sâmbătă, 11 aprilie 2020

Mandatul crestinului in sferele societatii












Crestinii au un mandat, acela de a face ucenici din toate neamurile si pentru aceasta trebuie sa se afle in mijlocul oamenilor. Urmasii Domnului Isus au fost imputerniciti sa transmita un mesaj care sa atinga comunitatile in care traiesc pentru ca Imparatia lui Dumnezeu sa creasca.

Intotdeauna cand Evanghelia Imparatiei este crezuta, cand este propovaduita, ea va duce automat la cateva lucruri. Va duce la misiune – este mereu dinamica, si stim noi vorba aia ca Dumnezeu a avut un singur Fiu si l-a facut misionar. Dar misiunea nu este ceva ingust, nu este doar daca trimitem pe cineva in Afganistan sau in Africa sa predice la triburi, sau daca merg niste tineri, duminica, la o biserica de la tara au facut misiune. Misiunea este ceva de zi cu zi. Atunci cand ma duc la scoala si sunt un student bun si traiesc pentru Dumnezeu si eventual gasesc si ocaziile potrivite de a-L proclama pe Hristos, sunt un misionar. Atunci cand sunt o mama acasa si petrec cel mai mult timp cu copii, nu sunt doar o casnica sunt si cineva care misionez printre copii mei. Atunci cand sunt un om politic si slujesc semenilor intr-un mod corect sunt un misionar, la fel si in afaceri si in alte domenii. A afirmat Cristian Soimaru, pastor, Biserica Internationala – Bucuresti.
Cred ca noi, in perioada asta, descoperim o reintrare in societate, o angajare mai activa cu cei din jurul nostru, care produce foarte multa roada in exteriorul bisericii, in viata cetatii, dar in acelasi timp reinprospateaza spiritul care exista in Biserica. Oamenii, in bisericile evanghelice, sunt invatati foarte multe lucruri, dar nu sunt impinsi, de multe ori, sa practice ceea ce invata sau sunt indemnati sa practice in viata lor personala si sa nu iasa atat de mult in spatiul public. Eu cred ca este foarte important ca noi sa cautam acest echilibru si, sigur, uneori trebuie sa accentuam un aspect sau celalalt si intotdeauna sa cautam calaurirea lui Dumnezeu. A spus Stefan Coman, „Good Bureau” – Bucuresti.
Incepand din Vechiul Testament si pana in zilele noastre, Dumnezeu a folosit oameni pentru a influenta in bine societatea vremii, oameni a caror viata este condusa de valorile crestine ale Bibliei. Sunt gata crestinii din vremea aceasta sa isi asume mandatul de a influenta diversele segmente ale societatii, de a fi modele la locurile de munca?
Eu am ramas surprins sa vad o foame reala a oamenilor, a oamenilor care nu fac parte din categoria crestinilor practicanti, o foame dupa a vedea daca mai sunt oameni care sa practice principii crestine, care in general sunt cunoscute in societatea romaneasca. Am observat o foame reala dupa astfel de oameni si o uimire sincera cand ei vad ca se poate: „Extraordinar! Se poate. Am vazut un om care nu doar vorbeste despre… ci traieste.” A marturisit Ioan Badelita, consilier judetean, Suceava.
Noi, avocatii, suntem chemati, si am jurat cand am intrat in profesie, sa aparam drepturi si interese legitime ale unor oameni. Oamenii nu sunt o actiune pe care o fac la un moment dat. Oamenii au dreptul castigat (nu de mine, nici de dumneavostra, nici de cei care emit judecati, zic eu, superficiale), ci oamenii au dreptul castigat de Isus, la o a doua sansa. A precizat Raul Cionca, avocat.
Indiferent de segmentele societatii – social, educatie, sanatate, cultura, afaceri sau politica – mesajul transmis de crestini trebuie sa fie curat si nealterat astfel incat cei din jur sa inteleaga ca exista o alternativa la compromis. Cel mai des, crestinii evita implicarea in afaceri si politica, domenii considerate corupte si murdare.
Cu cat sunt mai „murdare”, cu atat ar trebui sa fim atrasi de ele. Cu cat sunt acestea mai „murdare”, cu atat mai mult avem noi ocazia sa stralucim, sa aducem lumina si revelatie, putand fi de ajutor si aducand prezenta lui Isus. Isus vrea sa fie in cele mai intunecate locuri. A afirmat Ian Green, director executiv, Ian Green Communications.
Domnul Isus le-a spus ucenicilor ca sunt sare si lumina in lume. Aceste doua elemente sunt mai necesare in societate decat in biserica, acolo unde crestinii s-au obisnuit sa se retraga.
Cred ca ucenicii respectivi, care sunt parte ale respectivelor comunitati, vor marca segmentele lor de activitate, fie ca e vorba de sanatate, de zona culturala sau de zona de afaceri. Dar cred ca avem nevoie de comunitati (nu doar de indivizi) centrate in Evanghelie, imputernicite de Duhul Sfant, transformate in mod profund si care isi asuma mandatul de a merge si a fi sare si lumina in lumea in care traim. A mentionat Adiel Bunescu, pastor, Biserica Missio Dei – Bucuresti.
Actiunile crestinilor ar trebui sa reflecte valorile Imparatiei lui Dumnezeu, pe care le declara, dar este important si sa le traiasca avand o marturie nepatata.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 733 – 5 august 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu