vineri, 6 decembrie 2019

Robert Sighiartău invitatul Conferinței AIC: „Credința și Politica într-o eră tot mai divizată” la Chișinău, Republica Moldova

Este oare posibil să definim ce sunt egalitatea, libertatea și drepturile când fiecare grup social are propriile sale interpretări? Fiind tot mai frecvent lăsați pe tușă când se discută aceste subiecte, ce acțiuni trebuie să întreprindem ca și creștini pentru a influența procesele politice? Cum ar trebui să se poarte politicienii creștini într-un climat tot mai polarizat?
Sâmbătă, 14 decembrie, Academia pentru Integritate în Conducere (AIC) invită la Conferința: „Credința și Politica într-o eră tot mai divizată”, cu Robert Sighiartău, unul dintre cei mai tineri Deputați în Parlamentul României, la Chișinău, Republica Moldova.
Țările din întreaga lume se confruntă cu un grad tot mai înalt de polarizare, divizare și ură. Spațiul public este dominat de dezbateri și certuri între seculari, progresiști, agnostici, creștini, musulmani, conservatori sau liberali. Pe măsura intensificării polarizării, a crescut și temperatura dezbaterilor privind dreptul la avort, egalitatea căsătoriei sau libertatea de a alege propriul gen.
De aceea, „Înțelegerea și discernerea rolului creștinilor în noul mediu politic”, este un subiect tot mai actual care va fi dezbătut într-un Panel de Discuții cu invitații: Valeriu Ghilețchi, Președintele AIC, Robert Sighiartău, Deputat în Parlamentul României, Constanța Belciug, Directorul Executiv Children’s Emergency Relief International, Groza Ion, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, moderat de Lucia Hmelic, membru al Consiliului de Administrare AIC.
Robert Sighiartău este un tânăr entuziast și un familist convins, care crede într-un viitor mai bun. Încă de mic, a fost educat de părinți să prețuiască valorile creștine și munca. De aceea, încă de la vârsta de 21 de ani, ocupă funcția de director general al unei companii care activează în industria auto. A început cariera politică în urmă cu 4 ani, iar motivația principală este dorința de a fi un model pentru cei din generația lui și cea viitoare. Își dorește să schimbe atitudinea pesimistă a oamenilor din România!
Este absolventul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca – Facultatea de Studii Europene Managementul Instituțiilor Europene. Deasemenea, deține Blanchard International „Leadership situational I și II”. A absolvit Școala de predicare CIREȘARII – Comunicare verbală și non-verbală, EXEC-EDU Formare managerială, Spiritul antreprenorial- factorul creșterii performanței managerilor în sectorul AUTO, Institutul de management în asigurări IMA – Program de pregătire profesională continuă a intermediarilor în asigurări și un Curs „Inteligența emoțională aplicată în vânzări”. Este unul dintre cei mai tineri deputați din Parlamentului României și Secretar General al Partidului Național Liberal (PNL).
Conferința va reuni activiști politici și civici și absolvenți ai școlilor Academiei pentru Integritate în Conducere. În cadrul discuțiilor vor fi abordate mai multe întrebări cu care se întâlnesc tinerii și profesioniștii creștini cu aspirații politice.
Evenimentul va avea loc sâmbăta, 14 decembrie, cu începere de la ora 10:00, în Sala de Marmură a Hotelului Jolly Alon (strada Maria Cebotari 37, Chișinău). Evenimentul va avea loc în formatul Chatham House. Intrarea este liberă!
https://www.stiricrestine.ro/2019/12/04/robert-sighiartau-invitatul-conferintei-aic-credinta-si-politica-intr-o-era-tot-mai-divizata-la-chisinau-republica-moldova/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu