duminică, 15 decembrie 2019

PAKISTAN – Poliția a salvat un creștin atacat de musulmani, în urma unei acuzații false de „blasfemie”


Într-o mobilizare exemplară, poliția a intervenit la Yousafabad, Pakistan, pentru a-i opri pe musulmani să-l atace pe Amir Masih, un creștin, muncitor la salubritate, după ce a fost acuzat în mod fals de „blasfemie”.

Acuzațiile de „blasfemie” împotriva lui Amir au fost retrase imediat ce poliția a descoperit, în cadrul anchetei, că paginile Coranului pe care Amir îl avea în posesia lui au fost găsite într-o pungă de gunoi colectată de el din fața caselor oamenilor, ca parte a atribuțiilor sale de salubrizare. Amir dusese apoi paginile rupte la magazinul unui musulman pentru a i se confirma dacă provin din Coran, dar a fost acuzat de proprietarul magazinului că este un „gunoier necurat” și a fost târât într-o moschee din apropiere.
Imamul de la moschee a făcut un anunț la difuzor că „un creștin blasfemiator a fost oprit din acțiunile lui”, făcând apel și la alți imami să îl pedepsească pe Amir și să dea foc caselor creștinilor din apropiere; atunci a intervenit poliția.
„Blasfemia” împotriva lui Mahomed se pedepsește cu moartea în conformitate cu secțiunea 295-C din Codul Penal din Pakistan și de multe ori simpla acuzație de „blasfemie” este suficientă pentru a incita o gloată furioasă la omor. În conformitate cu secțiunea 295-B, „defăimarea voită, deteriorarea sau profanarea Coranului” se pedepsesc cu închisoarea pe viață. Uneori poliția nu poate interveni împotriva unei gloate furioase care comite violențe în cazuri de „blasfemie”, dar în acest incident, acțiunea poliției l-a salvat pe Amir.
Lăudați-L pe Domnul pentru acțiunea la timp a poliției, a cărei intervenție l-a salvat probabil pe Amir de răni grave sau chiar de moarte. Rugați-vă ca acțiunile lor să fie un indiciu al unei schimbări în poliția pakistaneză pentru a se asigura că protecția și justiția sunt puse la dispoziția tuturor, inclusiv a comunității creștine minoritare. Cereți ca Domnul să-l mângâie pe Amir după trauma suferită, ca el să cunoască pacea (Ioan 16:33).
Asia Bibi este un caz cunoscut mondial care a stat mai bine de 10 ani în închisoare pentru o acuzație falsă de blasfemie. Asemenea incidente se întâmplă foarte des în Pakistan. Mai mulți oficial care au încercat să o elibereze pe Asia Bibi și-au pierdut viața. După multe chinuri și amenințări cu moartea, Asia Bibi a reușit să se plece împreună cu familia ei din Pakistan. Mai multe despre istoria Asiei Bibi citiți AICI!
Sursa: Fondul Barnabas
https://www.stiricrestine.ro/2019/12/14/pakistan-politia-a-salvat-un-crestin-atacat-de-musulmani-in-urma-unei-acuzatii-false-de-blasfemie/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu