sâmbătă, 7 decembrie 2019

Jurnal de Rugăciune Wycliffe: Provocări și Sărbătoarea de dedicare a Noului Testament în Asia de Vest

În perioada, 5-11 decembrie 2019, purtăm pe mâini de rugăciune misionarii români aflați în lucrarea de traducere a Bibliei și pentru Asia de Vest. Zona Asiei de Vest cuprinde țările: Armenia, Azerbaidjan, Bahrein, Cipru, Georgia, Iran, Irak, Israel, Iordania, Kuweit, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Siria, Turciac, Emiratele Arabe Unite și Yemen. Majoritatea acestor state împărtășeșc conceptul despre lume și viață islamic și au o legislație fundamentalistă, foarte ostilă creștinismului. Contribuiți și dvs la lărgirea Împărăției Evangheliei prin rugăciune!
Proiectele de alfabetizare: Asia Lumi M. vă mulțumește pentru rugăciuni. S-a întors cu bine din călătoria la școli și ne spune: „Copiii din clasa a doua erau foarte încântați că învățătorul a adus la clasă cărțile suplimentare pe care le-am făcut eu cu colega mea. De obicei le aduce doar când lipsește un profesor la o anumită materie. Am fost foarte încurajată că puteau să le citească (în comparație cu alți copii care în clasa a doua nu pot să lege o propoziție) și erau doritori de unele mai lungi.” Mulțumiți-I Domnului pentru Lumi și slujirea ei și rugați-vă în continuare pentru ea. Întâlnirea cu echipa pentru evaluarea proiectelor de alfabetizare cu cele cinci grupuri lingvistice s-a amânat pentru prima jumătate a lunii ianuarie datorită unor probleme de sănătate a coordonatorului. Rugați-vă pentru vindecarea lui.

Rugăciune pentru familia Dumitriu Rugați-vă pentru familia Dumitriu care se află în Papua Noua Guinee. Condițiile de pe câmpul de misiune afectează de multe ori starea de sănătate a misionarilor. Rugați-vă pentru vindecare, reîmprospătare fizică și spirituală pentru Mihai și Hajni. Rugați-vă să fie feriți de influențele celui rău și de boli și să fie întăriți de Duhul Sfânt în mărturia lor.

Căutarea urgentă a unui director de finanțe: Eurasia SIL Zona Eurasia are nevoie urgentă de un nou director de finanțe. Actualul director se va retrage în 2020. Noul director ar trebui să preia rolul până la 1 iulie 2020, pentru o tranziție lină. Această persoană este esențială pentru ca organizația să respecte reglementările legale externe. Rugați-vă ca Dumnezeu să trimită persoana necesară pentru a ocupa în curând această poziție vitală.

Nevoia de înțelepciune pentru următorii pași: Asia de Vest În mod normal, specialiștii în evaluarea limbii adună informații lingvistice, sociolingvistice și despre comunitate pentru a direcționa strategic dezvoltarea limbii și planificarea traducerii. Cu toate acestea, din cauza accesului limitat la anumite regiuni geografice din Asia de Vest, acest tip de cercetare nu este posibil. Deciziile despre alegerea și planificarea lucrării în următoarele limbi trebuie să fie luate fără informații suficiente. Rugați-vă ca Dumnezeu să ghideze echipa de conducere a unei organizații de traduceri care slujește în acest domeniu. Rugați-vă să fie direcționați spre comunitățile lingvistice care au oameni care doresc Scriptura în limba lor și sunt pregătite pentru a se implica în acest proces.

Lucrând în zone cu instabilitate politică: Asia de Vest Rugați-vă pentru soluționarea unei situații politice din ce în ce mai tensionate într-o țară din Asia de Vest. Echipa de conducere a unui grup de traduceri care lucrează acolo are nevoie de discernământ și înțelepciune cu privire la modul de a răspunde cel mai bine situației. Rugați-vă ca personalul care trăiește în aceste zone cu instabilitate politică să aibă pace și o înțelegere clară a modului în care îi conduce Dumnezeu. Rugați-vă pentru protecție asupra vieții localnicilor aflați într-o situație potențial periculoasă.

Nevoie de vorbitori de limbă maternă: Asia de Vest O organizație lucrează la traducerea Bibliei cu comunități lingvistice din anumite părți din Asia de Vest. În unele cazuri, personalul lucrează cu oameni care locuiesc în afara comunităților lor. Ei încearcă să identifice mai mulți vorbitori ai acestor limbi pentru a se alătura în traducerea Scripturilor. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi conecteze cu oamenii din aceste comunități lingvistice care doresc și sunt disponibili să facă parte din procesul de traducere.

Sărbătoarea de dedicare a Noului Testament: Asia de Vest Lăudați-L pe Dumnezeu pentru lansarea unui Nou Testament într-o limbă din Asia de Vest care a avut loc în noiembrie. Rugați-vă pentru o prezentare pozitivă pe media și răspunsuri bune din partea comunității și a oficialilor guvernamentali. Rugați-vă ca vestea despre acest Nou Testament să se răspândească în acest popor. Rugați-vă ca în urma auzirii despre Scripturi, oamenii să fie determinați să le caute și să le folosească. Lăudați-L pe Dumnezeu că oamenii le folosesc deja online. Cereți-I Domnului să atragă mulți oameni din această comunitate pentru a-L urma pe Isus.

Sursa: Wycliffe România
https://www.stiricrestine.ro/2019/12/06/jurnal-de-rugaciune-wycliffe-provocari-si-sarbatoarea-de-dedicare-a-noului-testament-in-asia-de-vest/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu