vineri, 5 iunie 2020

Sudan – ne rugăm pentru creștinii persecutați
















Vrei să călătorești împreună cu noi până în Sudan?
Iată câteva informații despre această țară pentru care vrem să ne rugăm. Te chemăm să fii partener cu noi în rugăciune pentru:
  • creștinii minoritari
  • pentru cei ce îndrăznesc să stea misionari acolo
  • pentru conducerea țării
Sudan este unul dintre cele mai mari state din Africa și al șaisprezecelea stat din lume că mărime. Cu cât se înaintează spre nord, cu atât vegetația este mai săracă. La sud, în depresiunea Nilului Alb, se întind pădurile tropicale și marea mlaștină Sud. La granița cu Egiptul, în nordul Sudanului, pe ambele maluri ale Nilului se află deșerturi în continuă expansiune și un teritoriu nerevendicat de nicio țară, Bil Tawil Conform referendumului din ianuarie 2011, acceptat de președintele Sudanului, Omar Omar -Bashir, Sudanul de Sud s-a desprins și a devenit țară independentă pe 9 iulie 2011. Sudanul se învecinează la nord cu Egipt, la est cu Eritreea, la sud-est cu Etiopia, la sud cu Sudanul de Sud, la sud-vest cu Republica Centrafricana, la vest cu Ciad și la nord-vest cu Libia. Situația creștinilor din această țară este una de neimaginat.
Iată doar un exemplu din care se poate vedea câtă nevoie de rugăciune de ajutor în rugăciune au creștinii din SUDAN. Un tribunal din Sudan a condamnat la moarte o femeie însărcinată în 8 luni pentru că s-a creștinat și s-a măritat cu un bărbat de religie creștină.
În Sudan, țară cu populație majoritar musulmană, apostazia, adică renunțarea publică la o anumită credință religioasă, este pedepsită cu moartea, relatează BBC. Judecătorii unui tribunal au decis ca Mariam Yahia Ibrahim Ishag să primească 100 de lovituri de bici pentru adulter și să fie spânzurată pentru apostazie. În vârstă de 27 de ani, Mariam este o activistă pentru drepturile omului. Este măritată cu un creștin, iar în urmă cu câțiva ani a trecut la creștinism. Femeia este în prezent însărcinată cu al doilea copil. „Ți-am dat 3 zile să te întorci la islam, însă ai insistat să rămâi creștină. Te condamn la moarte prin spânzurare” a fost mesajul judecătorului Mohammed Al-Khalifa. Femeia i-a răspuns calm judecătorului că „sunt creștină și nu am comis apostazie”. Cazul este unic în istoria recentă a Sudanului, iar după anunțarea deciziei, 50 de oameni au protestat în față tribunalului și a unor instituții publice. Deoarece căsătoria cu un creștin nu este recunoscută de legea islamică, femeia este considerată adulteră. Loviturile cu biciul le va primi la două luni după ce va naște, iar pedeapsa cu moartea ar trebui aplicată, potrivit presei arabe, la doi ani după ce aduce pe lume pruncul.
Citiți mai multe despre Meriam Ibrahim pe BBC și despre întâlnirea ei cu Papa Francisc (În limba engleză).



O prezentare detaliată a cazului Meriam Ibrahim: 


În situația Meriam Ibrahim mai sunt mulți alți creștini din Sudan. Sudanul nu este o țară liberă pentru Evanghelie, însă Dumnezeu poate să aducă lumină.


Sudan – Galerie foto



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu