duminică, 12 ianuarie 2020

UNDE EȘTI ?











19/03/2014
unde-estiÎn citirea din Scriptură de săptămâna trecută mi-a trecut privirea şi peste întrebarea adresată omului  în grădina Eden de către Dumnezeu: „Unde eşti?” De câteva zile mă frământă întrebarea aceasta şi mă urmăreşte pentru că într-un fel sau altul este adresată fiecărui om, inclusiv mie. Dorinţa lui Dumnezeu este să realizăm unde ne aflăm pentru că fără asta nu vom putea niciodată să ştim dacă mergem în direcţia bună.
Pentru orice călător e vital să ştie unde se află, dacă vorbim despre soldaţi de exemplu e crucial să îşi ştie poziţia, la avioane sau vapoare iarăşi e cel mai important lucru să se ştie unde se află. Sâmbătă un avion a dispărut de pe radare undeva deasupra Vietnamului. Nu mai ştie nimeni nimic despre el, asta înseamnă foarte posibil, moarte. Dacă un avion dispare de pe radar şi nu mai este văzut, nu se mai ştie poziţia sa atunci nici salvarea acelor oameni nu mai este posibilă.
Revenind la întrebarea lui Dumnezeu pentru om, deci şi pentru noi vedem că are o componentă crucială, primordială şi altele secundare. Una de care ţine salvarea noastră şi altele de care ţine buna noastră vieţuire în viaţa aceasta. Iată câteva întrebări esenţiale începând cu cea mai importantă?
Unde eşti în relaţia cu Dumnezeu? Desigur că trăim o vreme în care Dumnezeu contează pentru tot mai puţini oameni, asta nu înseamnă că Dumnezeu nu există, că ceea ce spune Scriptura nu se va împlini sau că nu există viaţă veşnică. Dumnezeu l-a căutat pe Adam ca de obicei şi Adam nu mai era disponibil pentru întâlnire, păcatul îl făcea să fugă de El. În acelaşi mod Dumnezeu mă caută în fiecare clipă pe mine şi pe tine, El vrea să comunice cu noi, vrea să ne întâlnească şi să ne dea o şansă de salvare.
Fără să fim pe „radarul dragostei lui Dumnezeu” nu putem fi salvaţi de la moarte eternă. Avem nevoie să ne raportăm la Dumnezeu corect pentru a putea fi salvaţi, avem nevoie de o identificare corectă a locului în care ne aflăm din punct de vedere spiritual. Orice abatere în afara acelui radar poate fi mortală. În schimb, orice om care acceptă şi rămâne în dragostea lui Dumnezeu este în siguranţă în călătoria prin viaţă indiferent cât de primejdioasă sau anevoioasă este aceasta. Să ştii că eşti sub privirea şi protecţia lui Dumnezeu e un mare avantaj în această călătorie, să ştii că poţi apela oricând la ajutor, să ştii că cineva urmăreşte parcursul vieţii tale şi se alarmează şi vine în ajutor când eşti în pericol este odihnitor. Avem nevoie să ştim unde ne aflăm din punct de vedere spiritual şi mai ales avem nevoie să acceptăm dragostea lui Dumnezeu arătată prin Isus Hristos.
Unde eşti în relaţia cu tine însuţi? Viaţa de pe acest pământ e grea şi una din marile probleme ale noastre este o poziţionare corectă faţă de noi înşine. Există sute sau mii de incidente care ne pot perturba relaţia cu noi înşine şi drama este că uneori nu ştim unde sau cine suntem. Fără să ne ştim identitatea şi poziţia riscăm să plutim în derivă prin viaţă, riscăm să trăim din inerţie, că trebuie fără să avem sentimentul că existăm, nu ne putem localiza, estima, valoriza.
Este mare nevoie să te întrebi unde eşti şi cine eşti. Tu nu eşti un nimeni şi nici nu exişti la voia întâmplării. Tu exişti pentru că ai un scop bine definit cu care ai venit pe acest pământ şi trebuie să îl afli. Dacă nu ştii de unde să începi, tot relaţia cu Dumnezeu îţi poate răspunde şi la această întrebare. În Scriptură vei găsi cu siguranţă date despre identitatea ta şi despre importanţa ta.
Unde eşti în relaţia cu familia ta? Fiecare din noi avem o familie. Unii se bucură în şi de familia lor, alţii şi-ar dori să o schimbe dacă se poate sau să nu mai audă de ea. Oricât de rea ţi se pare familia pe care o ai ea este cea care te-a format şi în care vieţuieşti şi e neapărat necesar să ai o poziţie corectă faţă de familia ta. De fapt, o poziţie greşită faţă de familie e dăunătoare dezvoltării personale. Orice ură, neîmpăcare şi resentimente vor săpa în tine, te vor măcina pe tine şi te vor face nefericit.
Astăzi e timpul să te întrebi: Unde eşti pentru soţul sau soţia ta? Unde eşti pentru copiii tăi? Unde eşti pentru părinţii tăi? Răspunsurile la aceste întrebări e posibil să te ajute să te apropii, să te aducă aproape de inima celor pentru care contezi. Apropierea de familie va fi benefică pentru tine dar şi pentru cei din jurul tău. Copiii tăi şi soţul sau soţia ta au nevoie mare de apropierea ta, au nevoie să te simtă lângă ei, au nevoie de îmbrăţişarea ta, au nevoie de sărutarea ta. Nu îi lipsi de ele.
Unde eşti în lucrarea lui Dumnezeu? Ştii care este locul în care trebuie să slujeşti? Te afli pe acel loc? Ştii care îţi este locul în Trup? Îţi  împlineşti menirea? Asta dă o mare, mare satisfacţie. Să slujeşti pe Dumnezeu în locul în care ai fost pus e una din cele mai mari satisfacţii ale vieţii. Ce faci pentru El? Faptul că faci multe nu înseamnă neapărat  că faci ce trebuie. Verifică să fii credincios în lucrul care ţi s-a încredinţat.
Cu siguranţă întrebarea „Unde eşti?” are mai multe incidenţe dar săptămâna trecută astea m-au frământat. Vă provoc şi pe voi să vă analizaţi poziţia în care vă aflaţi. Este posibil să fie nevoie de repoziţionare, de corecturi. Facă Bunul Dumnezeu să ne aflăm acolo unde ar trebui să fim.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu