miercuri, 29 ianuarie 2020

ÎNTREBĂRI PE CARE ŞI LE PUN TOŢI, DAR LA CARE NU VREA SĂ RĂSPUNDĂ NIMENI !











EuropeQuestion400Și-au îngropat morții. Au rămas câteva lacrimi care se mai preling pe obrajii rudelor, nodul din gât și stomacul strâns din când în când, ale celor care au stat la căpătâiul celui drag în timp ce-l conduceau pe ultimul drum… Acestea au mai rămas… O lumânare aprinsă și o coroană în semn de respect și apreciere pentru cel care a fost, însă conform dinamicii în care este antrenat omul, uitarea este o chestiune de timp…
Politicienii și-au reînceput activitatea, aeroportul se deschide curând, molozul este îndepărtat, geamurile schimbate, mobilierul înlocuit, ușile reparate, sistemul de alarma îmbunătățit, mai multe camere de supraveghere, mai multe scannere la intrare și mai mulți ochi vigilenți la tot ce pare suspect, și totul se reia de unde a fost lăsat, ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut. Viața își continuă cursul normal. Oare acesta este normalul?
Soldații își beau cafeaua liniștiti, piloții își cară valizele cu pieptul în față, zâmbitori, urmați de stewardeze, oamenii de ordine par a fi mai sceptici și mai riguroși în ce privește controlul, și nimic nu mai lasă de înțeles că suntem profund marcați de ce s-a petrecut, de curând, în Belgia.
Cei mai vizați de acum sunt oamenii bruneți, cu barbă, care mai au și o ținută diferită de cea obișnuită. Ei sunt arătați cu degetul și, de cele mai multe ori, pe bună dreptate, deși uităm că sunt și ei cetățeni ai Europei.
O, da, este normal, viața trebuie să-și continue drumul și nu se pot bloca activitățile cotidiene pentru un simplu incident… Au murit oameni nevinovați, dar… sunt atâția care mor în accidente aviatice, feroviare, maritime, rutiere, cutremure, incendii… etc. Ne vor spune că, după statistici, cei mai mulți oameni mor în pat și nu în urma accidentelor sau atentatelor teroriste…
Am întrebări la care, dacă s-ar găsi răspunsuri, aș fi mulțumit.
Mă întreb, își pune cineva întrebarea de ce tot mai des se întâmplă în Europa astfel de nenorociri? Cine poata da un răspuns pertinent la tot ce se petrece? Tot ce se derulează sub ochii noștri este o revoltă a unor nedreptățiți social, politic, economic, religios?  Este o chestiune de suprafață? Este doar problema migranților din țările din lumea a treia? Sunt ei antisociali? Vor ei să-și impună punctul de vedere într-un mod barbar? A intrat cineva în miezul problemei și să analizeze că, de fapt, este o problemă de ordin spiritual, moral? Am uitat că într-o zi L-am eliminat pe Dumnezeu și am decis că El nu-și mai are locul între noi? Am vrut să Îi spunem direct, frontal: Lasă-ne în pace! Trăim într-un secol modern, ce nevoie mai avem noi de religie, de Dumnezeu, de Hristos? Acestea sunt de ordinul trecutului! Nu ne mai întoarcem în antichitate! De ce să fim primitivi?
Doar că acești domni, care fac legile în parlamentul european, acești aleși de noi, pot fi paratrăznetul care atrage fulgerul mâniei divine! O, sunt prea drastic? Dar în cazul radicalilor care taie gâtul pe stradă și pun bomba în metrou și în biserici nu se vorbește de radicalism? Nu am vazut o oaie să muște, dar am văzut lupul care sfâșie tot mai aprig…
Vorbim de efectele radicalismului și ignorăm cauza lui! Cauza acestor atrocități este indiferența noastră față de creștinism, deși ne numim astfel, îndepărtarea noastră de Dumnezeu, eliminarea Celui care a venit să mântuiască omenirea, Iisus Hristos, și înlocuirea Lui cu alte valori. Acceptăm urâciunile în familie, în societate, la școală, schimbăm legi, renunțăm la principii.
Din inima Europei se concep legile și se impun în toată comunitatea fără drept de apel. Cauza tragediilor este aici, unde se iau decizii de ignorare, de anulare a tot ce este sfânt, trăind într-o permisivitate exagerată.
Stimați conducători ai Europei, nu uitați!
  • Hristos a venit nu să încurce lucrurile, ci să ne scoată din încurcătură!
  • Hristos a venit să aducă pacea în inimile noastre, în famiile noastre, în școli, în spitale.
  • Hristos a adus libertatea și nu închisoarea sufleteasca și robia păcatului!
  • Hristos a venit să ne împace cu Creatorul nostru!
  • Hristos a venit să aducă iertarea de păcate!
Europa a fost o comunitate care și-a clădit valorile pe principii creștine! De ce le-ați eliminat? Societatea care elimină tot ce e normal, și recurge la anormalitate, nu are decât un viitor înlăcrimat, îndoliat, întristat, speriat chiar de umbra lui…
Așa că, domnilor, treziți-vă! Nu mai puneți piedici celor care vor să promoveze stabilitatea și libertatea adevărată! Nu obligață țările să adopte legi care vă convin vouă! Nu vă împingeți oamenii – cu pretexte puerile – să recurgă la acțiuni antidumnezeiești! Lăsați-L pe Dumnezeu să fie Dumnezeu! Lăsați-L pe Hristos la locul Lui și nu-L alungați din biserici, din școli, din familii, din societate! Hristos trebuie înălțat, glorificat, cinstit de toată Europa! Europa trebuie să rămână o națiune creștină! Dacă cineva nu dorește aceasta, să plece de unde a venit! Să meargă acolo unde pot să trăiască după legi proprii! Europa, trezește-te! Este momentul să facem front comun, să ne unim și să ne regăsim valorile pierdute și să le punem la loc de cinste! Să luptăm pentru aceste principii care nu se negociază! Principii biblice, curate, care ne aduc nădejdea unei vieți și a unei societăți stabile, armonioase și prospere! Nu uitați de beneficiile în istorie pe care le-a adus Evanghelia lui Hristos!
Milităm pentru domnia lui Hristos peste Europa post-creștină!
Pastor, Sorin Cigher

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu