-un număr de atacuri fără precedent.
Henrietta Blyth: „Anul trecut, multe comunități creștine vulnerabile au experimentat destabilizări la scară mare prin atacurile menite să instaleze frica în comunitatea largă de creștini, forțându-i să renunțe la credință, vătămându-le reziliența, și distrugând complet orice posibilitate de a avea un impact pozitiv asupra comunității lor.”
La evenimentul de prezentare au participat 123 de membri ai Parlamentului, care și-au oferit sprijinul celor persecutați pentru credința lor. Între aceștia s-a numărat reprezentantul prim-ministrului pe teme de libertate de religie sau credință, Rehman Chisti.
Rehman Chisti: Prea adesea, oamenii se confruntă cu persecuția din pricina practicării credinței. Guvernul nostru, guvernul Marii Britanii, și prim-ministrul nostru au făcut o prioritate-cheie din a susține persoanele individuale, astfel încât să își poate practica liber și deschis credința.
Theresa Villiers, membră a Parlamentului: Peste 100 de parlamentari au fost prezenți, exprimându-și suportul pentru munca organizației Open Doors, aceea de a menține presiunea asupra guvernului Marii Britanii, astfel încât să sprijine creștinii și libertatea religioasă în politicile comerciale, în relațiile cu toate celelalte state ale lumii.
Kate Green, membră a Parlamentului: Aștept cu nerăbdare să lucrez cu susținătorii până când libertatea religioasă va fi considerată normală în fiecare națiune și pentru fiecare credință din toată lumea.
A fost Peter Wooding, cu un reportaj pentru GNA
Sursa: Global News Alliance.
Fii la curent cu ultimele știri și reportaje din lumea creștină: https://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu