vineri, 24 ianuarie 2020

O nouă scară și o nouă față pentru Spitalul „Caritas” din Roșiori de Vede











Bumerangul bunătății se întoarce întotdeauna cu multă bucurie, iar voluntariatul este una dintre cele mai eficiente metode de a împărtăși Vestea Bună a Evangheliei într-o lume relativistă. Pe 20 de ianuarie, 37 de voluntari, reprezentanți ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din mai multe zone și-au unit forțele și au dat o nouă culoare a Casei Scării Spitalului „Caritas” din Roșiori de Vede.
Voluntarii s-au înarmat cu instrumentele necesare, au vopsit scara de cinci etaje și au încheiat lucrările cu o curățenie generală. Acțiunea a fost posibilă la invitația administrației spitalului și foarte apreciată de toți lucrătorii foarte uimiți de faptul că mai există oameni care fac ceva gratis în aceste zile.
Pe lângă bucuria copleșitoare turnată de Cristos, voluntarii au primit încurajări și aprecieri și din partea oamenilor.
„Pentru ceea ce faceți voi, sunteți vorbiți de bine prin tot spitalul”, le-a spus un domn.
„Deși trăim în timpuri moderne, încă mai există oameni care rup din timpul lor personal pentru a face voluntariat pentru alții, ceva demn de apreciat”, i-a încurajat altă persoană.
De asemenea și managerul spitalului a fost foarte încântat de acțiunea echipei și a invitat toată armata de voluntari la masă și o ședință foto, ca să îi ofere model și la alții.
Deși voluntarii au venit să arate bunătatea lui Cristos și să aducă bucurie altora, au plecat de acolo singur binecuvântați și cu sufletul plin de bucurie. Întreg procesul a fost împletit cu discuții de suflet și schimb de păreri despre viață, omenie, bunătate, caritate.
„Nu așteptați ca societatea sau biserica să vă schimbe, voi înșivă sunteți cei care puteți să schimbați ceva, făcând ceva pentru aproapele vostru. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți”, ne-a împărtășit un participant la acțiunea de voluntariat, Mirel Tabacitu.
Echipa a adunat participanți din localitățile Peretu, Cervenia, Plosca, Vartoape, Londra (Anglia) și Milano (Italia). Experiența inedită o vor repeta luni, 27 ianuarie 2020, la alt spital din zonă.
Echipa ȘtiriCreștine.ro vă îndeamnă să le urmați exemplu, să vă înarmați cu dispoziție și fapte bune și să transformați comunitatea de lângă dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu