miercuri, 4 martie 2020

Păcatul SUPERSTIȚIILOR











Dragii noștrii români, adesea creştini numai cu numele, s-au obişnuit să „încreştineze” tot felul de obiceiuri şi tradiţii care sunt total străine credinţei autentice, bazată pe BIBLIE.
Nu-i de ajuns că săvârşim „păcate peste păcate” atrăgând mânia lui Dumnezeu, dar le mai şi „încreştinăm” trecându-le prin ușa TRADIȚIEI, motivându-ne alegerea prin faimoasa minciună venită direct din inima Diavolului: „Noi așa am primit!”
De-atâtea ori am auzit Beţivul care zice printre sughițuri „Nu-i păcat să bei vin, că-i sângele Domnului”.  Fumătorul zice zâmbind pe sub mustață : „Nu-i păcat să fumezi, că nu scrie nicăieri că-i păcat…”.
Uite-aşa facem din patimi şi păcate obiceiuri păcătoase, tradiţii populare, care nu sunt deloc creştine…
De ce s-a ajuns aici? Biblia ne oferă ca de fiecare dată răspuns. Iată, pe scurt, telegrafic câteva posibile răspunsuri:
ÎNDEPĂRTAREA de Dumnezeu și Adevăr
ÎNGÂMFAREA
ÎMPIETRIREA
ÎMPĂRȚIREA inimii
Oltenia, este locul unde supertițiile au găsit un teren propice, în una din călătoriile de misiune, în acestă zonă am mai descoperit încă un obicei păgân dar împământenit: „puntea pentru trecerea sufletului”…
Este așezată de obicei în fața casei decedatului, la exact șase săptămâni de la moarte, cu scopul de a ușura trecerea mortului dintr-o lume în alta..
E important să mijlocim și să ne rugăm pentru Bisericile și slujitorii din Oltenia, Bunul nostru Dumnezeu să le dăruiască:
PUTERE de a PROPOVĂDUI adevăratele PRINCIPII și de a trăi POCĂINȚA
PĂSTRAREA standardului moral al sfințeniei
PROTECȚIE și PACE peste case și în biserică.
DOAMNE BINECUVÂNTEAZĂ-MI NEAMUL!
Cu dragoste,
Ciprian Bârsan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu