joi, 9 ianuarie 2020

LA DRUM PRIN AN

Am început călătoria. Una lungă, cu 366 de secvențe. Nu știm dacă le vom parcurge pe toate pentru că viața-i nesigură și numai Dumnezeu deține hotărârea când ne vom opri. Noi însă, călătorim, călătorim cu încredere că vom fi ajutați la fiecare pas. Vor fi văi adânci și piscuri înalte. Furtuni și zile senine. Vor fi oameni, locuri și fapte…
Când pe drum vei întâlni dragoste, învață de la ea. Las-o să te molipsească. Salut-o. Încurajează-o. Dă-i motive să existe. Bucură-te că ești iubit și ți se face bine. Această manifestare este emblema noastră, prin ea noi suntem ambasadori în lume. Ambasadorii lumii divine în lumea umană. Doar prin iubire lumea va cunoaște că suntem din Dumnezeu și îi aparținem lui Dumnezeu.
Când pe drum vei întâlni răutate, nu te speria de ea. Să nu ai șoc. Ea e la culme în vremurile noastre. Nu răspunde cu răutate, ci fii bun și iertător. În loc de piatră dă o pâine. Când ți se ia haina dă și cămașa. De ești lovit peste obraz, întoarce-l și pe celălalt. E greu, poate, dar e din Hristos. Nu renunța la călătorie pentru că te întâlnești cu răutatea, tocmai ea e testul prin care îți arăți calitatea ta de om.
Când pe drum te întâlnești cu bucuria, du-te cu ea. Cere-i secretul din zilele tulburi și negre. Când se despică totul sub tine, spune-i să-ți spună unde să te uiți. Ea e rară, dar poți s-o întâlnești pe ici pe colo. Stai cu ea și prezint-o și la alții. Bucuria de calitate nu se rezumă la bucuriile de-o zi, la achizițiile de-un sezon sau la realizările dintr-un an. Ele, toate, ne împlinesc, dar ceea ce ne fericește este sufletul curat și Dumnezeu în noi.
Când pe drum vei întâlni durerea, încearc-o s-o alini cu tot ce poți și tot ce ai. Nu trece ușor pe lângă lacrimi, lipsuri, sărăcie, abandon, vinovăție, singurătate. Vei fi surprins câtă va fi. Nu ține cont de vârstă, de statut, de vrednicie…va fi la mulți, pentru că drumul nostru trece prin lumea nedesăvârșită și afectată de păcat. În astfel de cazuri, tu dă mână de ajutor. Fii samariteanul milostiv. Plecă-te. Întreabă. Pune balsam și du la han. Promite că te-ntorci la cel căzut.
Când pe drum te vei întâlni cu credincioșia, leag-o de tine. Fii ca ea. Atâtea neloialități vei vedea. Chiar între soți, între copii, între prieteni și te vei întreba de ce? Răspunsul simplu este acesta: Trăim în ultimii ani ai istoriei când răul își arată ultimele și cele mai mari manifestări. Credincioșia față de legămintele vieții nu o batjocori! Rămâi credincios valorilor cu care ai crescut și te-ai format, rămâi credincios familiei, oricare ar fi prețul pe care trebuie să-l plătești, rămâi credincios lui Dumnezeu. Nu-ți pierde credința în El. Cine va fi credincios până la moarte va primi cununa vieții.
Călătoriți cu încredere ! Dumnezeu este cu noi !
Pastor Ioan Cocîrțeu
Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu