marți, 14 ianuarie 2020

Iehova Rafa, Dumnezeu Care Vindecă














Adăugat de Arise For Christ  14 Feb 2018  Viața Creștină
„dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, -îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara.”(2 Cronici 7:14)
Iehova- Rafa , Dumnezeu care vindecă.
E grea suferința trupului, e apăsătoare și te stoarce de puteri.  Dar ce facem cu bolile crunte ale sufletului nostru?  Este mai de folos ca trupul să ne fie vindecat și sufletul șă nu ne fie liber și să sufere în continuare de tot felul de boli?
Mândria – o boală grea. Ni se urcă uneori la cap faptul că noi suntem cineva și că fără noi nu se poate. Dar  Lui Dumnezeu îi place să lucreze cu inimile sincere și smerite. Ce să facă El cu niște încăpățânați?! Când suntem mândri  încetăm să mai ascultăm de Dumnezeu și procedăm după cum ne taie capul.   Mândria aduce după ea o serie de alte lucruri păcătoase.  Adam și Eva erau creați perfect. Fără moarte, fără boală, fără grija zilei de mâine. Ei n-au înțeles că au fost creați după imaginea Lui Dumnezeu, nu egali cu El. S-a strecurat mândrie, curiozitate, și alte lucruri, și astfel au fost amăgiți, când porunca Lui Dumnezeu era clară: ” Poți să mănânci după plăcere din orice pom din grădină, dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mânânci!” și stiți povestea…
Minciuna-  greu ne scăpăm de ea.
Ne îmbolnăvim  de ea  încă din fragedă copilărie. La început  câte una, două, apoi mai multe. Ne place să adăugăm ceva și de la noi.  Ne place ca prin minciună să urmărim să ieșim noi bine dintr-o anume situație.  Avram minte în Egipt că Sara este sora lui, tocmai ca să scape el cu viață și să-i meargă bine. Dar minciuna, după cum am învățat pe pielea noastră, are picioare scurte.  Și știți ce e foarte interesant? Că Avram nu și-a învățat lecția din prima, și în Gherar mai minte odată că Sara este sora lui ca să nu-l omoare oamenii din cetate din pricina ei.  
 Există o listă întreagă de boli ale sufletului, iar fiecare le cunoaștem bine. De unele am fost vindecați, pe unele zicem noi că le ținem sub control, iar pe altele încă le purtam după noi. Ne-am obișnuit cu ele sau nu, dar adevărul este că ne aduc moartea. Ne tot plângem  Domnului de simptomele lor și cerem iertare, dar ce facem cu cauzele acestora?
„dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele…”
Smerenia înaintea Lui ne schimbă atitudinea față de noi, față de cei din jur și față de Dumnezeu. Rugăciunea… facem liniște căci ne vorbește medicul, Acela care ne cunoaște cel mai bine.
” și va căuta Fața Mea” – Când Îl privim ne luminăm  și vedem mai clar viziunea Lui și planul Lui pentru inima noastră.
”  se va abate de la căile lui rele” – Vom umbla cu băgare de seamă  pe căile noastre ca ele să fie în limitele Lui Dumnezeu.
Purtăm o grămadă de boli în suflet, mândrii, neiertări, jigniri… Și indiferent în ce constă boala, mai presus de diferitele denumiri ce le poartă, la rădăcina ei se afla păcatul. Dar Dumnezeu a știut că e cu neputință să nu ne îmbolnăvim, astfel în nespusa Lui dragoste a pregătit și o cale de vindecare.
” Căci şi noi eram altădată fără minte, neascultători, rătăciţi, robiţi de tot felul de pofte şi de plăceri, trăind în răutate şi în pizmă, vrednici să fim urâţi şi urându-ne unii pe alţii.Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni,El ne-a mântuit nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belşug peste noi prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru.” ( Tit 3:3-6)
Ne cunoaștem bine bolile sufletului nostru, dar  important este: Mergem noi cu ele la Acela care ne poate vindeca și reabilita sufletul?
Miron Daria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu