duminică, 12 ianuarie 2020

SocietateUSA: Doi fotografi din California au decis mai bine să-și închidă afacerea, decât să fotografieze nunțile persoanelor de același sex















Un cuplu din California a decis să își închidă afacerea în fotografie, decât să fie obligați să fotografieze ceremoniile persoanelor de același sex. Nang și Chris Mai au deținut firma Urloved Photography. Aceștia au anunțat că își închid afacerea în urma hărțuirii avocaților homosexualilor.
„Am avut de luat o decizie foarte dificilă și am hotărât să nu mai lucrăm în industria fotografiei. Suntem recunoscători pentru această experiență, deoarece ne-a provocat să ne gândim la modul cum afacerea aceasta se intersectează cu convingerile noastre personale”, a scris familia Mai pe site-ul lor.
Potrivit cu San Francisco Chronicle, la începutul acestei luni, un locuitor din San Francisco, T. J. Kelsall, a postat pe pagina de Facebook a firmei celor doi un mesaj prin care spunea că firma Urloved Photography nu a vrut să-l fotografieze pe el și partenerul său. „Fotografii foarte bune, dar această firmă m-a refuzat pe mine și partenerul meu. Luați atitudine și spuneți ceva despre acest lucru”, a scris acesta.
Se pare că cei doi fotografi l-au refuzat pe Kelsall, dar i-au sugerat un alt fotograf care ar fi fost mult mai potrivit pentru ei și i-au spus că ei nu pot accepta așa ceva pentru nu s-ar simți în largul lor să facă asta. Cuplul a mai declarat că, în urma plângerii lui Kelsall, firma a fost „inundată de apeluri telefonice, e-mailuri, acuzații și mesaje de ură” în ceea ce privește firma lor.
Kelsall se folosește însă acum de Legea Drepturilor Omului, care spune că toate persoanele au drepturi la servicii depline și egale, avantaje, facilități, privilegii sau servicii în toate unitățile de afaceri, inclusiv entități private și publice.” Astfel de cazuri sunt foarte des întâlnite. Anul trecut, un cuplu de lesbiene din Oregon a depus o plângere împotriva unei cofetării, care a refuzat să le facă tortul de nuntă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu