miercuri, 15 ianuarie 2020

Pentru bisericile tulburate: Nu cedați controlul direcției celor turbulenți










Nu lăsați controlul direcției bisericii voastre în mâna procentului celor mânioși sau supărați!

by Thom S. Rainer
În orice organizație de dimensiuni există probabil și oameni supărați. Sunt nemulțumiți de organizație. Nu le place schimbarea. Nu le place liderul.
Dar de luat în seamă e că  în majoritatea organizațiilor, aceștia sunt o minoritate distinctă, cuantificabilă de cca  zece la sută,  mai mult în mod anecdotic, dar aș spune că majoritatea organizațiilor, inclusiv bisericile, ar avea un număr apropiat de asta.
În biserici, văd că pastorii, din nou și din nou, cedează presiunilor și criticilor celor zece la sută. Înțeleg. Am fost și eu acolo și am făcut asta. Pot sugera câteva perspective asupra acestei probleme? Perspectivele nu sunt soluții, dar ne pot ajuta să perseverăm atunci când cele zece procente devin cu adevărat zgomotoase.
  • Zece la sută pot părea mulți oameni. Într-adevăr, dacă biserica dvs. are 200 de membri activi, 20 de critici puternici pot părea cu adevărat zgomotoși. Brad Wagoner o numește „puterea negativității”. El spune că persoana negativă are o voce de zece ori în organizație în comparație cu oamenii neutri și pozitivi.
  • Realizează că cei zece la sută vor profita de orice forum pe care îl oferiți. Le place să vorbească în cadrul întâlnirilor de afaceri. Le place să fie vocea cea mare în sesiunile de ascultare și sondaje. De fapt, ședințele de ascultare pot face demoralizarea restului organizației, deoarece membrii mai pozitivi consideră că oamenii negativi sunt norma.
  • Cei zece la sută doresc să crezi că există mai mulți decât ei. Vor folosi expresii de genul „toată lumea spune” sau  ”oamenii spun…. ”. Ei nu numai că pot fi negativi; ei pot fi înșelători în mod sincer.
  • În timp ce doriți să aveți comunicări deschise, cei zece la sută vor domina adesea restul vocilor din biserică. Acesta este motivul pentru care trebuie să aveți grijă să le oferiți platformele și oportunitățile de a-și răspândi negativitatea.
  • Cei zece la sută adoră social media. Ei sunt adesea ci mai vicioși atunci când se ascund în spatele unei tastaturi. Dacă vă întrebați de ce vă îmbolnăviți de social media, pentru că cei zece la sută trăiesc acolo. Adoră megafonul care le face vocea să pară mai tare decât sunt cu adevărat.
  • Cei zece la sută sunt deseori în rotații prin biserici. Dacă nu-și pot influența direcția, se vor muta într-o altă biserică unde își vor putea răspândi negativitatea. Fii prudent cu oamenii care doresc să se transfere la biserica ta, dacă nu au nimic altceva decât lucruri negative de spus despre actuala lor biserică.
  • Cei zece la sută conduc adesea scindări de biserici. Nu vor fi fericiți la noul lor loc… până nu se vor direcționa ei complet. Atunci vor fi gata să-și răspândească negativitatea la noua congregație. Acesta este motivul pentru care puține biserici divizate se descurcă bine.
Această imagine de ansamblu este doar una dintre multe perspective, mai degrabă decât soluții. Dacă simți că majoritatea oamenilor se împotrivesc în biserica ta, probabil că ai greșit. Este probabil cei de zece la sută. Dar au cele mai puternice voci din biserica voastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu