vineri, 24 ianuarie 2020

Israelul se alătură serviciilor medicale de urgență românești pentru a salva vieți












Serviciile medicale de urgență israeliene Magen David Adom (MDA) au semnat un „acord de cooperare pentru salvare de vieți” cu Serviciile medicale de urgență din România.
Conform acordului semnat marți, 14 ianuarie 2020, cele două servicii vor colabora și vor face schimb de informații privind o varietate de subiecte, printre care tehnologii care servesc la salvarea de vieți, formarea de voluntari, servicii medicale de evacuare aeriană și managementul dezastrelor_scenarii diverse.
„Cooperarea dintre MDA și Serviciile medicale de urgență din România va contribui la salvarea de vieți, și la îmbunătățirea sistemelor de urgență ale ambelor organizații”, a declarat MDA.
Secretarul de stat român Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Afaceri Interne a declarat că, pentru el, „semnarea acestui acord este un pas foarte important”.
„E important deoarece vrem să ne înțelegem, să ne asistăm și să ne ajutăm unii pe alții”, a adăugat el, subliniind că a fost „foarte impresionat” de capabilitățile tehnologice și medicale ale MDA și că „i-ar plăcea să se întoarcă în Israel și la MDA, cu alți membri din echipele noastre care să continue să învețe de la ei”.
Directorul-general al MDA, Eli Bin, a declarat că vede împărtășirea de „abilități, cunoștințe tehnice și profesionale dezvoltate la Magen David Adom” drept „un mare privilegiu, iar organizația va face tot ce poate pentru a ajuta la progresul medicinei de urgență pre-spitalicești, făcând schimb de cunoștințe esențiale și de informații”.
„Am făcut acest lucru în trecut în diferite țări din lume și sunt convins că asemenea acorduri conduc la salvarea multor vieți”, a afăugat Eli Bin.
Israelul este lider mondial în intervenții și în medicina de urgență, multe dintre cunoștințe fiind acumulate prin tratarea victimelor atacurilor în masă și a soldaților IDF răniți.
Sursa: TPS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu