marți, 31 decembrie 2019

Există viață după moarte?





Tot mai mulți tineri sunt atrași de vrăjitorie

 
Studiile arată că din ce în ce mai mulți americani sunt interesați de spiritualitate și mai puțini interesați de religie. Această tendință este valabilă mai ales în rândul generației Y.
Potrivit unui raport MarketWatch.com, interesul pentru spiritualitate, astrologie și vrăjitorie este în creștere pentru persoanele născute între anii 1977-1994. Un alt studiu a arătat chiar că peste jumătate dintre tinerii adulți din S.U.A. cred că astrologia este o știință. Industria serviciilor psihologice, care implică lucruri precum citirea cărților tarot, citirea în palme, medtație și astrologie a crescut de asemenea cu două procente între anii 2011 și 2016. Aceasta este o industrie de 2 miliarde de dolari.
Melissa Jayne este proprietara companiei Catland, un „boutique metafizic” din Brooklyn, New York. Ea a declarat că a observat interesul recent pentru aceste tip de spiritualitate, în special în rândul milenialilor. Pentru a satisface acest interes sporit, Catland oferă acum cursuri precum „Vrăjitoria 101”, „Astrologia 101” și „Spiritul Seanului”.
Jayne a spus că tinerii manifestă un interes sporit față de acest tip de spiritualitate deoarece are legătură cu supranaturalul.
„Fie că este vorba de hipnoză, cărți tarot, astrologie, meditație, transă sau herbalism, aceste tradiții oferă modalități concrete prin care oamenii își pot schimba viața”, a spus ea. „Pentru o generație care a crescut într-o lume a marilor industrii, a distrugerii mediului, guvernelor mari și opresive și structurilor sociale toxice, toate aceste par prea mari pentru a se putea schimba, spiritualitatea poate deveni foarte atrăgătoare”.
Danielle Ayoka, o altă persoană a cărei afacere este bazată pe vrăjitorie, astrologie și alte interese similare, adaugă că aceste lucruri au devenit din ce în ce mai importante: „Când am început călătoria în 2010, eram ciudată. Acum devine din ce în ce mai normal și cred că acest lucru se datorează faptului că tot mai mulți oameni doresc să se vindece. Milenialii sunt mult mai deschisi spre aceste lucruri”, a spus ea.

Tony Berniece: Despre Las Vegas… doi bătrânei și o mitralieră




Mereu mă întreabă lumea de ce sunt așa de “disperat” după Dumnezeu, de ce îi “înnebunesc” pe alții cu cititul Bibliei. De ce sunt “insistent” și ies chiar pe stradă îndemnându-i pe oameni să citească Biblia. Răspunsul meu este simplu: “Un om cu o Biblie în geantă nu va ține și un pistol alături, cel puțin nu cu scopul de a trage în oameni nevinovați.”
Am înțeles că un domn trecut de 60 de ani a omorât zeci de oameni nevinovați aflați la un concert (a tras într-o mulțime de 22.000 de mii). Cu el în cameră era și o doamnă, care evident este complicele acestuia. Oare de ce “o iau razna” până și bătrânii? De fapt știu răspunsul, sunt convins că nu au nicio treabă cu Dumnezeu.
Niciodată nu o să vezi un creștin autentic că după ce a citit din Biblie i se va face poftă să-și cumpere un kalashnicov și să împuște mulțimi de oameni. Biblia frânge spiritele nebune, frânge mânia, frânge ura, frânge rasismul, frânge pofta de răzbunare, frânge pofta după păcat și desfrâu și vindecă depresia. Biblia face bine societății indubitabil.
În al doilea Război Mondial unui batalion de austrieci i s-a dat niște cărticele mici de buzunar. După câteva săptămâni soldații nu mai aveau chef de luptă, cel puțin nu mai erau atât de cruzi și preferau să facă economie de gloanțe. Generalul a întrebat mânios ce s-a întâmplat. A primit un răspuns timid: “Generale, soldații tăi citesc Biblia!”
Citind Biblia nu devi violent, ci bun, gata chiar să-ți dai viața pentru aproapele tău, nicidecum să i-o iei.
Rugați-vă pentru Las Vegas! Dumnezeu să-i cerceteze și să-i apropie pe toți de el în aceste vremuri de nebunie!

Tony Berbece: De ce dragă Românie Ne rugam împreună pentru toate cele menționate in articolDoamne ajută



De ce dragă Românie
De ce dacă cunoști pe cineva la spital intri în fața sau pe ușa din spate, iar dacă nu, atunci aștepți ore în șir?
De ce dacă cunoști „metoda plicul” treci aproape orice examen, iar dacă înveți iei mai puțin decât cel cu plicul sau pici pentru că bate la ochi dacă trec toți?
De ce o poartă făcută acum zeci de ani a rezistat în zeci de furtuni, iar după ce a fost „consolidată” în 2016 pică pe un student și-l omoară? De ce nu mai facem lucrurile de dragul oamenilor ci doar pentru bani?
De ce injectăm mâncarea cu otravă doar pentru un profit mai gros și nu ne pasă că hrănim oamenii cu cancer?
De ce un km de autostradă în afară costă 1 milion de euro dar în România 10 milioane?
De ce avem salarii de 250€ dar prețuri ca cei cu 2500€ și, culmea, produse mai proaste că doar „suntem în lumea a treia”?
De ce ne vindem pământul, pădurile și petrolul cu atâta grabă altora care știu să facă afaceri, iar noi ne „angajăm” la ei?
De ce polițistul stă o oră să scrie o amendă și parcă așteaptă ceva, parcă ai impresia că trebuie să-i faci o vizită?
De ce când ajungi la mâna unui român, fie el și portar sau parcagiu, se poartă cu tine cu silă ca și cum l-ai deranja și nu se gândește că e angajat să te servească?
De ce în România intră la șoală 3 milioane de români iar în diaspora cam 1 milion. De ce atâți copii români printre străini?
De ce fiecare mandat nou de politician vine cu „obligația” de a își crește salariile, pensiile și să-și faciliteze accesul la buget.
De ce ne numim popor creștin când ne închinăm la morți, pupăm oase, iar sărbătorile noastre sunt despre ouă, miel, porc și foarte multă băutură și dezmăț? De ce ne cinstim sfinții îmbătându-ne când ei ne zic tocmai contrariul?
„De ce-uri” ar mai fi multe dar mă opresc aici și fac o rugăciune pentru țara noastră. Deocamdată e tot binele pe care pot să-l fac, nu pot schimba multe din cele de mai sus, dar știu că prin rugaciune pot intra în orice inimă și în orice sistem. Mă voi ruga împreună cu voi pentru toate cele menționate mai sus!
Doamne ajută!

Tony Berbece 🔴 România-i o oglindă în care și tu-ți vezi chipul



joi, 31 mai 2018
Dacă ești politician/primar/consilier sau orice altceva în fruntea acestei țări și dai contracte firmelor celor mai proaste doar pentru că dau cel mai gras comision și prin urmare avem cele mai proaste străzi și construcții, aceea este imaginea ta.

Dacă ești doctor și operezi pe bani și după fața omului, miile de oameni suferinzi și operați în silă sunt imaginea ta. Aceea e România construită de tine.

Dacă ești profesor și le predai copiilor cu lehamite și ți-ai văzut doar de materia ta nefăcându-ți timp să le dai sfaturi de viață pe care ai observat că nu le primesc din alta parte, aceea e România ta, copiii pentru care ai fi putut să faci ceva și nu ai făcut.

Dacă lucrezi la salubritate și după ce ai luat gunoiul lași în urma ta mai mult gunoi pe asfalt decât ai aruncat în mașină, aceea e România ta.

Dacă mergi la un grătar sau la pescuit și lași în urma ta toate peturile și toate resturile pe care le-ai făcut, aceea e România ta.

Dacă ești patron și dai cele mai proaste salarii angajaților timp în care în conturile tale intră milioane de euro, aceea e România ta, o Românie care e alungată în exil.

Dacă ești pastor/preot și nu ești un model de dăruire și de sacrificiu, iar oamenii își pierd încrederea în valori, aceea e România ta.

Fiecare avem o bucățică din țara aceasta, cum o construim așa o avem. Dacă fiecare și-ar face partea impecabil am avea o Românie frumoasă. Nu te mai văita de alții dacă România construită de tine e hidoasă!

Tony Berbece





Trump îl găzduiește pe Amish în vizita istorică a Oficiului Oval

De  SA Miller

Președintele  Trump a  început pauzele de vacanță găzduind o delegație Amish în Oficiul Oval, pentru prima dată când membrii comunității recluzive au primit această onoare.
S-ar putea să fie o împerechere ciudată - înfricoșatul și extravagantul președinte miliardar și umilul Amish - dar se bucură de o rudenie în credința creștină și în etica lor de lucru, au spus vizitatorii Amish pentru The Washington Times.
„Este un om obișnuit la fel ca mine și cu toți ceilalți - foarte comun, foarte prietenos. Ne-a sunat prieteni când am intrat acolo ”, a spus  Levi Miller , 56 de ani, un fermier Amish din Ohio. „Îi încântă pe oameni că avem pe cineva care nu se teme să vorbească despre Isus Hristos.”
 Continuați să citiți Aici

Procurorul general al SUA: „Soros, inamicul poliției și al ordinii publice!”

DE ȘTEFANIA BRÂNDUȘĂ  /   EXTERNE    /   Actualizat: Luni, 23 decembrie 2019, 15:21   /   0 comentarii


Într-un interviu acordat Fox News, procurorul general al SUA, William Barr, îl atacă direct pe George Soros pentru angajamentul său financiar direct în alegerea procurorilor districtuali.
 
Barr afirmă clar că susținerea lui Soros este dată procurorilor care au  ca „obiective, altele decât respectarea legii”.  Efectul, spune procurorul general al SUA, va fi clar: poliția nu se va mai simți susținută în activitatea ei de către sistemul judiciar dominat de obiectivele progresiste. Prin urmare, polițiștii vor prefera să demisioneze sau să se mute în jurisdicții mai „prietenoase”. O altă consecință va fi aceea că în jurisdicțiile progresiste nu vor exista destui agenți de poliție care să garanteze legea și ordinea publică, scrie site-ul imolaoggi.it.









SUA: Atac armat soldat cu morți și răniți într-o biserică din Texas, în timpul slujbei de duminică

DE RALUCA OANȚĂ  /   EXTERNE    /   Actualizat: Luni, 30 decembrie 2019, 10:22   /   0 comentarii

SUA: Atac armat soldat cu morți și răniți într-o biserică din Texas, în timpul slujbei de duminică  Foto: Dallasnews.ro
Două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost grav rănită într-un atac armat asupra unei biserici din Texas, conform informațiilor oferite de autoritățile locale, care au precizat că atacatorul a fost ucis, transmit agențiile de presă international, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, atacul a fost surprins într-o înregistrare video, în care se poate vedea cum un bărbat trage asupra a două persoane și apoi este împușcat în timp ce încerca să își îndrepte arma spre mulțime.

„La aproximativ 09:57 ora locală (16:57 GMT), poliția și pompierii din White Settlement, localitate aflată la 65 de km vest de Dallas, au fost înștiințați despre focuri de armă la Biserica lui Hristos West Freeway", a declarat, pentru AFP, Mike Drivdahl, purtătorul de cuvânt al unității de pompieri din Forth Worth. 

În videoclipul- care la scurt timp după producerea incidentului a fost restricționat- se poate vedea cum zeci de participanți la slujbă se ascund îngroziți sub scaune, în timp ce mai multe persoane, inclusiv un bărbat ce pare să fie agent de securitate, își scot armele țintindu-l pe atacator.

Incidentul are loc la doi ani după atacul asupra unei alte biserici din Texas, într-una din cele mai teribile ucideri în masă din istoria SUA. Pe 5 noiembrie 2017, Devin Kelley, un tânăr de 26 de ani, a împușcat mortal 26 de persoane și a rănit alte 20 într-o biserică baptistă din Sutherland Spring.

luni, 30 decembrie 2019

Blocarea accesului la Wikipedia în Turcia, declarată ilegală

























Curtea Constituţională a Turciei a decis joi că blocarea accesului la site-ul Wikipedia în această ţară, în vigoare din 2017, este neconstituţională, întrucât încalcă libertatea de exprimare, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.
Decizia Curţii va duce la ridicarea interdicţiei impuse de autorităţile de la Ankara asupra enciclopediei online. Turcia a decis în 2017 să blocheze accesul la Wikipedia din cauza unor articole care sugerau legături între Turcia şi anumite organizaţii teroriste.

Cina Domnului în teologia lui Ignatie (35-100 d.Hr) Andrei Croitoru

Am întâlnit foarte puțini predicatori care să nege că Cina Domnului era mult mai frecventă decât ceea ce vedem astăzi în cele mai multe adunări neo-protestante și evanghelice. Cât timp această discuție rămâne un aspect pur teoretic, la nivel de dezbatere, nimeni nu pare să fie deranjat prea mult.

Multe persoane se lasă convinse de adevăr dacă acesta este expus pozitiv, fără să fie aplicat la situația lor. Astfel, poți auzi mulți oameni care sunt de acord că frecvența Cinei ar trebui să fie cel puțin săptămânală dar atunci când le arăți că practica lor este incosecventă cu declarațiile lor, aceștia bat în retragere și se apără cu tot felul de argumente care se apropie vertiginos de penibil.
Singurul argument puternic pentru credincioși mi se pare că este tradiția. Și este ciudat să vezi acest lucru între evanghelicii care au atât de multă alergie la tradiție. Ei se opun tradiției, dacă este a altora, nu a lor. Faptul că tradiția lor este mai recentă pur și simplu nu contează.
Cel mai probabil rărirea slujbelor cu Masa Domnului survine reacției de pendul imediat după reformă față de doctrina și practica falsă a bisericii catolice. Evanghelicii s-au tras deoparte și s-au tras atât de tare încât refugiul a devenit o altă extremă. Desigur, aceasta este poziția mea și ea este supusă criticii, ca orice altă idee.
Cel care a observat această eroare a fost Jean Calvin. El a militat constant și consecvent pentru reintroducerea slujbelor săptămânale de Masa Domnului. După sute de ani mișcarea Fraților a fost recunoscută pentru așezarea acestui obicei biblic – celebrarea săptămânală a Mesei Domnului.
Mișcările de reformare eclesiologică a bisericilor baptiste au readus în centru Masa Domnului, cu frecvența săptămânală, dar nu datorită tradiției mișcării fraților, ci datorită mișcărilor reformate și în special a lui Jean Calvin. Cred că este o reformare eclesiologică absolut necesară. Din nefericire, multe biserici reformate au readus în mentalul dogmatic colectiv o înțelegere reformată biblică asupra Cinei Domnului dar au păstrat frecvența lunară din motive cu totul neconvingătoare.
În continuare voi face o prezentare succintă a unor pasaje din anumite texte importante scrise în primele 200 de ani după perioada apostolilor. Nu cred că acestea sunt normative și nici nu sunt infailibile ca Scriptura dar ne pot da o idee generală despre felul în care era văzută Masa Domnului în acea perioadă.
Noi suntem de acord că au existat pervertiri de tot felul care au pătruns în biserică de-a lungul timpului dar nu putem arunca patristica pe geam doar pentru că sunt aspecte pe care noi le considerăm nebiblice. Trebuie să avem discernământ, să ne uităm în istorie și să vedem nu doar unde au greșit ei, ci și unde greșim noi. Eu cred că patristica poate fi cel puțin un loc din care putem observa anumite aspecte care ar trebui reformate astăzi
Voi aborda o serie de pasaje din scrierile lui Ignatie care a trăit între 35-105, foarte aproape de perioada apostolilor. A fost păstor în Antiohia și este încadrat între Părinții Apostolici. Pentru că doresc să comentez câte ceva asupra acestor citate voi ignora alte surse pe care le voi aborda probabil într-un alt loc.
Termenul „Euharistia” nu se referă la doctrina transubstanțierii cum cred cei mai mulți. Termenul euharistie provine de la termenul grecesc a mulțumit (gr. eucharistēsas)El este preluat din momentul instituirii Cinei Domnului unde Domnul a mulțumit pentru pâine și vin. Astfel, termenul este un verb care se referă la atitudine care trebuie să fie prezentă la Masa Domnului.
Ignatie către Efeseni, Capitolul XIII: 
„Sârguiți-vă să vă adunați mai des pentru Euharistia lui Dumnezeu și spre slava Lui. Când vă adunați des, sunt nimicite puterile Satanei iar prin unirea credinței voastre se risipește prăpădul lui.”
Ignatie îndeamnă la o celebrare multiplă săptămânală, ceea ce s-ar apropia de modelul bisericii de la Ierusalim care, evident, nu este un model standard dar este unul de reper. El motivează acest lucru spunând că adunarea laolaltă a bisericii este o formă de nimicire a puterilor Satanei. Mai mult, el afirmă că Masa Domnului este „spre slava Lui”. Iată motive suficiente pentru a ne aduna.
Cei care vor să găsească în primele secole o perspectivă pur memoralistă despre Cina Domnului vor trebui să caute prea mult pentru că este greu de găsit o asemenea poziție. Este adevărat că în prima parte a secolul II nu prea găsim afirmații care să susțină doctrina transubstanțierii, schimbarea elementelor fizice în trupul și sângele Domnului, dar nici simbolismul exagerat de astăzi nu îl putem vedea, cel puțin nu la părinții apostolici.
Ignatie către Efeseni, capitolul XX:
Mai ales dacă Domnul îmi va descoperi că fiecare din voi și toți îndeobște vă adunați în harul care vine din numele Său, într-o singură credință și în Isus Hristos – cel după trup din neamul lui David, Fiu al omului și Fiu al lui Dumnezeu, pentru ca voi să vă supuneți cu mintea neîmpărțită episcopului și prezbiteriului, frângând o pâine, care este leacul nemuririi și doctorie pentru a nu muri, ci a trăi veșnic în Isus Hristos.”
Este unul dintre cele mai fascinante pasaje. Este clar că formularea teologiei despre Masa Domnului era la început și multe expresii sunt foarte greu de interpretat datorită detaliilor puține pe care la avem la dispoziție. Ceea ce este evident în acest fragment este faptul că biserica se aduna în Numele lui Isus, prin harul Lui, în credința în Isus.
Ca și în toate epistolele sale Ignatie insistă pe supunere față de prezbiter. Contextul este lesne de înțeles pentru că Ignatie scrie aceste scrisori în drum spre Roma pentru a fi martirizat. În contextul persecuției și al răspândirii ereticilor Ignatie îndeamnă în toate epistolele sale la unitate și supunere față de prezbiteri și păstori.
La Ignatie vedem o perspectivă despre Masa Domnului care depășește limitarea la memorialism. Ceea ce nu găsim la Ignatie este doctrina transubstanțierii. El nu spune că Cina Domnului se transformă în trupul și sângele Domnului, ci că este leacul nemuririi. Perspectiva reformată mi se pare foarte apropiată de concepția Lui. Deși elementele Mesei Domnului rămân ceea ce sunt, totuși credinciosul se hrănește prin credință din Hristosul proslăvit.
Ignatie către Efeseni, capitolul V:
„Nimeni să nu se înșele! Dacă cineva nu-i înăuntru, unde este altarul, este lipsit de „pâinea lui Dumnezeu” … Cel care nu vine la adunare este un îngâmfat și singur s-a și despărțit, că este cris „Celor mândri Dumnezeu le stă împotrivă”.
Nu este clar pentru mine dacă Ignatie face referire la Masa Domnului dar așa se pare. Dacă acesta este cazul atunci el limitează Masa Domnului la strângerile publice ale adunării și condamnă vehement le „cel care nu vine la adunare”. Se pare că problemele de astăzi nu erau absente în vremea respectivă!
Este necesar să explicăm la ce se referă Ignatie când folosește deseori termenul „altar”. Întâi este important de observat că în citatul următor el folosește expresia „ca la un altar” arătând că face o paralelă. Pentru a înțelege mai bine semnificația termenului „altar” vă citez un alt pasaj din Epistola către Magnezieni capitolul VII: „Adunați-vă cu toții ca într-un templu al lui Dumnezeu, ca la un altar, în jurul unuia Isus Hristos, care a ieșit de la Unul Tatăl, care este unul și la Tatăl s-a întors”.
Vedem că Ignatie importă imaginea din Vechiul Testament a templului, altarului și jertfelor. El vede biserica ca Noul Templu, altarul un loc al slujirii iar Hristos ca centrul adunărilor. Acest lucru este întărit de un citat din Epistola către Efeseni (capitolul XV) unde spune: „Pe toate, dar, să le facem ca și cum Domnul ar locui în noi, ca să fim Temple ale Lui, că El este în noi Dumnezeul nostru precum și este și se va arăta înaintea feței noastre, dacă Îl iubim cu dreptate”. Iată dar că Ignatie se referă la adunarea credincioșilor ca fiind „temple ale Lui” pentru că Domnul locuiește acolo.
Ignatie către Smirneni, capitolul VII:
Capitolul VII: „De Euharistie și de rugăciune se depărtează pentru a nu mărturisi că Euharistia este trupul Mântuitorului nostru Isus Hristos, trupul care a pătimit pentru păcatele noastre și pe care Tatăl L-a înviat. Așadar, cei care se împotrivesc darului lui Dumnezeu mor datorită tăgadei lor.”
Ignatie numește Cina „darul lui Dumnezeu”. Nu este trist că ea s-a transformat dintr-o medodă a harului într-o metodă de manipulare. Dintr-o imagine a Evangheliei a devenit o pârghie pentru legalism. Participarea, pentru Ignatie, este atât de importantă, deși astăzi pare așa de neglijată, încât cei ce nu participă „se împotrivesc darului lui Dumnezeu”.
Când Ignatie spune că Euharistia este „trupul Mântuitorului” el nu spune nimic despre prezența fizică a trupului sau despre schimbarea elementelor fizice în trupul și sângele Domnului – toate acestea fiind adăugiri interpretative ulterioare din partea celor care își caută în părinții bisericii acoperire pentru doctrine dezvoltate secole mai târziu.
Ignatie către Smirneni, capitolul VIII:
Capitolul VIII: „Nimeni să nu facă fără episcop ceva din cele ce aparțin Bisericii. Acea Euharistie să fie socotită bună, care este făcută de episcop sau de cel căruia episcopul i-a îngăduit.”
În mod evident accentul lui Ignatie este aici spre unitatea bisericii. El vede Masa Domnului ca una făcută în biserică, cu toată biserica. În mod clar a lua Cina Domnului ocolind autoritatea aleasă de Hristos în biserică, este considerat ceva ca fiind total greșit. Este demn de menționat că nu doar episcopii dădeau Cina ci și aceia cărora episcopul le-a îngăduit. Astăzi, din păcate, nu doar în bisericile tradiționale, ci și în multe adunări evanghelice se consideră aproape un sacrilegiu ca un alt frate să împartă elementele Mesei Domnului.
Ignatie, către Filadelfieni, capitolul IV:
„Căutați dar să participați la o singură euharistie, că unul este trupul Domnului nostru Isus Hristos și unul este paharul spre unirea cu sângele Lui, unul este altarul, după cum unul este episcopul împreună cu prezbiterii și diaconii, cei împreună cu mine robi, pentru ca ceea ce faceți s-o faceți după Dumnezeu”.
Este deja redundant să repet accentul pus de Ignatie pe unitate. Aici folosește expresia „o singură euharistie”. El luptă contra dezbinărilor provocate de eretici, unii care negau trupul Domnului Isus și întruparea și astfel respingeau Masa Domnului. Frecvența cu care Ignatie vorbește despre Masa Domnului indică, fără dubii, că ea avea loc foarte des, săptămânal, așa cum arată într-un pasaj anterior.
Iată perspectiva baptistă – reformată de la anii 1600 despre care scriam adineauri, așa cum a fost ea redactată în Marturisirea de credință baptistă de la Londra:
30.7 Primitorii vrednici ai rânduielii, care sunt părtași în mod exterior la elementele vizibile ale acestuia, le primesc de asemenea în interior prin credință, spiritual, nu ca și trup și carne. Procedând astfel, ei se hrănesc spiritual din Hristos cel crucificat, și primesc toate beneficiile morții Sale. Trupul și sângele lui Hristos nu sunt prezente în mod fizic, ci spiritual prin credința celor care participă la acest sacrament, la fel cum elementele exterioare însele sunt percepute de simțurile exterioare ale omului.
Andrei Croitoru