miercuri, 22 ianuarie 2020

STUDIU Copiii din orfelinatele românești adoptați în Marea Britanie au creierul mai mic decât cei crescuți în orfelinatele britanice











Copiii din orfelinatele românești adoptați în Marea Britanie imediat după Revoluție au creierul cu aproape 10% mai mic decât cei crescuți în orfelinatele britanice. Este concluzia unui studiu publicat la începutul lunii ianuarie 2020. Copiii crescuți în orfelinatele românești și adoptați în Marea Britanie în anii de după Revoluție au creierul cu 8,6% mai mic decât copiii crescuți în orfelinatele britanice, arată un studiu realizat după ce creierele a 67 de copii români adoptați au fost scanate. La momentul scanării copiii erau deja oameni maturi, cu vârste de la 23-28 de ani. Autorii studiului mai susțin că fiecare lună suplimentară petrecută într-un orfelinat din România ar fi fost asociată cu o scădere cu 3 centimetri cubi a volumului total al creierului acestor copii: „Cu cât au suferit mai multe lipsuri, cu atât creierul lor a devenit mai mic”, susține unul dintre autorii studiului.
Există studii multe pe copii orfani din România. Prima dată am fost întrebat ca doctor român în Anglia în urmă cu vreo 10 ani, ce simt eu ca medic român după ce citesc studiile americane pe creierele copiilor din orfelinatele românești care arată că prin neglijență, lipsă de iubire asupra copiilor, lipsă de interacțiune socială între copii și deprivare în toate domeniile vieții normale, copiii au creierele modificate la nivel fizic. Dvs. înțelegeți? Adică lipsa grijei și iubirii copilului conduce la modificări fizice ale creierului! Lipsa iubirii distruge creierul! Studiu apărut zilele trecute confirmă aceiași nenorocire.
ATENȚIE MARE – Niciodată avortul nu este răspunsul la această problemă. Adopția este de multe ori un răspuns. Și aceasta trebuie făcută cu înțelepciune dacă e făcută, cu multă consiliere pe toate planurile și cu iubire creștinească. Adopția trebuie planificată și trebuie să se afle în ghidajul lui Dumnezeu pentru familia care dorește acest lucru. Așadar, adopția nu este egoistă, ci motivată de dragoste creștinească, planificare și undă verde primită de la Dumnezeu. Până la 3 ani se formează atașamentele copilului. Traumele plasamentelor pot fi evitate dacă se adoptă rapid în copilărie, chiar după naștere dacă aceasta este decizia părților. Mama care dă spre adopție trebuie și ea consiliată.
Din păcate în România situația este mai dramatică decât în filmele de groază: 2 copii sunt zilnic abandonați în spitale la 30 de ani de la Revoluție, iar la avorturi ne-am ucis cel puțin încă odată populația (doar România și Rusia au reușit o astfel de nenorocire). Nu dau alte detalii de neglijență asupra copiilor din astfel de plasamente, în special după 89, pentru că deja acest lucru este cunoscut în toată lumea. În rest suntem puternici în tradiții care nu au nici o legătură cu Biblia și ne batem cu pumnii în piept că suntem creștini. Pe cine mințim? Că pe Dumnezeu cu siguranță nu îl putem minți. Să ne pocăim! La modul real, atunci nu doar mintea noastră se va schimba ci și faptele noastre.
Spuneam unor prieteni pastori că în opinia mea în următorii 5-10 ani problema cea mai mare a biserciii evanghelice va fi probleme de sănătate mintală. Biserica trebuie să aibă soluții și proiecte pentru realitatea în care trăim și am văzut asta în multe zone unde sunt Biserici creștine.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Vlad Schlezak, este medic psihiatru creștin, fondator al Consilierii Creștine Multidisciplinare, pictor și autor creștin. În perioada, 14-15 februarie 2020, se va afla la Timișoara pentru seminarul Consiliere Creștină Multidisciplinară cu tema: „Frici | Îngrijorări | și Anxietăți” și lansarea celui de-al cincilea volum de autor cu titlul: „O enciclopedie creștină a bolilor” lansat oficial pe 7 decembrie 2019 la Londra. Vedeți AICI anunțul pentru evenimentul din Februarie 2020!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu