vineri, 10 ianuarie 2020

GABRIEL LEŞ: „Primul Crăciun, prima sărbătoare a naşterii Domnului Isus”

LUCA 2:8-12
În ţinutul acela erau nişte păstori care stăteau afară în câmp şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor. Şi iată că un înger al Domnului s-a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei s-au înfricoşat foarte tare. Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Iată semnul, după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un Prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle.”
Dumnezeu Tatăl a hotărât ca Dumnezeu Fiul să se întrupeze, să vină în lumea noastră într-o familie, să aibă o mamă și un tată. Din perspectiva lui Dumnezeu, familia este foarte importantă, o vedem chiar de la început din grădina Eden, și o vedem atunci când îl trimite pe Fiul Său în lumea noastră! Dumnezeu nu se schimbă, și nu își schimbă nici principiile! Dacă la început în creație Dumnezeu a creat familia dintr-un bărbat și o femeie, la crăciun, la întruparea fiului său El arată că este un Dumnezeu care rămâne consecvent și îi dă fiului său o familie formată dintr-un bărbat și o femeie.
Primul Crăciun, nașterea Domnului Isus în lumea noastră, ne arată că accentul nu este pe ce avem azi! Azi, de la ceva pur comercial și culinar, vedem o săr-bătoare pervertită de cel rău, și uităm de esența evenimentului și a importanței în viața noastră a mesajului Isaia 9:6 “Căci* un Copil ni S-a născut, „dar” un Fiu ni s-a dat şi domnia† va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumn-ezeu*† tare, Părintele veşniciilor, Domn†* al păcii.
Pe de altă parte, suntem obișnuiți cu colindătorii, deși azi ne-am îndepărtat de scopul real al acestora. Dacă ne uităm la colindătorii primului crăciun, vedem că aceștia era trimiși de Dumnezeu, erau purtătorii unui mesaj glorios și aveau un scop precis! Acum nu vin îngerii să colinde avem noi această onoare și re-sponsabilitate. Însă, ca să pot fi un colindător după voia lui Dumnezeu, trebuie să ascult de El, și să am o preocupare sinceră de sufletul oamenilor de lângă mine. Trebuie să ducem vestea bună, și să înțelegem mesajul lui Dumnezeu. Care sunt versurile pe care le cânt eu în colind? Este vestea bună trimisă de Dumnezeu, este mesajul care răspunde la nevoia pe care o avea și o are omul?
Dacă mesajul este de bucurie sfântă, de pace în Dumnezeu și este centrat pe Isus Hristos atunci suntem în voia Lui. Altfel, nu.
Tindem, datorită contextului în care trăim, și a superficialității de care uneori dăm dovadă să ne uităm la Isus, ca la un bebeluș neajutorat, într-o iesle, sau a celui răstignit pe o cruce și care este pus într-un mormânt, dar El este Domn, Mântuitor, Cel Întrupat şi Înviat care biruieşte moartea!
Mesajul pe care trebuie să îl trăim și trebuie să îl transmitem celorlalți este că Isus este mântuitor și toți oamenii au nevoie de mântuire în jertfa Lui, și că El este Domn iar ca să fiu mântuit trebuie să Îl întâlnesc personal și să îl accept ca Domn în viața mea; este o întâlnire și o alegere personală.
Cu ocazia nașterii Domnului Isus, a Crăciunului vă doresc să aveți parte de vești bune, mari bucurii și o părtașie reală cu sărbătoritul, cu Împăratul împăraților, cu Isus Cristos.
Sărbători fericite!
senator Gabriel Leș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu