marți, 7 ianuarie 2020

Majoritatea europenilor din vest nu mai cred în rai și iad

Un studiu global cu privire la percepțiile oamenilor din cadrul crezurilor religioase majore a adus la lumină faptul că în numărul națiunilor din vest există o majoritate în cadrul populației care nu mai crede în Rai sau Iad, chiar dacă ei profesează o credință în Dumnezeu.
Anumite țări supraestimează în mod semnificativ credința în Rai: Japonia a pronosticat că 42% din populație crede în Rai, când de fapt figura actuală este de doar 19%. În Africa de Sud tiparul este opus, media lor este că 67% cred în iad, dar rezultatele actuale ale unui studiu arată faptul că crezul în existența Raiului este de 84%”, au declarat în cadrul sondajului intitulat ”Pericolele Percepției” cei de la Ipsos, care a fost publicat miercuri (6 decembrie 2017).

Predicțiile cu privire la câți ar crede în Iad a urmat un tipar similar de mari erori în ambele direcții. De exemplu, oamenii din Spania bănuiesc că 43% dintre spanioli cred în existența Iadului, care s-a dovedit de fapt a fi că numai 19% actual spun și acest aspect. Și credința în Dumnezeu a fost împărțită. De exemplu, suedezii cred că aproape de două ori mai mulți oameni cred în Dumnezeu față de cât a arătat de fapt raportul (37 procente versus 22 procente).
Aceste descoperiri sunt bazate pe intervievarea a 29.133 de persoane din 38 de țări din întreaga lume în perioada 28 septembrie – 19 octombrie 2017. O tendință majoră între țările profilate, atunci când privim la națiunile din vest, este percepția că mai mulți oameni cred în Rai și Iad decât o fac ei de fapt.
Numai o minoritate a populației din Germania, Norvegia, Australia, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Canada, Franța, Spania, Japonia și Belgia au spus că ei cred în Rai și Iad, deși aproape în fiecare caz oamenii au asumat că ar exista proporții mai mari ai acelora care țin de aceste crezuri.
Relatarea din aceste descoperiri a fost mult mai divizată atunci când a fost vorba de percepțiile a cât de mulți oameni cred în Dumnezeu. Ca un întreg, un număr mai mare au spus că ei au credință în Dumnezeu decât cei care cred în Rai și Iad.
O majoritate a oamenilor din Statele Unite au spus că ei cred în Dumnezeu, Rai și Iad, deși și în acest caz crezul în Dumnezeu era mai mare decât în ultimele două.
S-a notat o tendință de către Graham Nichols, director de la Affinity, o rețea de organizație creștine, care a declarat către site-ul Premier: ”Este dificil să reconciliem câteva din aceste rezultate. O proporție destul de mare se identifică a fi creștini și totuși o proporție mică cred în Rai și Iad, așa că te minunezi de ce cred de fapt cei care se identifică a fi actualmente creștini.
Nicholas a adăugat: ”În termenii mesajului creștin este important ca oamenii să creadă în ambele. Isus a discutat destul de mult despre ele: despre Iad și Rai – Iadul să fie evitat și Raiul să fie locul în care să intrăm.
Sondajul Ipsos nu a oferit statistici cu privire la religii specifice, deși un declin în cadrul Creștinismului a fost documentat într-un număr de țări din vest, inclusiv în Marea Britanie.
Un sondaj efectuat de ComRes în septembrie 2017 a descoperit că 6 procente dintre adulții britanici sunt creștini practicanți, așa cum sunt definiți de cei care citesc Biblia, se roagă și frecventează în mod regulat o biserică.
Sondajul ținut în luna martie 2017 a descoperit faptul că 51 dintre adulți s-au auto-identificat drept creștini, dar mulți dintre ei nu s-au potrivit cu criteriul menționat anterior cu privire la credincioșii practicanți.
Acest material a fost publicat pe 7 decembrie 2017 de Stoyan Zaimov în Christian Post, dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest site. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu