Epidemia nu ne poate despărți de dragostea lui Hristos!
Situatia cu care se confrunta din cauza epidemiei de coronavirus, e totodată oportunitatea de a-L predica pe Hristos, in acest context.
Pastorul, ramas anonim (din motive de securitate), este unul dintre milioanele de cetateni chinezi aflati in carantina totala impusa de autoritati pentru combaterea raspandirii virusului.
In timp ce China sufera, el crede ca se intampla ceva mult mai amplu si spune ca este timpul pentru crestini sa proclame Evanghelia intr-o tara in care credinta in Iisus este interzisa.
In continuare, cititi scrisoarea completa a pastorului din orasul Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus mortal.
Frati si surori, Pacea Domnului sa fie asupra voastra:
In ultimele zile, pneumonia (cauzata de coronavirus) a fost in centrul gandurilor si a vietii mele. Ma uit mereu la ultimele stiri si ma gandesc la modul in care familia noastra si biserica ar trebui sa faca fata.
In ceea ce priveste familia, am facut rost de masti si mancare si le-am cerut sa iasa cat mai putin din casa. Cand am fost nevoit sa ies afara am folosit o masca, iar restul am lasat in mainile Domnului.
Referitor la biserica, la securitatea congregatiei, va marturisesc ca exista posibilitatea ca membrii sa poata contacta virusul, iar acest lucru ne ingrijoreaza. Este evident ca ne confruntam cu o proba a credintei noastre.
Situatia este extrem de critica, dar avem incredere in promisiunile Domnului, care spune: „Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.” (Ieremia 29:11).
Prin urmare, noi crestinii avem responsabilitatea de a ne ruga pentru cei care se tem in acest oras si in tara si de a le aduce pacea lui Hristos.
In primul rand, trebuie sa lucram ca pacea lui Hristos sa se instautreze in inimile lor. Iisus ne-a dat pacea sa, dar pacea nu este sa ne scoata din dezastru si moarte, ci sa avem pace in mijlocul dezastrului si a mortii, deoarece Hristos a depasit deja aceste lucruri (Ioan 14:27, 16:33). In caz contrar, nu am fi crezut in Evanghelia pacii (Efeseni 6:15) si, impreuna cu lumea, am fi ingroziti de epidemie si am pierde Speranta in fata mortii.
De ce doar crestinii au aceasta pace? Din cauza pacatului, oamenii au parte de incercarile si necazurile care vin asupra lor. Cei rai n-au pace, zice Domnul (Isaia 48:22). Cu totii eram pacatosi, dar Hristos, prin credinta, ne-a luat pedeapsa si ne-a dat pacea lui. Prin urmare, Pavel spune: Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteste neprihaniti! (Romani 8:33)
Crestinii s-ar putea confrunta cu aceleasi necazuri cu lumea, dar aceste necazuri nu mai sunt o pedeapsa, ci o noua oportunitate de a se apropia de Atotputernicul, de a-si purifica sufletele si o ocazie de a vesti Evanghelia.
Cu alte cuvinte, cand are loc un dezastru, acesta nu este altceva decat o forma a iubirii lui Dumnezeu. Si, asa cum credea Pavel cu fermitate, „Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia, sau sabia?”
„Totusi, in toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nicio alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 8: 35-39).
Epidemia de azi din Wuhan nu ne poate desparti de dragostea lui Hristos; Domnul nostru Iisus Hristos ne iubeste. Aceste cuvinte sunt atat de puternice si reconfortante, incat am devenit deja trup cu Hristos. Avem o parte din suferintele pe care le-a indurat si avem o parte din gloria Lui, Hristos este al nostru si totul este al Lui Hristos. Prin urmare, Hristos este alaturi de noi pentru a face fata epidemiei din acest oras; Coronavirusul nu ne poate afecta. Daca murim, este o ocazie sa-L marturisim pe Hristos si chiar mai mult: sa fim partasi ai gloriei Lui!
De aceea, dragii mei frati si surori, va incurajez sa fiti puternici in dragostea lui Hristos. Daca vom trece prin experienta mortii in aceasta epidemie, intelegand si traind Evanghelia, vom experimenta mai profund iubirea lui Hristos. Si astfel ne vom apropia tot mai mult de Dumnezeu. Domnul nostru Iisus, prin credinta, a experimentat o suferinta incomparabila, dar Dumnezeu L-a inviat din morti si l-a asezat la dreapta Sa (Fapte 2: 32-36).
Daca citind aceste randuri inca nu aveti liniste, va incurajez sa cititi Scripturile citate mai sus si ma rog ca Domnul sa va dea putere pana cand pacea lui Hristos va domni in inima voastra. Ar trebui sa stiti ca acesta nu este doar un dezastru observabil, ci este si mai mult o lupta spirituala. In primul rand, trebuie sa lupti pentru inima ta si, in al doilea rand, sa lupti pentru sufletul acestui oras.
Stiti bine ca nici o vrabie nu cade fara voia Tatalui (Matei 10:29). Credeti ca atatea suflete care se confrunta cu aceasta situatie dificila, pot fi in afara vointei lui Dumnezeu? Tot ceea ce experimentam azi, nu seamana cu mijlocirea lui Avraam pentru Sodoma si cu Iona in fata cetatii Ninive?
Daca Dumnezeu, pentru un om neprihanit a retinut judecata asupra Sodomei sau pentru 120.000 de oameni care nu puteau deosebi stanga de dreapta si a amanat distrugerea, ce zice despre orasul Wuhan in care traim? Trebuie sa ne rugam ca Dumnezeu Sa-si reverse mila pentru acest oras si sa aduca pacea asupra acestui oras prin rugaciunile si marturiile noastre.
Cred ca aceasta este porunca lui Dumnezeu care ii cheama pe aceia dintre noi care traiesc in Wuhan.
Trebuie sa ne rugam pentru pacea acestui oras, pentru cei care sufera de aceasta boala, pentru personalul medical care se lupta cu efectele virusului, pentru toti oficialii guvernamentali de la toate nivelurile, pentru toti oamenii din Wuhan!
Si, prin intermediul retelelor online, sa ii putem ghida si mangaia pe prietenii nostri si pe toti cei care au nevoie, cu Evanghelia, amintindu-le ca viata nu este in mainile noastre, ci ale Lui Dumnezeu.
In ultimele zile am primit numeroase intrebari de la pastorii straini. Ei si intreaga Biserica sunt ingrijorati pentru acest oras si pentru noi; Chiar in fata acestei epidemii, au dorit sa ajute orasul alaturi de noi.
Prin urmare, va rog in mod special sa priviti doar la Iisus. Sa nu va faceti griji pentru viata mea, sau sa fiti agitati sau tematori, doar rugati-va in numele lui Iisus. Oamenii cu inima buna sunt in slujba acestui oras, prin actiunile lor, in special personalul medical care isi risca viata. Daca ei isi pot asuma astfel de responsabilitati lumesti, cum sa nu ne asumam noi mai usor responsabilitatile spirituale?
Daca nu simtiti nevoia de a va ruga, cereti Domnului sa va dea un suflet iubitor, o inima plina de rugaciune; Daca nu plangeti, cereti Domnului lacrimi. Pentru ca stim cu siguranta ca numai prin milostenia Domnului, acest oras va fi salvat .
Un pastor din Wuhan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu