vineri, 6 decembrie 2019

Cum poți fi lumină într-o lume frântă


„Isus le-a vorbit din nou şi a zis: ̒Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.ʼ” (Ioan 8:12)
În contextul recentelor atacuri armate, am început să mă gândesc la diferitele răspunsuri care au apărut în presă, inclusiv la cele din media socială. Unii căutau răspunsuri. Alții arătau cu degetul. Foarte mulți făceau apel la schimbare.
Răspunsul meu, care probabil că îi va călca pe mulți pe bătături, e următorul: noi suntem răspunsul. Și spre noi arată acele degete. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi.
Foarte rar răspund la subiecte controversate, cu excepția cazurilor când discuția e civilizată. După două atacuri armate consecutive, au început să aibă loc discuții, în cadrul cărora controlul armelor ocupa locul de frunte. Nu voi vorbi despre acest subiect.

Acțiunile noastre sau lipsa lor sunt problema

Într-o postare „civilizată” de pe media socială, am răspuns în felul următor: „Avem nevoie de mai mulți urmași ai lui Hristos, care să meargă la cei răniți, defavorizați, pierduți, singuri, mânioși, bolnavi mintal. Încălzitul unui scaun în biserică în fiecare duminică nu te face creștin.
„Isus a ieșit din clădire și a petrecut timp cu oameni din categoriile menționate mai sus. Dacă pretindem că suntem creștini, trebuie să mergem pe urmele Lui. Bunătatea dă naștere la bunătate. Apatia naște apatie. Ura aduce ură. Fiecare dintre noi poate face o schimbare, putem schimba câte o persoană, pe rând.”
Specialistul în Noul Testament, Scot McKnight spune: „Cei care nu Îl urmează pe Isus nu sunt urmașii Lui. E foarte simplu! Urmașii urmează, cei care nu urmează, nu sunt urmași. A-L urma pe Isus înseamnă a-L urma pe Isus într-o societate unde domnește dreptatea, unde dragostea modelează totul. A-L urma pe Isus înseamnă a duce mai departe visul Lui și a lucra spre împlinirea acestuia”...................https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/11040-cum-poti-fi-lumina-intr-o-lume-franta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu