miercuri, 18 decembrie 2019

Bunătatea face farmecul Crăciunului!?

„Să fii mai bun de Crăciun!” Este o afirmație care a devenit un clișeu. Totuși, cei mai mulți dintre noi suntem mai preocupați de nevoile altora în preajma acestei sărbători.
Seara de colinde, darurile pe care ni le oferim unii altora, reuniunile de familie, toate contribuie la ceea ce înseamnă atmosfera Crăciunului.
De asemenea, actele de caritate au un rol semnificativ în regăsirea stării de bine. Neurologii recomandă actele de bunătate pentru a menține sănătatea fizică, dar și pe cea psihică. Mai mult, facerea de bine este considerată o metodă de vindecare.
Neurologii care studiază creierul uman au spus: gândește-te la bunătate, la mulțumire, iertare, dărnicie, la generozitate. Odată ce l-au făcut pe obiectul studiului să se gândească la aceste lucruri, creierul lui secretă dopamina, serotonina și oxitocina. În primul rând, aceste substanțe sunt vindecătoare.
În al doilea rând, dau o stare de împlinire, de fericire. Studiind cu atenție au văzut că omul a fost structurat așa de la început, să funcționeze bine numai prin bunătate, prin generozitate și curăție morală. Omul, evident, a fost făcut pentru a funcționa bine numai în bunătate. Omul nu funcționează bine în răutate, în ură, în dușmănie, necinste și corupție.
Nu este în interesul omului să fie rău, ci să fie bun pentru că bunătatea te vindecă. De fapt, bunătatea te-ar face să funcționezi bine de la început. A precizat prof. dr. Iosif Țon.
https://www.stiricrestine.ro/2019/12/17/bunatatea-face-farmecul-craciunului/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu