miercuri, 10 iunie 2020

CHINA : SUTE DE COPIII RĂPIŢI AU FOST SALVAŢI












Autoritățile chineze au arestat recent 1.094 de persoane suspectate că ar fi implicate în traficul cu bebeluși, după ce anul trecut au descoperit că patru site-uri se ocupau cu vânzarea de copii, sub pretextul adopției, potrivit Ministerului pentru Siguranța Publică din China, scrie Associated Press. În urma demersului au fost salvați 382 de copii.
Misiunea de prindere a rețelelor de traficanți a fost îngreunată de faptul că aceștia acționau în mediul online, care le permite să își ascundă cu ușurință faptele. Traficanții foloseau site-uri precum China’s Orphan Network și Dream Adoption Home, informează Reuters.
„Traficanții de copii au mutat lupta în mediul online, folosind ‘adopția neoficială’ ca fațadă. Ei sunt bine ascunși și foarte înșelători”, a declarat o sursă oficială din interiorul poliției chineze, citată de agenția Xinhua.
Deși persoanele acuzate de trafic de persoane sunt sancționate asupru și riscă să primească pedeapsa cu moartea pentru faptele lor, răpirile în China sunt un fenomen extrem de răspândit. Statisticile raportate de guvernul chinez indică faptul că, anual, aproape 10.000 de copii sunt dați dispăruți. Estimările făcute de Departamentul de Stat american arată însă că numărul disparițiilor atinge circa 20.000 de cazuri. Comparativ, în SUA, numărul disparițiilor în rândul copiilor este de circa 200 de cazuri anual, scrie Foreign Policy.
În spatele acestui fenomen îngrijorător de răpire a copiilor în China ar putea sta mai multe motive, precum preferința pentru copiii de sex masculin, politica unicului copil și sărăcia lucie în care trăiesc mulți părinți, scrie AP. Pentru a descuraja vânzarea copiilor de către părinți, dar și a traficanților de bebeluși, China plănuiește înăsprirea pedepselor.
Dimensiunea problemei răpirii copiiilor în China a atins proporții atât de mari, încât rețeaua socială Weibo („Facebook-ul chinezesc”) a demarat în urmă cu doi ani ocampanie inedită, denumită „Take a photo, save a child” („Fă o poză, salvează un copil”). Demersul a fost inițiat pentru a contribui la recuperarea copiilor răpiți și la reunirea cu familiile lor. Mai exact, oamenii sunt încurajați să folosească o aplicație specială pentru a face fotografii copiilor abuzați, puși să cerșească sau în orice alt context care pare inadecvat sau trezește suspiciune. Aplicația compară apoi trăsăturile persoanei fotografiate cu cele ale copiilor dintr-o bază de date care cuprinde mii de copii dispăruți.
Foto: DNews / captură YouTube
Taguri:  chinacopiirapiretrafic copii,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu