vineri, 17 ianuarie 2020

Ucis fiindcă a vorbit cu un consilier creștin



Creștinii sunt printre cele mai persecutate minorități religioase din Iranul de azi, mai ales creștinii care se convertesc de la islam. Ei sunt urmăriți mai îndeaproape. Acum, un canal TV care e difuzat din mai multe locuri secrete, transmite mesaje ale speranței direct în țara islamică. George Thomas ne aduce din nou detalii în exclusivitate.

E mult de muncă, dar e și palpitant aici, la Mohabat TV, în timp ce își îndeplinește misiunea de a emite programe creștine în Iran.
Mike Ansari, Mohabat TV: Un număr extrem de mare de iranieni accesează canalul nostru.
Mike Ansari e directorul canalului TV. Din 2006, ei transmit programe creștine prin satelit în Orientul Mijlociu, Europa și părți din Asia. Pentru cei care lucrează în distribuție, reportaje, producție și pentru din conducerea televiziunii, ținta lor principală e națiunea islamică Iran.
Mike Ansari: Mulți dintre telespectatorii noștri ne contactează din Iran, spunând că islamul le-a înșelat așteptările și, când ajung pe Mohabat TV, aud mesajul lui Isus de iertare, de dragoste și acceptare.
Nazanin Baghestani conduce operațiunile centrului de telefonie ale canalului TV.
Nazanin Baghestani: Persanii sunt însetați după adevăr. Ei vor să știe Cine e Dumnezeul despre care noi vorbim. Cine e acest Isus? Este El real sau doar un profet?
Pentru a răspunde la aceste întrebări și la multe altele, canalul TV pune la dispoziție consilieri vorbitori de persană în diferite zone orare din lume. Baghestani spune că primesc cam 8-10 000 de apeluri pe lună doar de la iranieni.
Nazanin Baghestani: Așa putem să deschidem subiectul, să le predicăm Evanghelia și atât de mulți își predau inima, atât de mulți Îl primesc pe Isus !
Producția de programe creștine pentru Iran nu e lipsită de provocări. Mare parte a producțiilor lui Ansari pentru canal se fac în afara Iranului, în mai multe locuri secrete, din motive de securitate și siguranță.
Mike Ansari: Canalul și semnalul nostru TV sunt bruiate zilnic. E adevărat că apelurile telefonice sunt monitorizate și mulți dintre cei care încearcă să ia legătura cu noi mai sunt persecutați din când în când.
În iunie 2011, autoritățile iraniene au percheziționat o casă a unui creștin în timp ce vorbea la telefon cu un consilier de la Mohabat.
Aici avem înregistrarea audio a conversației dintre consilier și un membru al poliției secrete iraniene în timp ce povestea ceea ce s-a întâmplat în timp ce a pătruns în casă. E pentru prima dată când e publicată, în exclusivitate la „Știrile CBN”.
L-am avertizat să nu se ducă în oraș și să le spună celorlalți că e creștin ca să-i convertească și pe ei. Le-a provocat probleme celorlalți. Tocmai l-am arestat iar. Jur că l-am bătut atât de crunt, încât e aproape mort. E plin de sânge peste tot. Îmi pare rău pentru el... Dacă-ți pare rău, dă-i drumul ! Eu nu pot să-i dau drumul. Doamnă, voi ați cauzat multe probleme tineretului iranian.
Tânărul creștin a fost ucis, se pare, la scurt timp după conversație, dar Ansari spune că amenințările nu-i împiedică pe iranieni să se uite pe canal, care oferă programe creștine non-stop.
Mike Ansari: Trebuie să ne amintim că în Iran nu există biserici așa cum suntem noi obișnuiți și mulți iranieni sunt curioși și găsesc că le e mai simplu și mai sigur să fie acasă și să privească pe canal.
Religia oficială a Iranului e islamul. După datele oficiale, creștinii formează sub 0,5% din populație, majoritatea covârșitoare a populației fiind musulmană. Creștinii sunt deseori încarcerați și considerați o amenințare pentru securitatea națională. Open Doors, un grup care a slujit bisericii persecutate de zeci de ani a pus Iranul pe a noua poziție în lista cu cele mai persecutate 50 de țări.
Mike Ansari: Avem programe pe canal care au ca țintă să le dea speranță și să-i încurajeze, dar și să le spună că persecuția e o parte sigură a vieții de creștin când devii creștin într-o țară care nu e predominant creștină. Nu vrem să-i vedem pe niciunul dintre ei că sunt în pericol sau persecutați, așa că le spunem mereu să acționeze cu înțelepciune și să fie înțelepți în felul cum îi abordează pe alții legat de credința lor.
În Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt !
Tratamentul dur la care sunt supuși creștinii e, de fapt, combustibil pentru flacăra Bisericii în creștere.
Ansari: Suntem într-un sezon nou acum. Foarte mulți oameni ne contactează pe cont propriu și par a fi fără teamă. Pur și simplu vor să treacă dincolo de autorități și de limitările la care sunt supuși local, pentru a lua legătura cu cineva care îi poate înțelege.
Ansari, un iranian nativ, îi încurajează pe creștinii din toată lumea să se roage pentru Iran. Iată ce vești bune avem din Iran !
Știre difuzată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 310 – ianuarie 2020. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu