marți, 3 martie 2020

Chemarea Siberiei – Ziua #12: Costumele naționale ale buriaților le deosebește tribul și statutul marital la femei












 Doina Bejenaru  02-03-2020 20:09:23




Andrei Ogorodnik/TASS (Photo by Andrei OgorodnikTASS via Getty Images)
2 martie 2020
Ulan-Ude
21 de Zile de Rugăciune pentru Buryați

Costumele tradiționale Buriate sunt frumoase și foarte colorate. Acestea sunt diferite de la trib la trib. Totuși, toate costumele au unele detalii comune, special concepute. Dacă știi semnificația detaliilor într-un costum, poți afla dacă o femeie este căsătorită sau nu. În ceea ce-i privește pe bărbați nu poți spune dacă este căsătorit, dar vei fi capabil să-ți dai seama din ce trib face parte doar dacă te uiți la costumul lui.
De asemenea, au încă o utilizare practică: dacă un bărbat și o femeie au un grad de rudenie mai apropiat decât 7 generații diferență, în mod tradițional nu se căsătoresc între ei, costumele conținând și indicii ca acestea (buriații își cunosc/învață genealogia până la a 14-a generație!).
MOTIVE DE RUGĂCIUNE:

Rugați-vă ca Dumnezeu să-i „îmbrace pe Buriații cu hainele mântuirii, să îi acopere cu mantia neprihănirii lui Isus, ca pe un mire împodobit cu o cunună și ca pe o mireasă împodobită cu bijuteriile ei”. (Isaia 61:10)

Rugați-vă ca așa cum „pământul face să răsară lăstarii și grădina face ca semințele semănate în ea să încolțească, Domnul să facă ca dreptatea și laudele să izbucnească din inimile și de pe buzele poporului Buriat”. (Isaia 61:11)

Rugați-vă ca Buriații să vadă dragostea lui Dumnezeu în viața copiilor Lui și ca „lumina noastră să lumineze înaintea lor, astfel încât ei să poată vedea faptele noastre bune și să-L slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri” (Matei 5: 16)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu