marți, 17 decembrie 2019

KENYA: Șoferul musulman al unui microbuz a demascat planurile islamiștilor și a salvat viața pasagerilor creștini

Șoferul musulman al unui microbuz a salvat viața a opt pasageri creștini din Kenya la 30 octombrie, când a refuzat să se supună ordinelor militanților islamiști. În jur de zece militanți Al Shabaab înarmați au încercat să dărâme microbuzul care pleca de pe un șantier din orașul Mandera, dar șoferul a accelerat. Pentru că nu s-a oprit, militanții au tras cu gloanțe în microbuz, dezumflându-i o roată.
Comisarul Mandera, Onesmus Kyatha, a declarat că acțiunile „curajoase” ale șoferului „au salvat viața pasagerilor”. El a adăugat: „Șoferul este un localnic [prin urmare, musulman], dar majoritatea pasagerilor nu erau localnici [prin urmare, probabil, toți creștini], și credem că ei erau ținta”. Pasagerii s-au aruncat pe jos când au auzit că gloanțele lovesc microbuzul.
Al Shabaab luptă pentru crearea unui stat complet islamic în Somalia și în regiunile învecinate care au populații etnice predominant somaleze, cum ar fi nord-estul Kenyei. Încă din 2011, când guvernul kenyan a trimis trupe în Somalia pentru a contracara activitatea teroristă, gruparea a efectuat numeroase atacuri în Kenya și asupra locuitorilor creștini.
Slavă Domnului pentru șoferul musulman a cărui vitejie a salvat pasagerii creștini. Cel mai probabil că el ar fi fost cruțat dacă s-ar fi oprit și i-ar fi dat pe creștini pe mâna extremiștilor; în schimb, el și-a riscat viața pentru a-i salva. Rugați-vă ca el să aibă o întâlnire personală cu Bunul Păstor care și-a dat viața pentru oile Sale (Ioan 10:11). Cereți ca acțiunile curajoase ale șoferului să fie un exemplu pentru militanții extremiști, care să-i determine să se abată de la violență.
Sursa: Fondul Barnabas
https://www.stiricrestine.ro/2019/12/16/kenya-soferul-musulman-al-unui-microbuz-a-demascat-planurile-islamistilor-si-a-salvat-viata-pasagerilor-crestini/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu