luni, 27 ianuarie 2020

Coronavirus: blocaje în China pe măsură ce virusul se răspândește în întreaga lume












Autoritățile din China au impus restricții severe de călătorie pentru 18 orașe din provincia Hubei și din jurul acesteia, inclusiv orașul Wuhan, în care „coronavirus”ul își are originile și unde cel puțin 15 persoane au murit doar vineri.

Pe măsură ce virusul se răspândește în întreaga lume, cel puțin două cazuri au fost semnalate în Statele Unite, în timp ce încă 63 de potențiale cazuri sunt încă în cercetare.
Sâmbătă seară, numărul total al deceselor din China a ajuns la 56, inclusiv un medic de 62 de ani care a murit în timp ce-i trata pe pacienții din Wuhan. Sute de cazuri noi au fost, de asemenea, raportate în weekend.
Wuhan găzduiește singurul laborator de război biologic din China, Institutul de Virologie Wuhan, lucru care a condus la speculații cum că virusul ar fi putut avea originea chiar în acea unitate, a raportat Bill Gertz de la „The Washington Times”.
Aproape toate zborurile către și dinspre aeroportul din Wuhan au fost anulate și alte puncte de control blocate, în timp ce restricțiile de transport rămân închise pe întreaga provincie Hubei, unde locuiesc 59 de milioane de oameni, potrivit Reuters.
Cel puțin 1.975 de cazuri confirmate au fost raportate în China, a dezvăluit sâmbătă Comisia Națională de Sănătate. Virusul, care duce la boli respiratorii și poate fi mortal în unele cazuri, s-a răspândit și în alte țări din Asia, inclusiv Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal și Malaezia, precum și în Europa, SUA, Australia și Canada, conform rapoartelor din aceste regiuni.
SUA intenționează să evacueze aproximativ 1.000 de cetățeni americani din Wuhan săptămâna această, relatează The Wall Street Journal.
Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat haos în multe spitale din zonele afectate, însa guvernul a anunțat vineri că va construi o locație de 1.000 de locuri în 10 zile pentru a face față focarului.
Multe sărbători planificate pentru sâmbătă, pentru marcarea Anului Nou Lunar de la Beijing și alte orașe din China au fost anulate.
Dr. Allison Arwady, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Chicago, citat de USA Today a declarat că o femeie din Chicago, în vârstă de 60 de ani, a ieșit pozitiv în urma analizelor, la aproximativ 10 zile după ce s-a întors de la Wuhan. Ea a fost izolată, dar „clinic e bine și în stare stabilă”.
Numărul de cazuri confirmate în SUA probabil va crește, a spus Dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Cu toate acestea, ea a indicat că nu există niciun motiv de panică, deoarece riscul pentru SUA a rămas deocamdată scăzut.
În Regatul Unit, 31 de persoane au fost testate pentru virus, în timp ce alte câteva cazuri sunt analizate, potrivit The Telegraph, citând un expert de la Public Health England, care a spus că șansele că boală să ajungă în această țară sunt destul de ridicate.
Trei pacienți au fost identificați în Franța, iar unul în Australia. Canada a confirmat primul caz vineri seara.
„Studiul arată că acest nou coronavirus este contagios”, a declarat Yuen Kwok-yung, unul dintre autorii studiului, The New York Times, lucru care face ca această nouă boală să fie greu de controlat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu