miercuri, 8 ianuarie 2020

FLORIDA – ÎNCĂ UN EPISOD CU „TURNUL SILOAMULUI”


wplogo61111111111111111113111212112211111211111111111112111121111211111311111111121111111111112111111111111111111111111111211111111


Florida – Încă un episod cu ,,Turnul Siloamului“
,,Moartea vine pe ringul de dans!“
Un musulman fanatic a intrat într-un club de noapte frecventat de homosexuali și a omorât peste 50 de tineri, după care a fost omorât și el.
Faptul este revoltător! La fel aș fi reacționat și dacă ar fi intrat într-o casă de toleranță și ar fi omorât 50 de ,,clienți“ împreună cu ,,salariatele“ de acolo. La fel aș fi reacționat dacă ar fi intrat într-o școală, o biserică sau o sinagogă.
Unde să mă duc însă cu revolta mea?!
Când mă duc la Domnul Isus, El îmi răspunde la fel cum le-a răspuns acum două mii de ani celor care L-au întrebat despre nenorociții pe care-i măcelărise Pilat în chiar momentul aducerii jertfelor sfinte.
,,În vremea aceea, au venit unii şi au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. „Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, „că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni pentru că au păţit astfel? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. Sau acei optsprezece inşi peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” – Luca 13:1-5
Nu există atâtea turnuri ale Siloamului câți oameni mor ,,fără sens“, într-o lume ,,fără sens“, de-a-valma, în circumstanțe ridicole, caraghioase și tragice în esența lor.
Aviz amatorilor: ,,Nu vă grăbiți să decretați că cei uciși în Florida au fost ,,mai păcătoși decât toți ceilalți oameni“. În absența pocăinței, singura cale spre un viitor etern fericit, TOATE morțile, TUTUROR oamenilor sunt la fel de ,,fără sens“ și tragice. Înțelegeți că Domnul Isus îi pune pe picior de egalitate pe nenorociții trecători de sub turnul Siloamunui cu ,,sfinții“ participanți la ritualurile religioase (!!!). El nu face nici un fel de distincție valorică între ei.
Vorbele Domnului Isus sunt tăioase și radicale. Ele merg direct la esențe.
Probabil că oamenii care L-au întrebat acum două mii de ani s-ar fi așteptat la un răspuns la care ne gândim și noi astăzi, ceva de genul … ,,Pilat este reprezentantul diavolului, iar cei măcelăriți au fost ,,martiri” îngăduiți în providența divină.” Dar ei au primit un cu totul altfel de răspuns, unul șocant, paradoxal în aparență, dar profund și luminos în adevărul lui simplu..
În logica divină, omenirea se află într-un tren care merge spre iadul pierzării (,,veți pieri“) și nu contează dacă ai ajuns să călătorești într-acolo la vagonul ,,prostituției“, cu cel al ,,politicienilor“, cu cel al ,,turiștilor“, cu al ,,microbiștilor de fotbal“, cu al îndrăgostiților de muzică bună sau chiar cu cel al ,,religioșilor din jurul altarelor“ (,,la fel“). (Vorba lui Adrian Stoi: ,,În vagonul religioșilor există, pe lângă compartimentele altor religii, și compartimentul baptiștilor, și cel al catolicilor și cel al penticostalilor, și cel al ortodocșilor, …)
Scapă de tragismul stupid doar aceia care ies din existența ,,fără sens“ și se întorc prin pocăință la Dumnezeu, care este sursa, suportul și scopul final al existenței. Numai cei care trăiesc ,,din El, prin El și pentru El“ se aliniază cu ,,sensul“ și rațiunea vieții care perimează întreg universul divin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu